Ο Μητσοτάκης ως άλλος Άντονι Πέρκινς στο «Ψυχώ» του Χίτσχοκ

Must Read

Όταν ο άνθρωπος του Σαμαρά, ο γιατρός Συμπιλίδης από το Κιλκίς, κάρφωσε το «μαχαίρι» στο στήθος του «ψηλού» και τον έριξε από την εξουσία, όπως μου αφηγούνται, ο Κυριάκος έκλαψε πικρά και χώθηκε βαθιά στην αγκαλιά του πατέρα του! Το μίσος του κύλησε στο πάτωμα κι έγινε χίλιες οχιές φαρμακερές για όλους τους εχθρούς της οικογένειας.

  • Από τον
    Γιώργο Τράγκα

Τα φίδια μαζί με το φαρμάκι κουλουριάστηκαν στις έλικες του μυαλού του και γέννησαν αβγά. Αυτά έσπασαν και έγιναν αλαζονεία, εγωπάθεια, περιφρόνηση για όσους είναι απέναντι και δεν προσκυνάνε την «αγία οικογένεια» – τη γερμανόφιλη και γερμανόφωνη φαμίλια Μητσοτάκη. Κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός, πράγμα που δεν μπόρεσε η αδερφή του. Αυτό βέβαια κάπου επηρεάζει τις αδερφικές ψυχές. Η Ντόρα ζει με το όνειρο να δει τον Κώστα στο Μαξίμου, τον δήμαρχο εμπνευστή του «Μεγάλου Περιπάτου» πρωθυπουργό! Οι γονείς δεν ζουν πια για να «τακτοποιούν» τα ενδοοικογενειακά, αλλά το αίμα «προστάζει», η εξουσία ενώνει και η ατμόσφαιρα θυμίζει λίγο την «τιμή των Πρίτζι».

Αυτός πιστεύει ότι είναι μεγάλος ηγέτης και το μόνο που πρέπει να κάνει για να διατηρείται στην εξουσία είναι να στέκεται όρθιος στο γραφείο του, όταν παίρνει τηλέφωνο ο Γερμανός πρέσβης και πολύ περισσότερο η καγκελάριος.

Δεν έχει δουλέψει ποτέ σε πιτσαρία αλλά ξέρει καλά από «ντελίβερι», όπως ο κολλητός του, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, που τα πίνει ανέμελα σε μπιραρία του Μονάχου. Φυσικά, είχε αρχίζει ο περίγυρος, όπως και όλο το πανελλήνιο, να καταλαβαίνει που το πάει και τι ρόλο παίζει ο νοσηρός ψυχισμός του. Τρελαίνεται να του λένε ότι τα κάνει όλα τέλεια. Κανονικά πρέπει να ζητήσει ένα φιλμ όλων των κινήσεών του και να ζήσει για λίγες ώρες το «κουρδιστό πορτοκάλι», βλέποντας τους μορφασμούς του προσώπου του και τις συσπάσεις των παρειών του. Η μεγάλη σε σχήμα αργίτικης μελιτζάνας μύτη, το βλέμμα που πότε πάει στο γιαχνί και πότε στο πιλάφι, τα γουρλωτά, ροφοειδή και απόκοσμα μάτια που εξέχουν της σφιχτής μάσκας, οι καρτουνίστικες μπουνίτσες αντί για χειραψία, τα πονηρά χτυπήματα με τον αγκώνα (καινοτομία Κυριάκου) και η παθολογική ταχυλαλία του ανδρός προκαλούν μειδιάματα και αποτελούν ήδη «τροφή» για να κάνουν μεγάλη πλάκα χιλιάδες νεαροί στο διαδίκτυο. Μεταξύ μας, είναι τύπος που μπορεί να παίξει άνετα στο Δελφινάριο, χωρίς να μιλάει, χωρίς να υποκρίνεται, απλά να στέκεται δίπλα στον Μάρκο Σεφερλή και όλο το θέατρο να ξεσπάει με έναν καταρράκτη γέλιου!!!

