Δόκτωρ Πίσσας & Καθηγητής Πούπουλας*

Must Read

Η δυσάρεστη εξαίρεση που επιβεβαίωνε τον κανόνα στην Ελλάδα δυνάμωσε, δικτυώθηκε, τώρα κυβερνά κι έγινε πλέον κανόνας!

Το σκάνδαλο της Novartis ήταν όντως μέγα σκάνδαλο, καρατσεκαρισμένο, που έλεγε και η αξέχαστη Μαλβίνα, σε μια σειρά από χώρες: ΗΠΑ, Κίνα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία είναι μερικές από αυτές. Καθώς φαίνεται, εκεί υπάρχουν διεφθαρμένοι άνθρωποι που κάνουν τα στραβά μάτια στις… στραβοτιμονιές της πολυεθνικής εταιρίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο στις ΗΠΑ η Novartis υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 422.500.000 δολαρίων για «αθέμιτες πρακτικές μάρκετινγκ» στις οποίες μετήλθε για να προωθήσει τις συνταγογραφήσεις έξι φαρμάκων, που της απέφεραν κέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. H πολυεθνική παραδέχτηκε την ενοχή της και αναγκάστηκε να πληρώσει αυτό το τεράστιο ποσό σε συμβιβασμό ώστε να αποφύγει τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα (και των συνεπειών αυτού) κόντρα στο αμερικανικό δημόσιο.

Στην Ελλάδα σκάνδαλο δεν υπάρχει, σύμφωνα με την «επίκαιρη και επίσημη» θεώρηση των πραγμάτων. Το σκάνδαλο προκλήθηκε από εκείνους που ερεύνησαν το θέμα, το κατήγγειλαν, έκαναν δημοσιεύσεις και υπερασπίστηκαν τη θέση τους.

Ε, ναι. Βουνό το δίκιο εκείνων που καθορίζουν την τρέχουσα επίσημη θέση και ορίζουν τι είναι σκάνδαλο και τι όχι. Από πού κι ως πού να τα μαγκώνουν πολιτικοί στην Ελλάδα. Α-ΔΥ-ΝΑ-ΤΟΝ! Η πατρίς μας παράγει φίνο ελαιόλαδο, οίνο εκλεκτό, φέτα ΠΟΠ και αμόλυντους, αδικημένους πολιτικούς που ουδέποτε χρηματίστηκαν, αλλά κατηγορούνται από συμμορίες δολερών δημοσιογράφων και δικαστικών ότι τα… άρπαξαν από τη Novartis.

Άλλωστε, είναι έκπαλαι γνωστό. Στην Ελλάδα οι παρασπονδίες μπορεί να γίνουν απ’ όλους τους άλλους πλην των πολιτικών. Ο ημεδαπός πολιτικός βίος είναι πάλλευκος σαν την πάναγνη χιόνα που στέφει τις βουνοκορφές στα Ιμαλάια.

* Μνεία σ’ αυτό το σατιρικό διήγημα (στα αγγλικά «The System of Doctor Tarr and Professor Fether») του Εντγκαρ Αλαν Πόε έχει γίνει από τη στήλη και στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, όμως οι περιστάσεις επιβάλλουν μια υπενθύμιση. Σ’ αυτό το έργο ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία των τροφίμων ενός φρενοκομείου στη νότια Γαλλία που αλυσοδένουν γιατρούς και νοσοκόμους και καταλήγουν να το διοικούν. Σε κάθε Ελληνα κάτι θυμίζει αυτή η ιστορία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαζεύονται τα αντικείμενα από το αυτοσχέδιο μνημείο για τη δολοφονία του Αλκη

Το κατάστημα στη συμβολή των οδών Άλκη Καμπανού - Νικολάου Πλαστήρα, το σημείο δολοφονίας του 19χρονου φιλάθλου του Άρη...

More Articles Like This