Συμφωνία πολλαπλασιαστικής ισχύος

Must Read

Πάνω που οι στρατηγικοί αναλυτές εκ του προχείρου είχαν παραδώσει στους επιδημιολόγους του facebook και του twitter, ήρθε η συμφωνία με την Αίγυπτο και περιέλαβαν τον Δένδια οι διεθνολόγοι με πτυχίο από τον Αμάραντο αλλά και βαριά μορφωμένοι στ’ αλήθεια, όπως ο Κοτζιάς, ο οποίος μετά τις Πρέσπες θα έπρεπε να μιλάει μόνο για ζώδια.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Λοιπόν, αδέρφια. Την καλύτερη απάντηση στη μικροκομματική κριτική για τη συμφωνία μας με την Αίγυπτο τη δίνουν ο θυμός και οι απειλές των Μεμέτηδων. Όταν ο Τούρκος χοροπηδάει αφιονισμένος, σημαίνει πως καλά περπατάμε: βήμα βήμα, στόχο τον στόχο. Ναι, δεν ορίσαμε μεταξύ μας τα πάντα, αυτό που επιτεύχθηκε όμως κάνει σκόνη το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο. Θα τα φτιάξουμε και τα άλλα, και το Καστελόριζο και την ΑΟΖ με την Κύπρο. Το σημαντικότερο είναι πλέον πως δημιουργήθηκαν και de jure κοινά ελληνοαιγυπτιακά συμφέροντα. Οι ισλαμοναζί της Αγκύρας έκαναν υπό τον Ερντογάν τα πάντα για να αποσταθεροποιήσουν και την Αίγυπτο, υποστηρίζοντας το κτήνος τον Μόσι, ο οποίος σάπισε μέχρι θανάτου στη φυλακή όταν έσωσε τη χώρα ο σοβαρός άνθρωπος και Αιγύπτιος πατριώτης, που λέγεται Στρατηγός Σίσι, ανατρέποντας τη φιλότουρκη κυβέρνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων, που είχαν αρχίσει ανοιχτή Γενοκτονία των Κοπτών Χριστιανών της Αιγύπτου. Όταν, λοιπόν, η Άγκυρα τυχόν επιχειρήσει να αμφισβητήσει έμπρακτα τη συμφωνία μας με το Κάιρο, δεν θα βρει απέναντί της μόνον τις κραταιές Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αλλά και την ισχυρότερη ένοπλη δύναμη όλου του αραβικού κόσμου.

Οι συμμαχίες είναι πολλαπλασιαστές ισχύος και η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για τις ΑΟΖ μας επιτάσσει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, μια δεσμευτική συμφωνία αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής, όταν απειληθούν οι ζώνες μας και αμφισβητηθούν από τον πειρατή και γενοκτόνο Ερντογάν τα κοινά και εφαπτόμενα πλέον ελληνικά και αιγυπτιακά συμφέροντα.

Αντίστοιχα, κοινά με μας συμφέροντα, όντας και συνεχής στόχος του Ερντογάν, με ρητορική η οποία θυμίζει ακόμη πιο τραμπούκο Χίτλερ αλλά και πράξεις που δείχνουν τον αναθεωρητισμό του Τούρκου ηγέτη, έχει και το Ισραήλ. Με έκπληξη το Τελ Αβίβ, πυρηνική δύναμη και ο τολμηρότερος πολεμιστής του κόσμου, ανάμεικτη με θυμηδία, ακούει τον Ερντογάν να ονειρεύεται πως θα «απελευθερώσει» την Ιερουσαλήμ και το τέμενος Αλ Αγκτσα, πατρονάροντας και τις μαριονέτες οι οποίες κυβερνούν την Παλαιστινιακή Αρχή, που χειροκροτούν κάθε προσβολή του στη Χριστιανοσύνη, τη Δύση, ιδίως εναντίον ημών των Ελλήνων, όπως η εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πλάι στους Αιγυπτίους, την Κύπρο και το Ισραήλ, βάλτε και τη Γαλλία, την οποία αμετροεπώς απείλησε με όπλα ο Ερντογάν και έχει την τρελή ψευδαίσθηση πως θα την πετάξει έξω από την ανατολική αλλά και την κεντρική Μεσόγειο. Φαίνεται πως οι Scalp στην Ουαντίγια, τα Μιράζ και τα Ραφάλ που τους κεράσανε δεν ήταν αρκετά.

