Φόρος τιμής στους μάρτυρες του Φενεού

Must Read

Η μνήμη είναι ζωντανή. Τα θύματα των φονιάδων του ΚΚΕ δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Την Κυριακή 19 Ιουλίου στη Μονή Αγίου Γεωργίου, στον Φενεό Κορινθίας, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα εκατοντάδες θύματα που κατέσφαξαν εκεί οι φονιάδες του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΟΠΛΑ/ΚΚΕ.

Ο κόσμος, παρά την επικοινωνιακά κυρίαρχη απειλή του κορoνοϊού, ήταν περισσότερος από πέρυσι. Αρκετές εκατοντάδες συγγενείς των δολοφονημένων έδωσαν δυναμικά το «παρών» σε μια εκδήλωση που το επίσημο κράτος προσποιείται ότι δεν υπάρχει, ενώ η Αριστερά την έχει βαφτίσει, μαζί με όλες τις άλλες σαν αυτήν, «γιορτή μίσους». Κι όμως, δεν υπάρχει μίσος από τα θύματα προς τους κατσαπλιάδες δολοφόνους του ΚΚΕ. Οι κανονικοί άνθρωποι, αυτοί που ζουν με τον φόβο, την ελπίδα και την καθοδήγηση του Θεού, δυσκολεύονται να νιώσουν μίσος. Το πικρό προνόμιο της διάθεσης υπερπλεονάσματος από τούτο το δηλητήριο το είχαν οι συμμορίτες και το έχουν επίσης όσοι θέλουν να τους μιμηθούν.

Αξίζει να πάει κάθε Ελληνας στο ετήσιο μνημόσυνο του Φενεού και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση αφηγείται συμβολικά την ιστορία, την οποία το κατεστημένο που οδήγησε στη χρεοκοπία την Ελλάδα δεν θέλει να ακουστεί και προσπαθεί να αποτρέψει τη διάδοσή της.

Στον Φενεό χρησιμοποιήθηκε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ως στρατόπεδο συγκέντρωσης, δεσμωτήριο και κολαστήριο μαζί. Από το λεπίδι των συμμοριτών σφάχτηκαν έξι μοναχοί του Αγίου Γεωργίου – ένας απ’ αυτούς, ο Παρθένιος, που ήταν ο ηγούμενος. Εκεί βασάνιζαν και σκότωναν αρκετούς, εκεί βίαζαν και τις γυναίκες που άρπαζαν από τα σπίτια τους. Από τη μονή οι κομμουνιστές, που προσπάθησαν να κάνουν την Ελλάδα κρίκο στη σταλινική αλυσίδα, οδηγούσαν τα εκατοντάδες θύματά τους στην «τρύπα», ένα πολυεπίπεδο, σπηλαιώδες βάραθρο σε κοντινή πλαγιά. Στην αρχή, τους έλεγαν ότι τους πάνε για «μια μικρή ανακρισούλα», ώστε να αποτρέψουν απόπειρες απόδρασης. Μόλις έφταναν σ’ ένα πλάτωμα κοντά στην «τρύπα», τους έσφαζαν κι έπειτα τους έριχναν στο βάραθρο.

Η «δημοκρατία» παρέστη και φέτος στο μνημόσυνο, τίμησε την εκδήλωση και ο υπογράφων το παρόν ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Αιωνία η μνήμη των αθώων θυμάτων…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This