Πλυθείτε και από το πεζοδρόμιο

Must Read

Δεν υπάρχει χώρα πολιτισμένη χώρα στην Ευρώπη και στον υπερπόντιο Αγγλοσαξονικό κόσμο στην οποία να μην υπάρχουν κανόνες για τις διαδηλώσεις.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Μπορείς να σταθείς στο πεζοδρόμιο, σε ένα πάρκο, μια πλατεία και να καταγγείλεις όποιον κι ό,τι γουστάρεις, να γκαρίξεις δημόσια, ώσπου να πονέσουν τα λαιμά σου, και μετά να μιλάς με γρέζι, σαν τη Σαπφώ Νοταρά. Μπορείς να βάλεις ανάποδα ένα τελάρο από ντομάτες, να πάρεις ένα χωνί και να καταγγείλεις τον πρωθυπουργό, τον Φαήλο, τη μάνα σου και τον πατέρα σου. Μπορείς να μοιράσεις προκηρύξεις εναντίον όποιου θες. Δεν υπάρχει όμως καμία περίπτωση σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ή Αμερικανική, Καναδέζικη ή πόλη της Ωκεανίας, είκοσι ή διακόσιοι ματσουλαραίοι με ένα πανό να προκαλούν σχεδόν καθημερινά κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο, να ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες, να αυξάνεται η μόλυνση από τα φρακαρισμένα αυτοκίνητα, να υποφέρει η αγορά, διότι ο Μήτσος, με την κόνιδα στην αφάνα, και η κολλητή του, με τη μασχάλη Αμαζόνιο, θέλουν να κάνουν επαναστατική γυμναστική, εκβιάζοντας την κοινωνία και το κράτος με την ταλαιπωρία των πολιτών, με την παρακώλυση των συγκοινωνιών, που είναι ποινικό αδίκημα.

Δεν είναι συνταγματικό δικαίωμα η παρακώλυση συγκοινωνιών. Δεν είναι συνταγματικό δικαίωμα οι απρόκλητες φθορές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, η ρύπανση με τρικάκια, προκηρύξεις, η παράνομη αφισοκόλληση. Δεν είναι συνταγματικό δικαίωμα οι λεηλασίες, οι εμπρησμοί, οι απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών με μολότοφ, τα λιντσαρίσματα θεωρούμενων πολιτικών αντιπάλων από αγέλες αλητών, διότι, π.χ., κάποιος φοράει μπλουζάκι με την Ελληνική Σημαία. Δεν είναι συνταγματικό δικαίωμα κουκουλοφόροι να τελούν σωματικές βλάβες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, φθορές. Αυτοί δε όταν δεν συλλαμβάνονται να είναι «προβοκάτορες της Ασφάλειας», αλλά όταν συλλαμβάνονται, μιράκολο, να είναι πάντα από τη γνωστή αληταρία και να τρέχει η Αριστερά για «αλληλεγγύη στους αγωνιστές». Δεν υπάρχει δικαίωμα σε λοστούς, ρόπαλα, μολότοφ, για να σπας κεφάλια και να καις ανθρώπους, όπως στη Marfin, κι ας το δικαιολογούν αποτυχημένες τραγουδιάρες, χρεώνοντάς το στους «τραπεζίτες». Μόνο που στο μπλοκ των δολοφόνων δεν ήταν τραπεζίτες, αλλά ιδεολογικά κοντοχωριανοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις σοβαρές κοινωνίες, λοιπόν, δεν επιτρέπονται όλα και υπάρχει υπεύθυνος που θα λογοδοτήσει αν γίνουν μπάχαλα, ρύπανση, φθορές. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευε τις συγκεντρώσεις πολιτών ενάντια στην προδοσία που τελικά διέπραξαν στις Πρέσπες, το «δικαίωμα του συνέρχεσθαι» το είχαν βάλει στο μούσκιο και τώρα που, ορθώς, πάει να μπει περιορισμός στην ασυδοσία, στα μπάχαλα και την κατάχρηση δικαιώματος από μειοψηφίες, θυμήθηκαν πάλι το Σύνταγμα; Κανείς φασίστας δεν μπορεί να φτάσει στο δαχτυλάκι της την Αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις της, στην υποκρισία της, στον αμοραλισμό της, στην εχθρότητά της απέναντι στη λογική, στην ασχήμια που κουβαλάει, ακόμα και στην αισθητική των παρεμβάσεών της στο αστικό τοπίο.

