Οι λοιμωξιολόγοι γελοιοποιούν πρωθυπουργό και κυβέρνηση με τα ασυνάρτητα και ακραία μέτρα

Must Read

Κάθε πρωί ξυπνάω ανήσυχος μήπως κόλλησε κάποιος συγγενής ή γείτονάς μου Covid-19. Eχει εξαφανιστεί ο ιός από την Κίνα. Δεν έχουμε καμία είδηση από τη Γουχάν. Ξαφνικά, ο κοκκινωπός σχιστομάτης με τις ακίδες κρύφτηκε κάπου μέσα στο Σινικό Τείχος.

  • Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ

Περίεργα πράγματα. Ταυτόχρονα, ο Covid-19 εξαφανίστηκε από όλη την Τουρκία. Ο Μανώλης Κωστίδης δεν έχει βρει ούτε έναν λιπόθυμο Τούρκο γέροντα στην Κωνσταντινούπολη και ως διά μαγείας ουδείς Τούρκος αγοράζει πλέον κολόνια-λεβάντα για αντισηψία. Οπως μεταδίδει κάθε βράδυ ο Σκάι, για όλα φταίνε ο Τραμπ και ο Μπολσονάρου. Οι εικόνες φρίκης (με φέρετρα, θρήνους και κοπετούς) έρχονται μόνο από τις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο και της Πόλης του Μεξικού. Εδώ, στον Σκάι και στα κυβερνο-κανάλια ο ιός εξακολουθεί να «κολυμπάει» και να κάνει… ηλιοθεραπεία μεσούντος του θέρους.

Λεπτομέρεια: Περίπου 350.000 Τούρκοι πήγαν στην πρώτη λειτουργία στην Αγια-Σοφιά μετά τη μετατροπή της σε τζαμί. Η λατρεία στο Ισλάμ εξάλειψε πλήρως τους κινδύνους για τον κορονοϊό.

Οσοι διαβάσετε σήμερα αυτό το κείμενο, παρακαλώ θερμά να το κοινοποιήσετε σε φίλους σας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Εχει να κάνει με μια σειρά «καυτά», αναπόφευκτα, εύλογα και αναπάντητα ερωτήματα.

* Εχουν νοσήσει άνθρωποι από Covid-19 στην πολυκατοικία ή τη γειτονιά σας;

* Σας ειδοποίησε κάποιος φίλος σας ότι πρέπει να παραμείνει σε 14ήμερη καραντίνα;

* Εχει κάποιος γνωστός σας (χωρίς σοβαρό προϋπάρχον νόσημα) μεταφερθεί σε νοσοκομείο από Covid-19;

* Εχει λιποθυμήσει κάποιος μπροστά σας με συμπτώματα κορονοϊού;

* Εχετε μάθει συγκεκριμένα και με ονοματεπώνυμο για κάποιον στον περίγυρό σας που πέθανε από τον ιό, χωρίς προηγουμένως να ήταν άρρωστος από βαρύ νόσημα, όπως νεοπλασία, καρδιαγγειακή πάθηση ή νεφρική ανεπάρκεια;

Ακούμε καθημερινά ότι ανιχνεύονται νέα κρούσματα Covid-19, ορισμένα από αυτά εισαγόμενα. Βέβαια, ανακοίνωσαν ότι έκαναν τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί 2.000 και βάλε Βρετανοί τουρίστες!

Εχετε ακούσει πού πάνε όλοι οι «θετικοί»; Στα σπίτια τους; Στα νοσοκομεία; Σε ξενοδοχεία καραντίνας; Παρακολουθούνται, αν τηρούν την καραντίνα; Αν το σκάνε και πηγαίνουν διακοπές σε νησιά; Αν την προηγούμενη μέρα, προτού βγουν τα τεστ και ειδοποιηθούν, έχουν πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ; Πόσα άτομα είναι οι ιχνηλάτες; Πόσοι εργάζονται για να παρακολουθούν τα δεκάδες κρούσματα που ανακοινώνονται εβδομαδιαίως ή μηνιαίως; Εχει 500 ή 1.000 άτομα η Πολιτική Προστασία αυτήν την εποχή;

Οπως διαπίστωσα, ιδίοις όμμασι, τα χαρτιά που μοιράζονται στα αεροπλάνα, στα πλοία ή στα ferry είναι «πατσαβουρόχαρτα». Μαζεύονται και στοιβάζονται πρόχειρα στην είσοδο των πλοίων ή εντός των αεροσκαφών. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και πέφτει πολύ τηλεοπτικό… δούλεμα για να διατηρούνται ο φόβος και η ανησυχία των πολιτών, ενώ ο πρωθυπουργός πότε με μάσκα και πότε χωρίς μάσκα κάνει «τσάρκες» με όλα τα ελικόπτερα του Στρατού στην Αντίπαρο ή στην Επίδαυρο.

