Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023

Επί της έδρας θα καθίσει το έγκλημα!

Δημοσίευση:

Η κατάσταση στη Δικαιοσύνη είναι οριακή.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Η ποινική μεταχείριση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απαλλάσσει ο εισαγγελέας Σοφουλάκης, αλλά κατηγορεί ο εισαγγελέας Ζαχαρής, για τους χειρισμούς στην υπόθεση Νοβάρτις (λέγεται ότι διαφώνησαν – δεν εστάλη κοινό πόρισμα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών. Πρωτοφανές!), πυροδοτεί πρωτόγνωρες διαδικασίες στο εσωτερικό της Θέμιδος.

Οι δικαστές δεν σκέπτονται πολιτικά, όπως εγώ, εσείς ή οι πολιτικοί μας ταγοί. Δεν κοιτούν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ. Αντιμετωπίζουν την Πολιτεία ως ενιαίο σύνολο. Όταν λοιπόν βλέπουν την Πολιτεία να ταλαντεύεται αν θα στείλει εισαγγελέα στο Ειδικό Δικαστήριο επειδή απλώς εκτελεί τα καθήκοντά του, μια σκέψη κάνουν: Να κατεβάσουν τα μολύβια. Να τα παρατήσουν. Τι νόημα έχει να βάζουν το κεφάλι τους στον τορβά; Όταν πληροφορούνται πως κάποιοι ετοιμάζονται να της αφαιρέσουν τον φάκελο με προσχήματα εξεγείρονται. Ξέρουν πως αν επιχειρήσουν ποτέ έρευνα διαφθοράς θα καταδικαστούν στην ίδια ατιμωτική ποινή.

Μετά λόγου γνώσεως πρέπει να σας ενημερώσω πως οι συζητήσεις στο Σώμα μεταξύ της νεότερης γενιάς δίνουν και παίρνουν. Το καζάνι βράζει. Ο προβληματισμός, μέγας. Το ανάθεμα κατά των πολιτικών, συνολικό. Ειλικρινά, δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Οι πληροφορίες, ποταμός. Επιλέγω ορισμένες, γιατί, αν τις δημοσιεύσω όλες, οι Ιαβέρηδες του δικαστικού σώματος δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Να αρχίσω από τον ανακριτή Καλούδη, το «δεμένο» πόρισμα του οποίου για απάτη εις βάρος του Δημοσίου από δύο τύπους απέκρυψαν τα κανάλια, για να μεταδώσουν μόνο τους ισχυρισμούς του «αδέκαστου» επιχειρηματία από το Ισραήλ εναντίον του; Ο άνθρωπος -θεωρείται διαμάντι εντιμότητας- απέκτησε πρόβλημα υγείας. Θα «σκάσει».

Να συνεχίσω με τον επίκουρο εισαγγελέα Ντζούρα, κατά του οποίου βάλλουν διάφορα συστήματα επειδή εκτελεί τον όρκο του σε διάφορες υποθέσεις; Η μητέρα του εισήχθη σε νοσοκομείο, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, εξαιτίας των επιθέσεων που δέχεται ο υιός της.

Να αναφερθώ στον εισαγγελέα Ζαγοραίο, που καταδιώκεται επειδή η μοίρα το έφερε έτσι ώστε, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, να χειριστεί υπόθεση στην οποία καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση εκδότης που διέσυρε τα παιδιά πολιτικού ως δήθεν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης; Ακόμη ακούγεται πως δέχεται απειλές. Να μιλήσω για την ανακρίτρια μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών, η οποία, βλέποντας τους 9 μάρτυρες της υπόθεσης να φεύγουν περιέργως, ο ένας πίσω από τον άλλον, από τη ζωή αποφάσισε να παραιτηθεί από το σώμα και να μεταναστεύσει στην Αμερική; Να ασχοληθώ με την ανακρίτρια που την αντικατέστησε, στην οποία επιβλήθηκε στέρηση μισθού με την «κατηγορία» ότι ταξίδεψε ιδιωτικώς πέραν των οικονομικών της δυνατοτήτων στο εξωτερικό; Να ρωτήσω πώς είναι δυνατόν δικαστές να αναλαμβάνουν υποθέσεις πειθαρχικού ελέγχου συναδέλφων τους, όταν τα τέκνα τους εργάζονται σε δικηγορικά γραφεία με γνωστούς πελάτες γνωστών υποθέσεων;

