Νεοφασισμός

Must Read

Ο νεοφασισμός είναι η πολιτική τάση που γεννήθηκε με το δήθεν αντιφασιστικό κίνημα, τους δήθεν αντιρατσιστές και όλους αυτούς οι οποίοι ξαφνικά ανακάλυψαν έναν εχθρό που βάφτισαν φασίστα, για να αιτιολογήσουν τη θλιβερή τους ύπαρξη και ιδεολογία.

  • Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Για να φανεί δε ότι το κίνημα αυτό αγωνίζεται ενάντια σε μεγάλες «φασιστικές» δυνάμεις, βάφτισαν φασίστες και ρατσιστές όλο τον κόσμο που διαμαρτυρόταν για τα γκέτο που δημιουργήθηκαν στην Αθήνα αρχικά και μετά στην υπόλοιπη χώρα.

Τη ρητορική αυτή, που κατακλύζει τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία τον δημόσιο λόγο, δεν υιοθετούν μόνο περιθωριακές ομάδες. Την έχουν υιοθετήσει και οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των άλλων, ποτέ των γηγενών, οι σοσιαλιστές, οι κεντρώοι, κάποιοι που αυτοχαρακτηρίζονται ως φιλελεύθεροι. Τη ρητορική αυτή την ακούσαμε από τον κ. Καμίνη και διάφορους δημοτικούς συμβούλους του, την έχει κάνει καραμέλα ο ΣΥΡΙΖΑ, οπαδοί της Ν.Δ. επίσης βλέπουν φαντάσματα ρατσισμού και φασισμού στην ελληνική κοινωνία.

Για τους νεοφασίστες η ελληνική κοινωνία είναι κατά βάση ρατσιστική, γιατί φρίττει στην ιδέα ότι θα συμβιώσει με το Ισλάμ, γιατί αγανακτεί που ολόκληρες περιοχές γίνονται Ισλαμαμπάντ, γιατί περιγράφει μια ζοφερή πραγματικότητα. Είναι και φασιστική γιατί ζητά, αν είναι δυνατόν, να ζήσει στην Ελλάδα που ήξερε και όχι στην κατ’ όνομα Ελλάδα που θυμίζει Ασία και Αφρική, όπου ο Ελληνας είναι μειονότητα μέσα στην ίδια του τη χώρα.

Αυτές οι «προοδευτικές αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές» δυνάμεις εδώ και χρόνια είναι οι εκφραστές του νεοφασισμού. Με τραμπουκισμούς, συκοφαντίες και δολοφονίες χαρακτήρων, προπαγάνδα, με πόλεμο κατά κάθε φωνής λογικής, με διαστρέβλωση της αλήθειας, με διαπλοκή, επιβάλλουν τις πολιτικές τους. Πολιτικές που αγνοούν πάντα τον Ελληνα πολίτη, τον οποίον, είναι πασιφανές πλέον, θεωρούν κατώτερο είδος στη χώρα αυτή, ανάξιο λόγου και προσοχής.

Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στην κοινωνία μας είναι αυτός των νεοφασιστών κατά των Ελλήνων. Γι’ αυτούς ο Ελληνας δεν έχει καν δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργεί η επίσης απαράδεκτη διαχείριση της λαθρομετανάστευσης.

Οι νεοφασίστες θεωρούν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να συκοφαντούν και να φιμώνουν όποιον διαφωνεί με τις ιδεοληψίες τους, με τις άκρως αντιεπιστημονικές θέσεις τους, με τις επικίνδυνες και πολλές φορές και βίαιες πρακτικές τους. Οι νεοφασίστες των άκρων, της Αριστεράς, του Κέντρου και μίας δήθεν φιλελεύθερης Δεξιάς, προερχόμενης κυρίως από τον Ρήγα, πιστεύουν ότι ο κόσμος που διαφωνεί με τις διεθνιστικές και ανθελληνικές θεωρίες τους δεν δικαιούται διά να ομιλεί. Και αν ομιλήσει, αυτοί, ως καλοί νεοφασίστες, οφείλουν να τον εμποδίσουν να ακουστεί και φυσικά οφείλουν να τον τιμωρήσουν ποικιλοτρόπως. Αυτοί πολεμάνε την αλήθεια, εμείς όμως πολεμάμε τον φασισμό τους.

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαρυφαλλιά Καληφώνη – Χρήστος Μάστορας: Το unfollow και η επανασύνδεση

H Γαρυφαλλιά Καληφώνη και ο Χρήστος Μάστορας είναι ένα από τα πολυσυζητημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz. Οι δυο τους...

More Articles Like This