Ενώ είναι άδεια τα κρεβάτια στα νοσοκομεία (όπως μου λένε όλοι οι γιατροί), ως ημίτρελη φιγούρα του Μολιέρου ψάχνει να βρει ασθενείς και να τους φορέσει φίμωτρο, να τους μπαγλαρώσει και να τους βάλει στην απομόνωση! Έχει αμολήσει ως διασταύρωση ντόπερμαν με ροντβάιλερ τον Χαρδαλιά, ως Ιαβέρη με ανέκφραστο πρόσωπο τον Χρυσοχοΐδη και ως μασκοφορεμένο φάντασμα της όπερας τον Τσιόδρα, προκειμένου με εργαλείο-όπλο τον φόβο να ελέγξει τον πληθυσμό, ενώ δίνει το βάζο με το μέλι στον Ερντογάν.

Οκτώ διασωληνωμένους έχουμε από την εποχή του Νώε και τα γένια τους έχουν φτάσει πλέον στην άκρη του κρεβατιού, εκεί όπου βρίσκεται το διάγραμμα με τον πυρετό τους. Όλοι δεν νοσηλεύονται από Covid-19 αλλά από ένα «μενού» διάφορων νοσημάτων, χρόνιων και εκφυλιστικών.

Ο νοσηρός στην αρχή της υγειονομικής κρίσης έβαζε τον Τσιόδρα να κλαίει ως «Αλέξης Μινωτής» στον «Πατέρα» του Στρίντμπεργκ την ώρα που του βάζει η Παξινού στην ψυχή την αμφιβολία ότι το παιδί μπορεί να μην είναι δικό του! Ο καθηγητής έσκουζε ως μέλος επιδαύριου χορού για τον παππού και τη γιαγιά που θα πέθαιναν εξαιτίας του «φορέα» εγγονού ή της εγγονής. Έλα όμως που η τρίτη ηλικία ψυλλιάστηκε την «τρέλα» και τα ύπουλα σχέδια του «Αρχάγγελου-προστάτη» της υγείας και προφυλάχτηκε καλά.

Οι περισσότεροι δεν άργησαν να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με έναν άλλον Αντονι Πέρκινς που έχει πάρει το μαχαίρι και καρφώνει την άτυχη που καταλύει στο πανδοχείο του. Εδώ που τα λέμε, αυτά που κάνει το παλικάρι, αν ζούσε ο Αλφρεντ Χίτσκοκ, θα τα έκανε ταινία, πολύ καλύτερη από το «Ψυχώ» και τα «Πουλιά».

Επειδή, λοιπόν, απέτυχαν να στριμώξουν τους μεγάλους σε ηλικία, ο Μητσοτάκης και η ομάδα «σάιμποργκ» και «ρόμποκοπ» έστρεψαν απερίσκεπτα, θα έλεγα, την απόχη στις νεότερες ηλικίες. Ενώ ο νοσηρός με την έξυπνη σύζυγο φωτογραφίζεται με το ζεύγος Τομ Χανκς στην Αντίπαρο, μυστικοί αστυνομικοί με βερμούδες και παναμέζικα λουλουδάτα πουκάμισα, φορώντας την καινούργια κολεξιόν των πολυμορφικών γυαλιών Ray Ban, προσπαθούν να διεισδύσουν στα κρυφά πάρτι της Μυκόνου. Δύσκολη επιχείρηση, ανάλογη με εκείνες που κάνει ο Τομ Κρουζ στο «Mission Impossible». Δύσκολο να σκεφτείς τον αξύριστο και συνήθως ιδρωμένο Χαρδαλιά (μου λένε ότι όσοι τον συναντούν παίρνουν μια τζούρα μυρωδιά από τζατζίκι σε μασχάλη) να μπαίνει ως επιθεωρητής Κλουζό σε βίλα -luxury life- στο νησί των ανέμων. Οπως παλιά είχαμε το κρυφό σχολειό, τώρα έχουμε τα κρυφά πάρτι της Μυκόνου. Εκεί, για να περάσεις την πόρτα της βίλας, πρέπει να πεις το σύνθημα: «Κeep calm and fuck him»!!! Αν φοράς μάσκα, τη βγάζεις επιδεικτικά αμέσως και την πετάς με περιφρόνηση σε κάδο απορριμμάτων. Οταν θέλεις να μπλέξεις με μια δίμετρη ξανθιά που η θηλή της αγγίζει τη μύτη σου στο μπλουζ, δεν πηγαίνεις με καλυμμένο το πρόσωπο. Οπως λέει και ο λαός, «από τη μύτη πιάνεται, στο στόμα κατεβαίνει».

