Συμφωνία πολλαπλασιαστικής ισχύος

Πάνω που οι στρατηγικοί αναλυτές εκ του προχείρου είχαν παραδώσει στους επιδημιολόγους του facebook και του twitter, ήρθε η συμφωνία με την Αίγυπτο και περιέλαβαν τον Δένδια οι διεθνολόγοι με πτυχίο από τον Αμάραντο αλλά και βαριά μορφωμένοι στ’ αλήθεια, όπως ο Κοτζιάς, ο οποίος μετά τις Πρέσπες θα έπρεπε να μιλάει μόνο για ζώδια.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Λοιπόν, αδέρφια. Την καλύτερη απάντηση στη μικροκομματική κριτική για τη συμφωνία μας με την Αίγυπτο τη δίνουν ο θυμός και οι απειλές των Μεμέτηδων. Όταν ο Τούρκος χοροπηδάει αφιονισμένος, σημαίνει πως καλά περπατάμε: βήμα βήμα, στόχο τον στόχο. Ναι, δεν ορίσαμε μεταξύ μας τα πάντα, αυτό που επιτεύχθηκε όμως κάνει σκόνη το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο. Θα τα φτιάξουμε και τα άλλα, και το Καστελόριζο και την ΑΟΖ με την Κύπρο. Το σημαντικότερο είναι πλέον πως δημιουργήθηκαν και de jure κοινά ελληνοαιγυπτιακά συμφέροντα. Οι ισλαμοναζί της Αγκύρας έκαναν υπό τον Ερντογάν τα πάντα για να αποσταθεροποιήσουν και την Αίγυπτο, υποστηρίζοντας το κτήνος τον Μόσι, ο οποίος σάπισε μέχρι θανάτου στη φυλακή όταν έσωσε τη χώρα ο σοβαρός άνθρωπος και Αιγύπτιος πατριώτης, που λέγεται Στρατηγός Σίσι, ανατρέποντας τη φιλότουρκη κυβέρνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων, που είχαν αρχίσει ανοιχτή Γενοκτονία των Κοπτών Χριστιανών της Αιγύπτου. Όταν, λοιπόν, η Άγκυρα τυχόν επιχειρήσει να αμφισβητήσει έμπρακτα τη συμφωνία μας με το Κάιρο, δεν θα βρει απέναντί της μόνον τις κραταιές Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αλλά και την ισχυρότερη ένοπλη δύναμη όλου του αραβικού κόσμου.

Οι συμμαχίες είναι πολλαπλασιαστές ισχύος και η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για τις ΑΟΖ μας επιτάσσει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, μια δεσμευτική συμφωνία αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής, όταν απειληθούν οι ζώνες μας και αμφισβητηθούν από τον πειρατή και γενοκτόνο Ερντογάν τα κοινά και εφαπτόμενα πλέον ελληνικά και αιγυπτιακά συμφέροντα.

Αντίστοιχα, κοινά με μας συμφέροντα, όντας και συνεχής στόχος του Ερντογάν, με ρητορική η οποία θυμίζει ακόμη πιο τραμπούκο Χίτλερ αλλά και πράξεις που δείχνουν τον αναθεωρητισμό του Τούρκου ηγέτη, έχει και το Ισραήλ. Με έκπληξη το Τελ Αβίβ, πυρηνική δύναμη και ο τολμηρότερος πολεμιστής του κόσμου, ανάμεικτη με θυμηδία, ακούει τον Ερντογάν να ονειρεύεται πως θα «απελευθερώσει» την Ιερουσαλήμ και το τέμενος Αλ Αγκτσα, πατρονάροντας και τις μαριονέτες οι οποίες κυβερνούν την Παλαιστινιακή Αρχή, που χειροκροτούν κάθε προσβολή του στη Χριστιανοσύνη, τη Δύση, ιδίως εναντίον ημών των Ελλήνων, όπως η εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πλάι στους Αιγυπτίους, την Κύπρο και το Ισραήλ, βάλτε και τη Γαλλία, την οποία αμετροεπώς απείλησε με όπλα ο Ερντογάν και έχει την τρελή ψευδαίσθηση πως θα την πετάξει έξω από την ανατολική αλλά και την κεντρική Μεσόγειο. Φαίνεται πως οι Scalp στην Ουαντίγια, τα Μιράζ και τα Ραφάλ που τους κεράσανε δεν ήταν αρκετά.