Ίσως όντως ο Ερντογάν να πιστεύει πως η Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, χωρίς να έχουν φουμάρει τίποτα δυνατό από την Προύσα, που το έχει παινέψει και ο μέγας Στελλάκης Περπινιάδης στο «Γεια σου Προούσα παινεμένη», άλλως «Ηρωίνη και μαυράκι». Ίσως ο γιαλαντζί σουλτάνος να τον πατάει γερά τον ναργιλέ και την έχει ψωνίσει. Ο Αδόλφος, που όσο να ’ναι ήταν πιο οργανωμένος και βαρβάτος, με πιο ζόρικες ένοπλες δυνάμεις και τεχνολογική πρωτοπορία, πήγαινε για «χιλιετές Ράιχ», βάστηξε με το ζόρι 13 χρόνια και κατέληξε ολίγον πτώμα, αυτοκτονώντας μαζί με την Εύα, και τον κάψανε με δυο τενεκέδες βενζίνη, μην τον πιάσει ο θείος Ιωσήφ και οι κομισάριοί του και τον περιφέρουν σαν την μαϊμού στο κλουβί ως τρόπαιο. Το προυσαλίδικο, όμως, φαίνεται πως είναι πολύ δυνατό, δεν το παίνεψε αδίκως το ρεμπέτικο τραγούδι, και, όπως έχει φλομώσει στα ντουμάνια ο απόγονος εξωμοτών Ποντίων, μαζί με τις σούρες από το Κοράνι που καταπίνει παιδιόθεν, παίρνει αποφάσεις μέσα στην ντάγκλα πως θα γίνει Χαλίφης και θα τη φάει την κεφάλα του. Αν ζούσε ο Στελλάκης, θα του έλεγε σοφά: «Καρντάση, να το πίνεις, να μη σε πίνει». Απλώς, μπορεί μετά να τον κάψουν με φυσικό αέριο, αντί για βενζίνη. Θα είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον. Και δεν αστειεύομαι. Θα έχει κακά στερνά. Νόμος. Τόσο άδικο σε βάρος τόσων λαών, ανάμεσά τους και ο δικός του, στο τέλος θα γυρίσει όλο τον ντουνιά και θα πέσει πάνω στο κεφάλι του.

Για μας, όμως, τίποτα δεν τέλειωσε και απαγορεύονται το ραχάτι και η ρέκλα. Κερδίσαμε, και μπράβο στον Πρωθυπουργό και φυσικά στον Νίκο Δένδια, άλλη μια τακτική μάχη. Φιλικά συμφέροντα ή, μάλλον ορθότερα, κοινά συμφέροντα αγκυρώνουν δίπλα στα δικά μας. Να το εκμεταλλευτούμε όσο παίρνει. Δεν σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα κάνουν πίσω, πως αράξαμε ήσυχοι, διότι η Τουρκία δεν είναι κανονική χώρα, δεν τη λέω κράτος-συμμορία ως ευφυολόγημα. Κυριολεκτώ. Έχουμε απέναντί μας κακοποιούς της διεθνούς κοινότητας. Καθήκον μας, η αύξηση της πολεμικής ισχύος μας, η αύξηση της θητείας, η οργάνωση και η αξιοποίηση της Εθνοφυλακής, η οποία τόσα προσέφερε στον Εβρο -εδώ θα επανέλθω-, και η διαρκής εκπομπή του μηνύματος της αποτροπής.

Ήταν ωραίο και επιτυχές το ότι πήγε η Μέρκελ και τους είπε: «Προσέξτε, οι Ελληνες δεν αστειεύονται, θα σας χτυπήσουν παντού ». Την άκουσαν στερεοφωνικά τα Μεμέτια, ξεμαστούρωσαν από τις ψευδαισθήσεις και μαζεύτηκαν. Τώρα ήταν ο Φλώρος και ο Λαλούσης, όχι ο άλλος που του πηγαίνανε τη σαμπάνια στην άκρη της κάννης του πυροβόλου του άρματος, θου, Κύριε. Περιμένανε πως ο Στόλος θα ζοριστεί να βγάλει 10 πλοία και τρίβανε τα μάτια τους. Αξιος ο Α/ΓΕΝ κ.Πετράκης, αλλά σημειώστε προσεκτικά το όνομα και του Αρχηγού Στόλου: Παναγιώτης Λυμπέρης. Όποιο μάχιμο στέλεχος ξέρω στο Π.Ν., πίνει νερό στο όνομά του. Τους έβγαλε όλους έξω, επισκευές που θέλανε μήνες γίνανε σε μέρες, γέμισε η Ελληνική Λίμνη ως νότια της Κρήτης Ελληνικό ατσάλι και φωτιά. Και τα μαχητικά μας ήταν φορτωμένα, σε readiness αστραπή, γιατί κι αυτοί έχουν άξια ηγεσία, τον Α/ΓΕΑ κ. Μπλιούμη.

Μπορούμε, το αποδείξαμε. Αλλά δεν τελειώσαμε. Γι’ αυτό χρέος μας, η ενότητα. Και το ξαναλέω και θα σας το λέω, ώσπου να παγώσει η Κόλαση: Διχασμένοι και εγκαταλελειμμένοι από τους συμμάχους μας φτάσαμε έξω από την Άγκυρα, τη βλέπαμε από το Κάλε Γκρότο. Ενωμένοι και με δυνατές συμμαχίες τι μπορούμε να τους κάνουμε;

*Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται από την αγορά φρέσκα ζυμαρικά

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανάκληση φρέσκων ζυμαρικών από την αγορά, προέλευσης Ιταλίας, καθώς ενδέχεται...

More Articles Like This