Φυσικά, τα νιάτα ξεφαντώνουν ως το πρωί, χλευάζοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους επιχορηγούμενους από πολυεθνικές λοιμωξιολόγους. Στην ηλικία τους έχουν γραμμένο στα σφικτά «guts» τους το Covid-19, το remdesivir του κυρίου Σύψα και τους παρουσιαστές του Σκάι που τους εμφανίζουν ως μολυσμένους, ενόχους και περιθωριακούς. Μου λένε ότι σε δύο βίλες της Μυκόνου έχουν αναρτήσει δίπλα στην πισίνα φωτογραφίες του Κυριάκου, του Τσιόδρα και του Χαρδαλιά. Σε όλα τα τραπέζια υπάρχουν καλαθάκια με βελάκια. Κερδίζει μια μπουκάλα ουίσκι όποιος καρφώσει το βελάκι στη μύτη του Μητσοτάκη ή ανάμεσα στα γυαλιά του Τσιόδρα ή στο δάχτυλο που κουνάει ο Χαρδαλιάς!!!

Όσα λέγονται από τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες θυμίζουν την εποχή του Στυλιανού Παττακού, του Γιάννη Λαδά, του Ιωαννίδη και των άλλων χουντικών που μιλούσαν για επιχειρήσεις «καθαρών χεριών» και έστηναν τη «δίκη των κρεάτων» όσων συνωμοτούσαν για την ανατροπή του Μακαρίου, τη μεγάλη προδοσία που έφερε τον «Αττίλα» στο νησί της Αφροδίτης.

Από τη Θράκη μέχρι τη Λακωνία και από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα, όλοι έχουν καταλάβει ότι το παλικάρι είναι άρρωστο, «βλαμμένο», αλαζονικό και πιστεύει ακράδαντα ότι έχει το ύψος του Ελευθερίου Βενιζέλου! Στην πραγματικότητα είναι πιόνι του Βερολίνου, λίαν επικίνδυνος τύπος και αρκετά διαταραγμένη προσωπικότητα. Αρκεί να σκεφτείς ότι απέλυσε εν ψυχρώ φτωχές καθαρίστριες και τους συνέστησε να γίνουν… επιχειρηματίες!

Μισεί την ιστορία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και όλη την οικογένειά του! Όπως μισεί και τον Αντώνη Σαμαρά. Η συγκατοίκησή τους στη Νέα Δημοκρατία είναι περιστασιακή, καιροσκοπική και εύθραυστη.