Οπως θα έχετε παρατηρήσει, δεν αναφέρεται πλέον ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού στην Κίνα. Εχει εξαφανιστεί πλήρως ο μεταδοτικός ιός στην αχανή χώρα. Η Γουχάν και το Πεκίνο είναι απόλυτα ασφαλείς πόλεις, ενώ οι ΗΠΑ και η Βραζιλία είναι οι πλέον ανασφαλείς περιοχές. Οσο εντείνεται η κριτική της αμερικανικής κυβέρνησης για τις ευθύνες του κινεζικού καθεστώτος και πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου τόσο εξαφανίζεται από την ελληνική τηλεόραση ο ιός στην Κίνα και γενικά στην Ανατολή.

Ειδικά, ο νεοφιλελεύθερος και φιλομνημονιακός Σκάι δεν μεταδίδει τίποτα που να προσάπτει κάτι κακό στο κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς. Ποτέ δεν θα ακούσετε να αναφέρεται η τηλεόραση του κυρίου Αλαφούζου στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις βαρβαρότητες των κομμουνιστών – ιμπεριαλιστών και δισεκατομμυριούχων του Πεκίνου. Οσο εντείνεται η κριτική της αμερικανικής κυβέρνησης για τις ευθύνες του κινεζικού καθεστώτος και πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές τόσο εξαφανίζεται από την ελληνική τηλεόραση ο ιός στην Κίνα και γενικά στην Απω Ανατολή.

Ειδικά, όλα τα δελτία ειδήσεων του Σκάι είναι υπέρ της «αθωότητας» της κινεζικής κυβέρνησης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων που στηρίζουν όλες τις διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ. Κουβέντα δεν λένε για τον «χορηγό» (είχαμε συμπαραγωγή εκπομπής Σκάι – Microsoft) Μπιλ Γκέιτς, που αρνήθηκε πρόσφατα τις κατηγορίες που του προσάπτουν εκατομμύρια άνθρωποι των media, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τώρα «έχασε λεφτά» από τα εμβόλια και τον τομέα της υγείας, ενώ αποδεδειγμένα έχει διπλασιάσει την αμύθητη περιουσία του από τις επενδύσεις σε πολυεθνικές των φαρμάκων (big pharma).

Ως διά μαγείας εξαφανίστηκε η πανδημία στη γειτονική Τουρκία. Ούτε μία πληροφορία δεν έχει δώσει ο φίλος μας, ο κύριος Κωστίδης. Λογικά με τέτοιες συγκεντρώσεις που γίνονται μπροστά και μέσα στο τζαμί της… Αγια-Σοφιάς, θα έπρεπε έχουν γεμίσει όλα τα νοσοκομεία της Τουρκίας από… κορονοπαθείς. Οταν πρόκειται βέβαια για τον ιαθέντα από τον ιό Μπολσονάρου, τότε η ελληνική τηλεόραση αποφεύγει να παρουσιάσει τις δηλώσεις του και το γεγονός ότι έγινε καλά (και αυτός) με την πάμφθηνη υδροξυχλωροκίνη, το γνωστό Plaquenil.

Επίσης, πρέπει να αναρωτηθούμε για τις δηλώσεις του προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θεωρείται υπάλληλος του Πεκίνου, για το πώς είναι δυνατόν να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων αφού -όπως είπε- δέκα είναι οι χώρες που παράγουν τα κρούσματα! Αν θυμάμαι καλά σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν 194 αναγνωρισμένα κράτη και 235 μαζί με τα μη αναγνωρισμένα. Κάτι παράξενο συμβαίνει σε όλο αυτό που ζούμε, που κάνει καχύποπτους δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά απορούν γιατί ονομάζεται pandemic, κάτι το οποίο δεν έχει -τουλάχιστον τώρα- εικόνες παραπαίοντων ή λιπόθυμων ή νοσούντων ανθρώπων.