Ίσως όντως ο Ερντογάν να πιστεύει πως η Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, χωρίς να έχουν φουμάρει τίποτα δυνατό από την Προύσα, που το έχει παινέψει και ο μέγας Στελλάκης Περπινιάδης στο «Γεια σου Προούσα παινεμένη», άλλως «Ηρωίνη και μαυράκι». Ίσως ο γιαλαντζί σουλτάνος να τον πατάει γερά τον ναργιλέ και την έχει ψωνίσει. Ο Αδόλφος, που όσο να ’ναι ήταν πιο οργανωμένος και βαρβάτος, με πιο ζόρικες ένοπλες δυνάμεις και τεχνολογική πρωτοπορία, πήγαινε για «χιλιετές Ράιχ», βάστηξε με το ζόρι 13 χρόνια και κατέληξε ολίγον πτώμα, αυτοκτονώντας μαζί με την Εύα, και τον κάψανε με δυο τενεκέδες βενζίνη, μην τον πιάσει ο θείος Ιωσήφ και οι κομισάριοί του και τον περιφέρουν σαν την μαϊμού στο κλουβί ως τρόπαιο. Το προυσαλίδικο, όμως, φαίνεται πως είναι πολύ δυνατό, δεν το παίνεψε αδίκως το ρεμπέτικο τραγούδι, και, όπως έχει φλομώσει στα ντουμάνια ο απόγονος εξωμοτών Ποντίων, μαζί με τις σούρες από το Κοράνι που καταπίνει παιδιόθεν, παίρνει αποφάσεις μέσα στην ντάγκλα πως θα γίνει Χαλίφης και θα τη φάει την κεφάλα του. Αν ζούσε ο Στελλάκης, θα του έλεγε σοφά: «Καρντάση, να το πίνεις, να μη σε πίνει». Απλώς, μπορεί μετά να τον κάψουν με φυσικό αέριο, αντί για βενζίνη. Θα είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον. Και δεν αστειεύομαι. Θα έχει κακά στερνά. Νόμος. Τόσο άδικο σε βάρος τόσων λαών, ανάμεσά τους και ο δικός του, στο τέλος θα γυρίσει όλο τον ντουνιά και θα πέσει πάνω στο κεφάλι του.

Για μας, όμως, τίποτα δεν τέλειωσε και απαγορεύονται το ραχάτι και η ρέκλα. Κερδίσαμε, και μπράβο στον Πρωθυπουργό και φυσικά στον Νίκο Δένδια, άλλη μια τακτική μάχη. Φιλικά συμφέροντα ή, μάλλον ορθότερα, κοινά συμφέροντα αγκυρώνουν δίπλα στα δικά μας. Να το εκμεταλλευτούμε όσο παίρνει. Δεν σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα κάνουν πίσω, πως αράξαμε ήσυχοι, διότι η Τουρκία δεν είναι κανονική χώρα, δεν τη λέω κράτος-συμμορία ως ευφυολόγημα. Κυριολεκτώ. Έχουμε απέναντί μας κακοποιούς της διεθνούς κοινότητας. Καθήκον μας, η αύξηση της πολεμικής ισχύος μας, η αύξηση της θητείας, η οργάνωση και η αξιοποίηση της Εθνοφυλακής, η οποία τόσα προσέφερε στον Εβρο -εδώ θα επανέλθω-, και η διαρκής εκπομπή του μηνύματος της αποτροπής.

Ήταν ωραίο και επιτυχές το ότι πήγε η Μέρκελ και τους είπε: «Προσέξτε, οι Ελληνες δεν αστειεύονται, θα σας χτυπήσουν παντού ». Την άκουσαν στερεοφωνικά τα Μεμέτια, ξεμαστούρωσαν από τις ψευδαισθήσεις και μαζεύτηκαν. Τώρα ήταν ο Φλώρος και ο Λαλούσης, όχι ο άλλος που του πηγαίνανε τη σαμπάνια στην άκρη της κάννης του πυροβόλου του άρματος, θου, Κύριε. Περιμένανε πως ο Στόλος θα ζοριστεί να βγάλει 10 πλοία και τρίβανε τα μάτια τους. Αξιος ο Α/ΓΕΝ κ.Πετράκης, αλλά σημειώστε προσεκτικά το όνομα και του Αρχηγού Στόλου: Παναγιώτης Λυμπέρης. Όποιο μάχιμο στέλεχος ξέρω στο Π.Ν., πίνει νερό στο όνομά του. Τους έβγαλε όλους έξω, επισκευές που θέλανε μήνες γίνανε σε μέρες, γέμισε η Ελληνική Λίμνη ως νότια της Κρήτης Ελληνικό ατσάλι και φωτιά. Και τα μαχητικά μας ήταν φορτωμένα, σε readiness αστραπή, γιατί κι αυτοί έχουν άξια ηγεσία, τον Α/ΓΕΑ κ. Μπλιούμη.