Το χειρότερο είναι ότι ο Κυριάκος δεν αντιλαμβάνεται την αυτογελοιοποίησή του εμφανιζόμενος πότε με μάσκα και πότε χωρίς μάσκα. Δεν έχουν αντιληφθεί ούτε αυτός ούτε ορισμένοι υπουργοί του ότι ο κόσμος έχει καταλάβει όλο το θέατρο. Ούτε ασθενείς Covid-19 υπάρχουν ούτε νοσηλεύονται στα νοσοκομεία ούτε λιποθυμάει κανείς στον δρόμο ούτε τρέχει να βρει φάρμακα. Όπως μου λένε γιατροί, οι οκτώ «παλιοί» διασωληνωμένοι είναι διασκορπισμένοι στο Σωτηρία, στο Αττικόν και στον Ευαγγελισμό. Οι νεαροί που ανιχνεύονται ως θετικοί με συμπτώματα απλού, ελαφρού κρυολογήματος, κάτι σαν συνάχι, υποτίθεται ότι παραμένουν στο σπίτι τους. Μέχρι να πάρουν όμως την απάντηση ότι είναι θετικοί έχουν πάει… σε πέντε κρυφά πάρτι και σε ισάριθμα beach bars! Τα φάρμακα που πήραν όσοι αποθεραπεύτηκαν είναι τρία: υδροξυχλωροκίνη, αζυθρομυκίνη, ψευδάργυρος – βιταμίνες και σε ορισμένες περιπτώσεις αντι-ιντερλευκίνη 6 και κορτιζόνη. Το παραμύθι του remdesivir τελείωσε.

Ακόμα και οι λοιμωξιολόγοι έχουν καταλάβει το παιχνίδι που παίζει ο Μητσοτάκης προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του λαού από την οικονομική ισοπέδωση και την επερχόμενη εθνική ταπείνωση. Είναι τραγικό και απαράδεκτο να βλέπεις τον Νίκο Στραβελάκη να αγωνίζεται να πείσει τους τηλεθεατές για τον κίνδυνο από το δεύτερο κύμα του Covid-19 και έπειτα από 20 λεπτά κορωνοϊό να ασχολείται μόνο 30 δευτερόλεπτα με την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου και με το βίντεο της επίθεσης εναντίον του.
Όσες μάσκες και αν φορέσουν οι Ελληνες, το πολιτικό τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι θλιβερό, τραγικό και θα έρθει νωρίτερα απ’ ό,τι περιμένουν ο ίδιος και η παρέα του.
Η υγειονομική χούντα κάποια στιγμή θα καταρρεύσει και οι λοιμωξιολόγοι δεν θα κατηγορηθούν για στιγμιαίο αδίκημα, όπως έγινε παλαιότερα με τα πολιτικά πρόσωπα που πλαισίωσαν τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου. Αυτοί που ήδη πεινάνε ή είναι άνεργοι ή τα βγάζουν δύσκολα πέρα κάποια στιγμή πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι η «σωτηρία» που προσφέρει ο νοσηρός του Μαξίμου είναι στην πραγματικότητα βέβαιος θάνατος!!!
Επίσης, ο επιστημονικός κόσμος της χώρας κατανοεί ότι ο Μητσοτάκης, υπάκουος υπηρέτης του Βερολίνου, το πάει αλλού και, φυσικά, ουδείς επιστήμων θέλει να μετάσχει, να γίνει συνοδοιπόρος και συνένοχος σε αυτό το παιχνίδι εναντίον των λαϊκών συμφερόντων.
Σε όλη την ελληνική κοινωνία διαμορφώνεται ήδη έναν ευρύτατο αντιμητσοτακικό μέτωπο, που έχει ως βασικό πυρήνα του τη νεολαία και τους εργαζομένους του τόπου. Ο Κυριάκος φαντάζει άρρωστος πολιτικά αλλά και ως προσωπικότητα στα μάτια των περισσότερων νέων.

Οι δηλώσεις του Χαρδαλιά, του Χρυσοχοΐδη, του Κικίλια ακούγονται ως κρωγμοί μαύρων πτηνών που εμποδίζουν τις νεαρές ηλικίες να χαρούν το καλύτερο τμήμα της ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν άνεργους και μασκοφορεμένους εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που θέλουν δουλειά και ελεύθερο αέρα.