Είναι φυσικά γελοίο και γεννά ερωτήματα να βλέπεις το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδος χωρίς μάσκες να φωτογραφίζεται με το ζεύγος Τομ Χανκς στην Αντίπαρο και μετά να εισέρχεται με μάσκες στο θέατρο της Επιδαύρου και να τις βγάζει μόλις κάθεται στα πέτρινα εδώλια (καθίσματα).

Ρώτησα αρκετούς φίλους μου Ελληνοαμερικανούς που ήρθαν από τις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα. Ενα ζευγάρι που προσγειώθηκε πριν από μία εβδομάδα από τη Νέα Υόρκη μού είπε ότι επικρατεί ηρεμία στην πόλη, οι άνθρωποι πάνε κανονικά στις δουλειές τους, ότι δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό. Η γυναίκα είναι γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και ο άνδρας της γνωστός επιχειρηματίας. Μου είπαν ότι πέρασαν και οι δύο Covid-19, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα (κάτι σαν κρυολόγημα), μένοντας στο διαμέρισμά τους ελάχιστα 24ωρα.

Πολλοί Ελληνες όλων των ηλικιών που ζουν στο Μανχάταν και στην Αστόρια και πάσχουν από καρδιά, διαβήτη ή άλλα νοσήματα πέρασαν την ασθένεια άνευ παρενεργειών, παίρνοντας ασπιρίνες ή βιταμίνες. Οπως μου είπε άλλος φίλος μου, σεφ-επιχειρηματίας στο Μαϊάμι (έχει γνωστό ρεστοράν με ελληνική κουζίνα), ουδείς μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και κλείνουν οι επιχειρήσεις εστίασης στις οκτώ το βράδυ, ενώ στο South Beach οι παραλίες παραμένουν σχεδόν ερημικές.

Ούτε κόσμος πεθαίνει στους δρόμους ούτε έχουν συναντήσει άνθρωπο που να έχει νοσήσει σοβαρά από Covid-19 ούτε στη γειτονιά τους έχουν μάθει για κάποιον που αρρώστησε και πέθανε. Ζουν χρόνια στο Μαϊάμι και δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί υπάρχει αυτός ο «πυρετός» και όλα αυτά τα μέτρα. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου θέλουν τα ενοίκιά τους κι αυτός που διατηρεί την επιχείρηση μαζί με τον αδελφό του καταβάλλουν όχι μόνο τα νοίκια, δουλεύοντας μόνο ντελίβερι ελάχιστες ώρες, αλλά και συντηρούν τέσσερις υπαλλήλους (κουζίνα και σερβιτόρους) για να μπορεί να αντέξει το μαγαζί και να μην κλείσει.

Οι γονείς του επέστρεψαν στην Ελλάδα με τη Lufthansa και ο πατέρας του δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί φόραγε σε όλη την πολύωρη πτήση μάσκα, αφού μέσα στο αεροπλάνο ο ένας ήταν πάνω στον άλλον και στη διάρκεια της νυχτερινής πτήσης κοιμούνταν πρόσωπο με πρόσωπο. Το εκπληκτικό είναι ότι ουδείς από τους επιβάτες του αεροσκάφους διαπιστώθηκε ότι έχει κορονοϊό.

Οι συνομιλίες μου με τους Ελληνοαμερικανούς συνεχίστηκαν στην περιοχή της Βιρτζίνια, όπου ζει ένα ζευγάρι φίλων μου στην πόλη Σάρλοτ. Ο Θεόδωρος και η Τζέσικα. Ούτε εκείνοι τόσο καιρό έμαθαν για κάποιο φίλο ή γνωστό τους που αρρώστησε ή -περισσότερο- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έχασε τη ζωή του. Οπως μου είπαν, στα εστιατόρια της περιοχής φοράνε μάσκα μόνο οι σερβιτόροι και έχουν αραιώσει λίγο τα τραπεζοκαθίσματα. Ούτε κι εκεί βλέπουν στην τηλεόραση φορεία, αναπνευστήρες, μονάδες εντατικής θεραπείας και φέρετρα.