Περνούν συριζαίοι, κουκουέδες, αναρχομπάχαλοι, συνδικαλιστές και είναι σαν να έχουν περάσει ορδές Βανδάλων. Σκουπιδαριό με κωλόχαρτα τρικ και προκηρύξεων, λερωμένοι τοίχοι, βανδαλισμένα μνημεία, αγάλματα, σπασμένες ζαρντινιέρες.

Δεν υπάρχει δικαίωμα στη βία και στην ανομία. Το «αραιά αραιά να φαινόμαστε καμιά σαρανταριά» και όλο το κέντρο της πόλης να ταλαιπωρείται και να παίζουν επανάσταση τα κουκουλοφόρα SS της Αριστεράς πρέπει να τελειώσει. Όταν είσαστε πέντε νοματαίοι, κάτσετε στο πεζοδρόμιο, ανταλλάξτε ψείρες, φωνάξτε, πείτε ό,τι θέλετε, αλλά τσαμπουκά να ξεσκίζετε και τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα και τη δημόσια τάξη, όχι.

Η δε κυβέρνηση δεν πρέπει να κωλώσει στις γελοιότητες που ψελλίζουν διάφοροι γλείφτες της Αριστεράς. Νόμος χωρίς ποινές είναι ανύπαρκτος. Νόμος χωρίς αυστηρή εφαρμογή είναι ανύπαρκτος. Οι μηδενιστές, αληθινοί φασίστες θέλουν «επανάσταση με την άδεια της Αστυνομίας», κατάλυση της Δημοκρατίας στο όνομα της Δημοκρατίας, να τελούν ποινικά αδικήματα με την άδεια και ανοχή της Αστυνομίας, του κράτους. Όταν θα υπάρχει υπεύθυνος, δεν θα φεύγουν ωραίοι και άνετοι αφήνοντας πίσω σκουπιδαριό. Θα καθαρίζουν τις βρομιές τους. Όταν θα ξέρουν πως θα πληρώσουν τις φθορές, θα κόψουν τα νταραβέρια με τους κουκουλοφόρους, θα περιφρουρούν αληθινά τις εκδηλώσεις τους.

Στις πολιτισμένες χώρες δεν κάνει ό,τι θέλει ο καθένας, όποτε και όπου θέλει, προσβάλλοντας τα δικαιώματα των πολλών και ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας με σωρεία ποινικών αδικημάτων και αποκορύφωμα την άσκηση ωμής βίας κατά ανθρώπων, μνημείων, δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις πρέπει να είναι σαφής, αυστηρός και να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα. Πρέπει να τελειώσουμε και με αυτή την ανομία. Όπως μάθαμε να μη φτύνουμε στο πάτωμα των λεωφορείων, όπου υπήρχαν ταμπέλες «απαγορεύεται το πτύειν», να μην καπνίζουμε παντού, να μην πετάμε τα σκουπίδια μας όπου να ‘ναι, έτσι θα μάθουν και κάποιοι πως η εκβιαστική ταλαιπωρία της κοινωνίας δεν είναι «αγώνας» και δεν υπάρχει «δικαίωμα» στη βία, στη ρύπανση, στην παρακώλυση συγκοινωνιών.

Πλέον, έχουμε περίσσευμα ασυδοσίας και όχι έλλειμμα ελευθερίας. Περπατήστε, σταθείτε, γκαρίξτε στα πεζοδρόμια, σύντροφοι. Να, τόσα τα έκανε ο Μπακογιάννης, με το συμπάθιο. Αλλά θα υπακούσετε στον Νόμο. Θα γίνουμε άνθρωποι και σε αυτό. Καταλαβαίνω. Τι θα κάνουν τότε οι επαγγελματίες των κινητοποιήσεων, τα Τάγματα Εφόδου της Αριστεράς; Καμιά δουλειά ίσως; Α, και μπάνιο. Διάβασα όλο τον Λένιν και τον Μαρξ. Πουθενά δεν απαγορεύεται το λούσιμο, σύντροφοι. Δογματικά είναι λυμένο. Πλυθείτε και από το πεζοδρόμιο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έκανε τον Κινέζο όταν ρωτήθηκε για τον γάμο του με την Ιωάννα Τούνη – Η αντίδραση της influencer

Για τον πανευρωπαϊκό έλεγχο παραπλάνησης των influencers, κλήθηκε να τοποθετηθεί η Ιωάννα Τούνη μέσα από την εκπομπή «Happy Day».Η...

More Articles Like This