Να σεβαστεί την Αγια – Σοφιά η Δύση

Must Read

Οι Ελληνες δεν είναι πολεμοχαρείς ούτε ως λαός ούτε οι εκάστοτε κυβερνώντες του.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Η Ιστορία έχει δείξει ότι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας προσπαθούν πάντοτε με μετριοπάθεια να αντιμετωπίζουν τη διαχρονική τουρκική επιθετικότητα – αλαζονεία και να ελέγχουν μέσα από τις διεθνείς συνθήκες τις εκάστοτε προκλήσεις, οι οποίες ποικίλλουν κάθε φορά.

Βεβαίως, όταν χρειάστηκε, οι δύο κορυφαίοι της μεταπολεμικής Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήρθαν σε ιστορική συνεννόηση και ο τελευταίος υπήρξε πατέρας της φράσης «Βυθίσατε το “Χόρα”». Γεγονός που σημάδεψε την ελληνοτουρική κρίση τον Αύγουστο του 1976.

Η διαφορά είναι ότι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση έχει απέναντί της έναν «σουλτάνο» με τον οποίο, όπως έχει φανεί, ουδείς λογικός πολιτικός στον πλανήτη Γη μπορεί να βρει άκρη με συζήτηση. Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ στάση του, ο ΒΑΝΑΥΣΟΣ τρόπος με τον οποίο αγνοεί την Ιστορία υπογράφοντας το διάταγμα για τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί είναι το «Εβερεστ» στα «Ιμαλάια» της πολύχρονης πολιτικής στάσης του ανθρώπου, ο οποίος παίζει στα όρια της κόψης του ξυραφιού με τις ζωές δύο λαών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δίχως τον παραμικρό σεβασμό «χτυπάει» τους Ελληνες εκεί όπου ο πόνος ξεπερνάει τα όρια και συναντάει την οργή: στην πίστη τους, στη πιο διαχρονική αξία της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού, την Αγια-Σοφιά. Όλα όσα συμβολίζει η Μεγάλη Εκκλησία για τον λαό μας δεν εκφράζεται με λόγια. Είναι βαθιά ριζωμένα, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, στην καρδιά και στο μυαλό των απανταχού Ελλήνων.

Η Αγια-Σοφιά είναι ο χριστιανισμός και ο Ελληνισμός έτσι όπως παντρεύονται στα βάθη των αιώνων. Είναι ο πολιτισμός, είναι η αγάπη, είναι η πίστη, είναι η περηφάνια στην ιστορική διαδρομή.

Και όλα τούτα ο Τούρκος ηγέτης δεν τα σέβεται. Και προσπαθεί να τα προσβάλλει με τρόπο ο οποίος απογειώνει την οργή και δημιουργεί δεύτερες σκέψεις ως προς την πραγματική αξία μιας συνετής και μετριοπαθούς πολιτικής από την ελληνική πλευρά. Όμως είπαμε: Η Ελλάδα έχει χαράξει εδώ και δεκαετίες μια ορθή πολιτική, που θέλει να κρατάει τον πόλεμο μακριά από την πόρτα της, σεβόμενη τον δικό της αλλά και τον απέναντι λαό.

Είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δομήσει στη σκακιέρα της πολιτικής την ελληνική απάντηση. Γιατί εκεί πρέπει να δοθεί, σε πολιτικό επίπεδο και μόνο. Η συνάντησή του με τον Μακρόν, τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος στέλνει τα γεωτρύπανα σε δύο θαλάσσια Οικόπεδα στην Κρήτη, είναι ένα πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος και στο εσωτερικό της χώρας του αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις διανοουμένων, οι οποίοι δεν διστάζουν να μιλήσουν στο πλαίσιο ενός πολιτεύματος το οποίο καταπατά το δικαίωμα της αντίθετης έκφρασης.

Οι πρώτες καταδίκες από Αμερικανούς γερουσιαστές είναι ένα καλό δείγμα, όμως δεν αρκούν. Ο Τραμπ, όπως και οι Πούτιν, Μέρκελ στην Ευρώπη, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να μεταμορφωθούν σε σημαιοφόρους του ΣΕΒΑΣΜΟΥ για την Αγια-Σοφιά, τον Ελληνισμό και τον χριστιανισμό. Η παγκόσμια πολιτική σκηνή έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να γίνει μπροστάρισσα στην προσβολή του Ερντογάν και να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης για να μην εφαρμοστεί το διάταγμα.

Η Αγια-Σοφιά ήταν, είναι και θα παραμείνει αιώνια ένα σύμβολο το οποίο κανένα χέρι δεν μπορεί να βεβηλώσει. Κι αυτό πρώτοι οι ηγέτες του πλανήτη οφείλουν να το ξεκαθαρίσουν σε εκείνον που δεν το σέβεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζητάει και τα ρέστα ο Γεραπετρίτης που μίλησε για «λαϊκά δικαστήρια» και «στοχοποίηση χωρίς στοιχεία»!

Επιμένει ότι «σημειώθηκαν μια σειρά από σφάλματα που οδήγησαν σε απανωτές παραβιάσεις του πρωτόκολλου ασφαλείας»!

More Articles Like This