Οι μόνες εικόνες φέρετρων που «επιδεικνύονται» κυρίως στην Ελλάδα είναι αυτές από τη νότια Αμερική, οι ίδιες εικόνες που βλέπαμε στην αρχή της υγειονομικής κρίσης. Ηταν και είναι οι θάνατοι φτωχών ανθρώπων, που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε μία παρακεταμόλη. Είναι ο χαμός εκείνων που ζούσαν στις φαβέλες πολύ προτού έρθει ο Μπολσονάρου στην εξουσία ή γίνει ο Τραμπ ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ιδια κατάσταση επικρατεί και στο Λος Αντζελες. Ο φίλος μου, ο Γιώργος, ασχολείται εκεί με καλλυντικά – κρέμες. Τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκε με τα αντισηπτικά και πήγε καλά από εισπράξεις. Οπως μου είπε, έπεσε και η αγορά των αντισηπτικών. Δεν έχει δει μέχρι τώρα κανέναν να καταρρέει και να πέφτει λιπόθυμος από Covid-19. Γεννημένος στο Λος Αντζελες, απορεί με την όλη κατάσταση και τη διάχυση αυτού του φόβου. Η τηλεόραση εκεί δεν δείχνει ούτε εικόνες πανικού ούτε φορεία ούτε ΜΕΘ με σειρές τους διασωληνωμένους.

Σίγουρα υπάρχει ο Covid-19, αλλά κάτι συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Είναι λογική επεξεργασία αυτών που συμβαίνουν ή εναλλάσσονται στα μάτια μας στα δελτία ειδήσεων.

Ξαφνικά, η Κίνα και η Τουρκία δεν έχουν Covid-19. Ξαφνικά, ο Μπολσονάρου και η μακρινή Βραζιλία μαζί με τον Τραμπ μπαίνουν στη ζωή μας, εδώ στη μικρή Ελλάδα. Ακόμα δεν έχουμε μάθει από τους περίφημους λοιμωξιολόγους πότε πρέπει να βάζουμε μάσκα ή να βγάζουμε τη μάσκα. Ούτε ο Τσιόδρας ξέρει. Π.χ. επί ώρες, όπως μάθαμε, τον φωτογράφιζαν ως μοντέλο για το εξώφυλλο του περιοδικού της Aegean. Πόσο μακριά στέκονταν ο φωτογράφος και οι βοηθοί του; Πότε πρέπει να βάζει μάσκα ο πρωθυπουργός; Γιατί πρέπει να τρώμε κρύο τοστ στην «παντόφλα» Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας και ψημένο όταν μπαίνουμε σε οχηματαγωγό της ίδιας γραμμής; Γιατί φοράμε μάσκα στα αεροσκάφη της Aegean, αφού η ιδρωμένη μασχάλη του διπλανού μπαίνει μέσα στο ρουθούνι μας; Γιατί πρέπει να υφιστάμεθα άνευ φόβου τα σταγονίδια που φέρουν από τις ανάσες των ακάλυπτων πιλότων οι κυρίες του ιπτάμενου προσωπικού; Αυτές που σερβίρουν φαγητό και αγγίζουν όλα τα καθίσματα…

Εχω την αίσθηση ότι αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Είναι αφήγημα τρέλας. Είναι κατάσταση παράνοιας. Επιμένω, πού τους πάνε τους 18, 28 ή 38 που διαπιστώνονται καθημερινά με κορονοϊό; Υπάρχουν κρυφά νοσοκομεία ή ξενοδοχεία ή κτίρια που οδηγούνται όλοι αυτοί; Τι οδηγίες τους δίνουν; Να πάρουν ασπιρίνες; Βιταμίνες; Υδροξυχλωροκίνη; Αζυθρομυκίνη ή καραμέλες… Halls;

Δεν μπορεί να ρωτάς ανθρώπους σε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ ή της Ευρώπης και να σου λένε ότι όλα είναι κάλμα και εδώ να ανοίγεις την τηλεόραση και να λέει ο Κικίλιας ότι, αν αγριέψουν τα πράγματα, θα «φυλακίσει» όσους είναι άνω των 65 στα σπίτια τους!

Πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εσπευσμένως στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας

Ένα απρόοπτο συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στις πρόβες του J2US, που θα προβληθεί το Σάββατο στον Alpha. H...

More Articles Like This