Δεν έχει εμβόλιο για την αναλγησία της Ε.Ε.

Must Read

Η Ευρώπη των λαών», «Η Ευρώπη της αλληλεγγύης», «Η Ευρώπη όπου ο ισχυρός οικονομικά συνδράμει τον αδύναμο»…

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Πόσο… ανέκδοτα ακούγονται όλα τούτα για ακόμα μία φορά! Όχι πως δεν τα γνωρίζουμε -άλλωστε, ο Ελληνας βίωσε στο πετσί του την ευρωπαϊκή πολιτική αναλγησία κατά τη διάρκεια των Μνημονίων-, μα σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνονται με τρόπο που προκαλεί απέχθεια.

«Η Ευρώπη των ολίγων», «Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων», «Η Ευρώπη όπου ο δυνατός οικονομικά θέλει να εξουθενώνει τον αδύναμο και να τον κρατά πάντοτε δέσμιο στη θηλιά των εξαντλητικών δανείων».

Αυτή είναι, αγαπητοί μου, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν χρειάζεται να φορά τη μάσκα του Covid-19. H δική της αναλγησία δεν προστατεύεται από τίποτα. Δεν υπάρχει εμβόλιο για να τη θεραπεύσει. Ακόμη κι αν βρεθεί στο… 90’ μια «συμφωνία» στις Βρυξέλλες.

Η μάσκα είναι το ψεύτικο προσωπείο της Ε.Ε. Κάτω από αυτήν υπάρχουν μόνο τα δόντια του σκυλόψαρου. Εκείνου που βλέπει τα ευρώ και όχι τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει ευαισθησία για τους λαούς, δεν υπάρχει αγωνία για τον βιοπορισμό τους. Αν μπορούσαν να μην παράσχουν ούτε σεντ «βοήθειας», θα το έκαναν ανερυθρίαστα.

Επειδή όμως πρέπει πάντα να φαίνεται μια… επικάλυψη ανθρωπιάς, η Ευρώπη της Γερμανίας και των δορυφόρων της ξέρει να παίζει το παιχνίδι τόσο καλά, που έχει γίνει δεύτερη φύση της. Η Μέρκελ βγαίνει δήθεν μπροστά για τα ανθρώπινα «πρέπει» και οι δορυφόροι, με «πιστόλι» την Ολλανδία, είναι ο «κακός αστυνόμος» της υπόθεσης. Το σενάριο επαναλαμβάνεται σαν ταινία που απλά προβάλλεται σε νέα βερσιόν. Υπό… ανθρώπινες συνθήκες, ο Covid-19 και οι τρομερές οικονομικές συνέπειές του σε όλο τον πλανήτη θα είχαν ενώσει μια… Ένωση, ο λόγος δημιουργίας της οποίας υπήρξε ακριβώς αυτός: Να μπορούν τα κράτη της Ευρώπης να λειτουργούν σαν «ένα», σαν μια γροθιά μπροστά στα «πρέπει» και στην «ανάγκη». Αντ’ αυτού, «σκοτώνονται» εδώ και τέσσερις ημέρες!

Η γροθιά χρησιμοποιείται ξανά και ξανά από τον ισχυρό προς τον αδύναμο. Το αυτονόητο μιας γενναίας οικονομικής ενίσχυσης, δίχως τη δανειακή θηλιά, καταργείται στην πράξη από τους δορυφόρους. Η Γερμανία υποτίθεται ότι δεν «πληγώνει» το γόητρό της, η προεδρία της καταβάλλει… κάθε προσπάθεια (εδώ γελάμε!), αλλά Ολλανδοί και άλλοι, σαν «λαγοί», είτε τορπιλίζουν είτε οδηγούν στα μέτρα τους μια Σύνοδο Κορυφής, η αξία της οποίας θα έπρεπε να είναι ανάσα για τους λαούς της Ευρώπης.

Αφαίρεση πολλών δισ. από τις επιχορηγήσεις και… επιστροφή στην κλασική μέθοδο των δανείων. Όσοι γλιτώσουν από τον κορωνοϊό θα «πνιγούν» από τα δάνεια. Σωστότερα, θα επεκταθεί ο έλεγχος του ισχυρού στον σβέρκο του ανίσχυρου.

Επαναλαμβάνω: Το έργο το είδαμε σε «πρώτη προβολή» την προηγούμενη δεκαετία, όταν το «πειραματόζωο Ελλάδα» τσακίστηκε κάτω από την μπότα των Μνημονίων. Και η δημόσια παραδοχή για το «λάθος του προγράμματος» δεν μπορεί να φέρει πίσω ούτε τις ψυχές που χάθηκαν ούτε τα νοικοκυριά που καταστράφηκαν.

Η «Ευρώπη της αλληλεγγύης» είναι το κορυφαίο ανέκδοτο του 21ου αιώνα. Το καταλαβαίνουμε σε κάθε ευκαιρία. Δυστυχώς, το βιώνουμε σε όλα: Από την τσακισμένη οικονομία έως τον «σουλτάνο Ερντογάν», που κάνει ό,τι γουστάρει και οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον κοιτάζουν σφυρίζοντας αδιάφορα.

Η Ελλάδα είναι στη μέση μιας δίνης, η οποία μοιάζει να μην έχει ούτε τελειωμό ούτε διέξοδο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξερράγη το ηφαίστειο Ρουάνγκ – Εκκενώνονται περιοχές στην Ινδονησία

Πανικός έχει προκληθεί στην Ινδονησία μετά την εντυπωσιακή έκρηξη του ηφαιστείου Ρουάνγκ. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι ενώ πολίτες ειδοποιούνται...

More Articles Like This