Ωιμέ! Με μπλόκαρε το facebook

Must Read

Τεράστιο κόλπο! Όχι μόνο σε κάνουν εθελοντή αγγαρειομάχο πολυεθνικών κολοσσών, αλλά στενοχωριέσαι αν σου απαγορεύσουν να κοπιάσεις γι’ αυτούς

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Όσοι περιμένουν και απαιτούν να λένε και να γράφουν ό,τι θέλουν σε πλατφόρμες που ανήκουν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες κυβερνούν τον κόσμο πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι της ζώνης του λυκόφωτος. Δεν εξηγείται αλλιώς η άγνοιά τους για τη φύση των ανθρώπινων κοινωνιών. Το «κάνω ό,τι γουστάρω στο μαγαζί μου», ειδικά από τη στιγμή που είναι αρκετά μεγάλο για να κουμαντάρει πολιτικές δυνάμεις, είναι ένα από τα πρώτα γράμματα στην αλφάβητο της πραγματικότητας.

Αυτός που έχει το facebook θα το «τρέξει» όπως θέλει ο ίδιος και με τρόπο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Το ίδιο ισχύει και για τους κτήτορες του twitter, του Instagram, της Google, του YouTube και δεν συμμαζεύεται. Οι χρήστες, από την άλλη, παραμυθιάζονται ότι είναι κάτι σαν… μέτοχοι σε αυτές τις εταιρίες και έχουν μάλιστα και δικαιώματα, επειδή πιάστηκαν κοροϊδάρες και τροφοδοτούν τις θηριώδεις ψηφιακές μηχανές πνευματικής και ψυχολογικής χειραγώγησης με δωρεάν υλικό.

Σ’ αυτές τις πλατφόρμες πάντοτε έχεις το δικαίωμα να φορέσεις έναν χαλκά στη μύτη, ωραιότατα ζευγάρια αλυσίδων στα χέρια και τα πόδια, και να φτυαρίζεις νυχθημερόν τόνους κάρβουνο στον διαδικτυακό καυστήρα – δηλαδή, φωτογραφίες, σχολιάκια, βιντεάκια και ένα σωρό σαχλαμαρίτσες, οι οποίες χρησιμοποιούνται άψογα για το φακέλωμά σου. Αφού σε φακελώσουν, σου βάζουν κι έναν αριθμό και γίνεσαι κομματάκι στατιστικού μεγέθους. Η στατιστική μελέτη των πολυεθνικών βασίζεται στις προτιμήσεις και στις αντιπάθειές σου, στα τραγούδια που ακούς και τα σχόλια που κάνεις, στις φωτογραφίες που ποστάρεις και στα βίντεο που μοιράζεσαι με άλλους κ.ο.κ.

Κι εσύ, αν ανοίξεις ποτέ ψιλικατζίδικο, δεν θα αφήνεις τους πελάτες, ούτε καν τους υπαλλήλους (αν έχεις), να κάνουν ό,τι θέλουν και να βάζουν στα δικά σου ράφια αυτό που τους αρέσει. Οπότε μην περιμένεις από τους δισεκατομμυριούχους να το κάνουν αυτό. Αν θέλεις να τους τιμωρήσουν επειδή σε λογοκρίνουν, σταμάτα να δουλεύεις αμισθί γι’ αυτούς. Ξεκόλλα από το πληκτρολόγιο, επιτέλους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή Γρίβα: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία μεταξύ αστυνομικών – Η μητέρα της 28χρονης ζητά αναπαράσταση του φονικού

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της ακριβώς έξω...

More Articles Like This