Ή να ρωτήσω μέχρι πότε θα αντέξει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία υπέστη ήδη ένα εγκεφαλικό και όλοι προσεύχονται να αντέξει για να μην πάθει άλλο; Και το κυριότερο; Να διερωτηθώ δυνατά: Έως πότε θα αντέξει τον υπόγειο πόλεμο που του γίνεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Πλιώτας, ο οποίος φέρεται ότι είναι σε «δυσμένεια» επειδή απέτρεψε την επιστροφή γνωστού δικαστή στη θέση του οικονομικού εισαγγελέα και επειδή αρνήθηκε θετική ψήφο, παρά τις επιθυμίες τρίτων ισχυρών σε κάποιες υποθέσεις; Έως πότε θα φθάνουν στα αυτιά του πληροφορίες πως κάποιοι τρίτοι, εξωθεσμικοί, προσπαθούν να τον εξουδετερώσουν, εισηγούμενοι στην κυβέρνηση τη σύσταση θέσης αναπληρωτή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;

Δεν υπάρχουν απαντήσεις στα αυτονόητα ερωτήματα – εννοούνται οι απαντήσεις. Η δημοκρατία μας, ως θεσμός, διατρέχει μείζονα κίνδυνο. Αν οι δικαστές, αποκαρδιωμένοι από τη διαρκή στοχοποίησή τους, κάνουν λευκή απεργία, κατεβάσουν τα μολύβια, δεν μπαίνουν στη φωτιά, πετάξουν λευκή πετσέτα, ποιος άραγε θα είναι ο εγγυητής των θεσμών στην πατρίδα μας; Των δικαιωμάτων; Των ελευθεριών; Κάθε επιχειρηματίας που καλωδιώνεται τον κοριό;

Και αν χαθεί ο έλεγχος; Και αν κάποιοι, αηδιασμένοι από τη στοχοποίηση, παραιτηθούν ομαδικώς για να προστατέψουν την τιμή, την υπόληψη και των ιδίων και των παιδιών τους, τότε ποιος θα τρέχει να κρυφτεί; Ρωτάω. Και ποιος θα τους αντικαταστήσει; Θα τους αντικαταστήσουν συνάδελφοι, που επιχείρησαν να κάνουν καριέρα επί πτωμάτων, επιτιθέμενοι διαρκώς σε συναδέλφους τους με αναφορές;

Αυτοί; Θα τους αντικαταστήσουν οι δικαστές που έχουν συλληφθεί από τον κοριό της ΕΥΠ να κάνουν εξυπηρετήσεις στη «νύχτα», χωρίς να έχει διατάξει την πειθαρχική δίωξή τους έως σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης; Αυτοί; Θα τους αντικαταστήσουν όσοι έχουν υγρασία στο σπίτι τους και αρνητική έκθεση για την επόμενη προαγωγή; Αυτοί; Ή θα τους αντικαταστήσουν κάποιοι που (πιθανολογείται) ίσως ήταν τα βαθιά λαρύγγια των πολιτικών σε διάφορες έρευνες, γι’ αυτό και εξαιρέθηκαν των μηνύσεών τους; Ενημερώνω και αμαρτίαν ουκ έχω:

Η Δικαιοσύνη βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η Δικαιοσύνη θεωρεί πως, με τις παράνομες κασέτες που νομιμοποιήθηκαν, το έγκλημα έχει αποκτήσει θεσμική υπεροχή έναντι του τακτικού δικαστή. Σε λίγο, όπως πάμε, «το έγκλημα θα καθίσει και στην έδρα», λέει.