Ο Μητσοτάκης θα πληρώσει πολιτικά και προσωπικά όλα τα ακραία και ανελεύθερα μέτρα για τη δήθεν προστασία της υγείας εκατομμυρίων πολιτών από έναν ιό που στους περισσότερους είναι ασυμπτωματικός και έχει, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, ελάχιστη θνησιμότητα σε σύγκριση με την κοινή γρίπη και άλλες ασθένειες. Πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναπνεύσουν από την πολύωρη χρήση της μάσκας, σε συνδυασμό με τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Όπως τον καιρό της απριλιανής χούντας, ήδη κουβεντιάζεται ότι το παλικάρι είναι «φαιδρό» και «παρανοϊκό».

Επίσης, εξατμίζεται με τρομακτική ταχύτητα η συμπάθεια που είχε δεξαμενιστεί τον πρώτο καιρό για τον κύριο Τσιόδρα. Ο κόσμος βλέπει ηλιοψημένους τους λοιμωξιολόγους, διαβάζει για τα τεράστια ποσά που παίρνουν από τις πολυεθνικές και αισθάνεται τα πρώτα έντονα συμπτώματα αηδίας. Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων του Σκάι, που προσπαθούν να αποσπάσουν τρομολαγνικές απαντήσεις από τους επιδημιολόγους για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, συναντούν συγκρατημένες απόψεις, γιατί οι επιστήμονες κατανοούν πλέον τον οικονομικό εφιάλτη αλλά και τις εκπτώσεις που υφίστανται η δημοκρατία, η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Oι περισσότεροι νεαροί ακούν Κικίλιας και γελάνε. Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις οδηγίες Χαρδαλιά και καταργούν στην πράξη τον φασιστικό μανδύα που ρίχνει πάνω από την κοινωνία ο (υ)ιός Μητσοτάκης.

Τα κρυφά πάρτι στη Μύκονο και στα άλλα νησιά θα μεταφερθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Η ανεργία και ο φασισμός της κυβέρνησης θα φέρουν περισσότερες μυστικές συγκεντρώσεις εργαζομένων. Η οικονομική δυσπραγία θα κάνει εντονότερους τους αντικυβερνητικούς ψιθύρους σε όλες τις γειτονιές. Η λάβα της λαϊκής οργής θα κυλήσει στους δρόμους. Ο Χρυσοχοΐδης θα βγάλει τα ΜΑΤ και ο Μητσοτάκης θα γίνει απεχθέστερος και πολιτικά κανίβαλος στα μάτια των πολιτών. Κάθε εμφάνισή του με την κυρία Μαρέβα θα ερεθίζει, θα σκανδαλίζει και θα αγανακτεί τον στερημένο λαό.

Ταυτόχρονα, ως υπάλληλος του Βερολίνου, θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε αυτόν τον προδοτικό διάλογο με την Τουρκία και τότε το μείγμα του συνδυασμού της πολιτικής φθοράς του (οικονομία και εθνικά) θα γίνει εκρηκτικό. Όσο θα γίνεται σκληρότερος τόσο χειρότερο θα είναι το τέλος του. Κάποια στιγμή και το Βερολίνο θα σκεφτεί ότι πρέπει να φύγει για να εκτονωθεί το κλίμα στην αποικία. Τότε τα πράγματα, πιθανότατα, να παρεκκλίνουν και να εκτροχιαστούν. Ο Μητσοτάκης θα έχει το χειρότερο τέλος από όλους τους πρωθυπουργούς του Μνημονίου. Όπου πηγαίνω, όπου πίνω καφέ ή τρώω κάτι, κάποιοι με πλησιάζουν και μου λένε: «Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες. Είναι ό,τι χειρότερο έχει προκύψει για τη χώρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βιασμός 12χρονης: Στις 10:00 ανακοινώνεται η απόφαση για Μίχο και μητέρα

Η υπόθεση του Κολωνού δεν κλείνει με την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, καθώς υπάρχει και μία δεύτερη δικογραφία με άλλους τουλάχιστον 10 κατηγορούμενους

More Articles Like This