10-8-2020

Χρόνια χαμένα σε βρόμικα τρένα

Οι υπουργοί δεν είναι κορόιδα να μετακινούνται με τα ΜΜΜ. Αυτά είναι για τους φορολογουμένους, όχι για τους φορομπήχτες

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πλησιάζει ο ανασχηματισμός και ο Καραμανλής τζούνιορ θυμήθηκε ότι είναι υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και προέβη στην πατροπαράδοτη, παλαιοκομματική σπονδή στη «θεότητα» των εγκαινίων. Για να δείξει ότι ήταν παραγωγικές οι ημέρες του στο υπουργείο εγκαινίασε τη γραμμή του προαστιακού, που θα μας πηγαίνει, λέει, στο Αίγιο σ’ ένα διωράκι.

Η Ελλάς, όμως, δεν είναι μόνο το Αίγιο (αν και με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό θα είναι περίπου θαύμα αν θα απομείνει έστω αυτό). Οι Ελληνες συνηθίζουν να μετακινούνται με τα μπιχλιασμένα… κακαρουτέξ μέσα μαζικής μεταφοράς και εις τας Αθήνας και εις τη συμπρωτεύουσα και παντού εντός της κρατικής επικρατείας.

Ο ΗΣΑΠ, ως γνωστόν, ήταν και παραμένει ένα δράμα και μισό. Εν μέσω πανδημίας κορονοϊού τα δρομολόγια ήταν τακτικά και οι συρμοί πηγαινοερχόντουσαν αδειανοί. Τώρα, που επανερχόμεθα εις την άφραγκη κανονικότητα, τα τρένα περνούν αραία αραία και δεν φαίνονται καν… σαρανταρέα.

Οι επαίτες πλήθυναν ξανά, οι αλλοδαποί και πολλές παρέες (κυρίως νεαρών) δεν φορούν μάσκα, στα καθίσματα οι μπαφιασμένοι επιβάτες κάθονται εναλλάξ -ένα κάθισμα κενό κι ένα γεμάτο- και οι όρθιοι επιτρέπεται να συνωστίζονται. Ο κορονοϊός χτυπάει, καθώς φαίνεται, μόνο τους καθήμενους. Οι όρθιοι εισίν… θωρακισμένοι. Κοντολογίς, ένα ξεβόλεμα και μια ταλαιπωρία συνάμα κι αηδία χωρίς λογική και τέλος.

Τα ίδια και χειρότερα με τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, με οτιδήποτε έχει να κάνει με πολιτική… καθοδήγηση – κι είναι εκατομμύρια οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που… κρεμιούνται σαν τα τσαμπιά από τις πανβρόμικες χειρολαβές και ταυτόχρονα κρέμονται από τα χείλη και τις υπογραφές υπουργών, που ουδέποτε χρησιμοποιούν οτιδήποτε άλλο εκτός από τις λιμουζίνες τους.

Αόρατος κι ανύπαρκτος για το κοινό ο υπουργός Μεταφορών. Αν μας έκανε τουλάχιστον την τιμή να συνταξιδεύει μαζί μας στα ΜΜΜ, θα γνωρίζαμε ότι «λούζεται» τις συνέπειες των πολιτικών του. Αλλά, είπαμε, κορόιδο είναι να μετακινείται με τα ΜΜΜ; Αυτά είναι για όσους πληρώνουν φόρους, όχι για εκείνους που τους επιβάλλουν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