Η Δικαιοσύνη θεωρεί εκτροπή να αναθέτει η εκτελεστική εξουσία στη νομοθετική να διώξει τη δικαστική μέσω επιτροπής, κατ’ απαίτηση κατηγορουμένων! Το «μπαμ» δεν θα αργήσει να ακουστεί, αν ισχύουν όλα όσα μαθαίνω για δεκάδες δικαστές που διαμαρτύρονται εντονότατα! Θα είναι εκκωφαντικό! Λάβετε τα μέτρα σας. Οι αρμοί δεν νιώθουν καλά τελευταία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές χωρίς Δεξιά

Η χώρα πηγαίνει προς εκλογές χωρίς ουσιαστικά δεξιά παράταξη. Το δεξιό κυβερνητικό σχήμα διά...

Οι «156» συνυπέγραψαν το «ανήθικο πλεονέκτημα»!

Κάθε κόμμα έχει τα δικά του που το «κυνηγούν». Ο Γεραπετρίτης το είπε στον...

Τα παρασκήνια των κωδίκων και τα ψεύδη των κομμάτων

Θα χαλάσουμε τις καρδιές μας σήμερα. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Δεν αντέχω τα ψέματα....

Οι κριτικοί του καναπέ

Ο Φιλήμων ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας κωμωδίας (γιατί και οι...

Πολιτική: Υπόθεση ποινικού δικαίου

Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τον Αρειο Πάγο και κατέθεσε...

Κροκοδείλια δάκρυα από την αριστερά για τους πιλότους

Κανείς δεν πονάει περισσότερο από τους γονείς των χαμένων αεροπόρων μας. Η συντριπτική πλειονότητα...

Του Μέγα, του Λέων, του επικεφαλούς

Λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Δίκιο έχουν. Δεν λένε, όμως, ότι...

Ψηφίζοντας για Ίμια και Οτσαλάν

Χθες ήταν η 27η επέτειος από την ημέρα που διαπράχθηκε η μεγάλη προδοσία των...

Γενεές μηδενικής μνήμης

Φοβάμαι ότι, κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς και επίπονης προεκλογικής εκστρατείας, θα έρθουν...

Ουκρανία: Οι όμορφες κυρίες… προοδεύουν

Οι ιδιοφυείς, εκτός από την ικανότητα προσαρμογής, βλέπουν τη μεγάλη εικόνα στα γεγονότα και...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σείστηκε το Νευροκόπι από τις κραυγές της μάνας του αδικοχαμένου Ικάρου – Γαμπρός κηδεύτηκε ο Σμηναγός Τσιτλακίδης

Στην τελευταία κατοικία του ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης - Εικόνες από αρχαία τραγωδία στην κηδεία του

Βγήκε στο Κολωνάκι με ρόμπα και γούνινες παντόφλες

Έχει τον τρόπο να κάνει «φασαρία» και να γίνεται...

Κατέρρευσε πάνω από τον τάφο του σμηναγού Τσιτλακίδη η αρραβωνιαστικιά του, Μαρία

Δεν άφησε από την αγκαλιά της την φωτογραφία του αρραβώνα τους

Δύσκολες ώρες για την Πάολα – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ανησυχία στους θαυμαστές της Πάολα έχει προκαλέσει η είδηση...

Αυτή τη στιγμή το «τελευταίο αντίο» στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Υποβασταζόμενη έφτασε η σύντροφός του - Θα μοιραστούν κουφέτα και μπομπονιέρες - Στεφάνι από την οικογένεια του Γ. Μπαλταδώρου - Το συγκινητικό αντίο στην 117 Πτέρυγα Μάχης

Φρούριο το Κολωνάκι για το δείπνο της Σακελλαροπούλου

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, ανήμερα των...

Αλληλοσπαραγμός: Βορίδης κατά Θεοδωρικάκου, Χρυσοχοΐδη, Νικολάου!

Η κυβέρνηση σπεύδει ασθμαίνουσα να απαγορεύσει το κόμμα Κασιδιάρη,...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