Το τάμα του έθνους

Must Read

Είμαι και εγώ ένας από τους εκατοντάδες εκατομμύρια χριστιανούς όλου του κόσμου που ράγισε η καρδιά τους όταν έμαθαν την απόφαση του Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Μέχρι σήμερα δεν είχα επισκεφθεί ποτέ την Πόλη, για συναισθηματικούς λόγους. Είμαι ένας από αυτούς τους πατριώτες που πάντα έλεγαν ότι «στην Πόλη θα μπούμε μόνο ως ηρωικοί απελευθερωτές». Πάντα όμως ήξερα μέσα μου πως, όταν γεράσω για τα καλά, θα έκανα κάποτε το ταξίδι για να δω τα εδάφη των προγόνων μου και φυσικά για να προσκυνήσω στην Αγία Σοφία.

Τώρα, με απύθμενη λύπη, συνειδητοποίησα ότι δεν θα δω αυτό το θαυμάσιο στολίδι της Ορθοδοξίας μας ποτέ στη ζωή μου, αφού θα λειτουργήσει ως τζαμί.

Πάνω στη συλλογική οδύνη του έθνους μας λόγω αυτής της βλάσφημης πρόκλησης ακούστηκαν προτάσεις για αναλογικά αντίποινα που αφορούν το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη. Έχω να αντιπροτείνω κάτι που θεωρώ χρυσή ευκαιρία για ανάδειξη της χριστιανικής κληρονομιάς μας και θα βασιστεί στην ιστορική περίσταση που παρουσιάζεται με το ατόπημα της Τουρκίας. Ανεκπλήρωτο μένει μέχρι σήμερα το Τάμα του Έθνους, υπόσχεση που δόθηκε προς τον Θεό από τη Δ΄ Εθνοσυνέλευσή μας στο Αργος το 1829: Η δημιουργία ενός επιβλητικού ναού για τον Σωτήρα Χριστό στην Αθήνα ως τάμα για τη θεία βοήθεια που είχαμε κατά την Επανάσταση του 1821. Είχε τεθεί και ως ερώτημα από πλήθος πατριωτών βουλευτών στη Βουλή μας στις 13/2/2018, αλλά δυστυχώς χωρίς την καθολική υποστήριξη της Ν.Δ.

Η Τουρκία με τη βλάσφημη και προκλητική της ενέργεια πετάει στον κάλαθο των αχρήστων 3,7 εκατομμύρια -χριστιανούς ως επί το πλείστον- τουρίστες που επισκέπτονταν την Αγία Σοφία κάθε έτος!

Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να χτίσουμε (επιτέλους!) το Τάμα του Εθνους στην Αθήνα ως ακριβές και μεγαλοπρεπές πρωτότυπο αντίγραφο της Αγίας Σοφίας, όπως λειτουργούσε κατά τους χριστιανικούς βυζαντινούς αιώνες στην Κωνσταντινούπολη;

Τι πιο ωραίο από το να εορτάσουμε τα 200 έτη από την εθνική μας απελευθέρωση με μια παγκοσμίου προβολής ορθόδοξη τελετή στο Τάμα του Εθνους μας;

Για ποιον λόγο να αναλωνόμαστε σε εκδικητικά και μικρόψυχα «αντίποινα» αμφίβολης αποτελεσματικότητας, ενώ μπορούμε με μια άκρως δημιουργική και θετική ενέργεια να αναδείξουμε όλο το μεγαλείο του ελληνόρθοδοξου πολιτισμού μας και να αποτελέσουμε κέντρο θρησκευτικού τουρισμού για όλη την οικουμένη;

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πανηγυρική δικαίωση του Αλέξη Κούγια!

Μπορεί να μην συμφωνείς μαζί του στο 99,9% των όσων λέει και πράττει, όμως έρχονται τα γεγονότα της ζωής...

More Articles Like This