Μπορούμε, το αποδείξαμε. Αλλά δεν τελειώσαμε. Γι’ αυτό χρέος μας, η ενότητα. Και το ξαναλέω και θα σας το λέω, ώσπου να παγώσει η Κόλαση: Διχασμένοι και εγκαταλελειμμένοι από τους συμμάχους μας φτάσαμε έξω από την Άγκυρα, τη βλέπαμε από το Κάλε Γκρότο. Ενωμένοι και με δυνατές συμμαχίες τι μπορούμε να τους κάνουμε;

*Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποκολοκύνθωση του λαού

Διαβάζουμε ενοχλημένοι την είδηση ότι «πάτωσαν» οι Ελληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις PISA του...

Επικίνδυνοι παραλογισμοί

«Ηταν γνώριμος στις γαλλικές Αρχές» ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας που κόστισε τη ζωή...

Πλασιέ «ληγμένης» ιδεολογίας

Το λογότυπο της Νέας Αριστεράς θυμίζει εκείνο μιας εταιρίας που πουλάει έπιπλα. Θυμίζει και...

Κυρ Υπουργέ είναι αλήθεια ότι τα 4 χιλιάρικα υπολοίπου δανείου παραπληγικών έγιναν 204 εκεί...

Υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη γράφει στις 5/12/23 ότι στην κυβέρνηση έχουν σχέδια.Σήμερα προσάγεται στα...

Τι λέγατε για την τεκνοθεσία ομοφύλων, κυρία Μπακογιάννη;

Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίαζε σκωπτικά προχθές την τελευταία παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον...

Cosmote, Nova είναι για «Μπόλεκ και Λόλεκ»;

Αν και με «τρώει» το χέρι μου να γράψω για τα σκέιτμπορντ και τα...

Καταφύγια Νο 2

Τον Σεπτέμβριο του 2012 το ΓΕΕΘΑ συντάσσει ένα ενημερωτικό σημείωμα -άγνωστο αν τελικώς απεστάλη,...

Θα τα «δώσουμε» μια μέρα ξαφνικά

Επειδή έχει καταργηθεί στην πατρίδα μας η σκέψη και υποφέρουμε από αμνησία, καλό είναι...

Η σωστή πλευρά του κουβά!

Αν μαζέψουμε άρθρα, αναλύσεις, σενάρια και εκτιμήσεις για τον ρωσοουκρανικό πόλεμο που δημοσιεύτηκαν στην...

Στο Λονδίνο η Ελλάδα υπέστη ανείπωτης έκτασης ξεπεσμό

Τα όσα συνέβησαν αρχικά  στο Λονδίνο, αλλά και όσα ακολούθησαν στη συνέχεια, ανάμεσα στο...

Η νομιμοποίηση της διεκδίκησης των Γλυπτών

Με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η αμετροεπής συμπεριφορά του ινδικής καταγωγής Βρετανού πρωθυπουργού...

Καταφύγια – 1

Τελευταία και με αφορμή τις «αναταράξεις» στην ευρύτερη περιοχή μας (Ουκρανία, Γάζα), γίνεται πολύς...

Οι μεγάλες ανατροπές της επιστολικής ψήφου

Εισαγωγικό σχόλιο πριν υπεισέλθω στο κυρίως θέμα: πανηγυρίσαμε -και δικαίως- που ο βασιλεύς Κάρολος...

Κιμ Γιονγκ Cool-ης

Πολλά έχει κάνει για την πατρίδα (και περίπου τρεις ντουζίνες ακίνητα, τα οποία υποθέτουμε...

Εξυπηρετώντας τις ανάγκες της Τουρκίας

Ο Ερντογάν, όταν είδε τα αμερικανικής κατασκευής F-16 να βομβαρδίζουν το τουρκικό Κοινοβούλιο και...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα

Ανιψιός του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού ο δολοφόνος της 43χρονης

Το βαρύ πυροβολικό του Κυριάκου στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου

Μόνο συμπτωματική δεν είναι η στήριξη που δίνουν τα...

Απίστευτη απάτη: Ξεπουλάνε το νερό «από το παράθυρο»!

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποτιμήσει την αξία ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και στη συνέχεια το 50% της αξίας τους θα διοχετευτεί σε Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων και το υπόλοιπο στη μείωση του χρέους

«Με έβαζαν να κάνω 50 ραντεβού τη μέρα με βρώμικους, μεθυσμένους, Πακιστανούς» – Συγκλονίζει θύμα του κυκλώματος trafficking στην Αθήνα

Μια μητέρα ανήλικων παιδιών από τη Βενεζουέλα περιγράφει πώς την εξαπάτησαν και στο τέλος την ανάγκαζαν να εργάζεται ως εκδιδόμενη

«Ραντεβού στη Ρώμη» για ένα… οικουμενικό παρεάκι

Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας «αλά μπρατσέτα» με την...

«Ούτε χρόνια πολλά δε μου είπε»!

Τον πήρε το παράπονο τον (εορτάζοντα εχθές) Νίκο Ανδρουλάκη,...

Απαράδεκτη η συμπεριφορά «παλαιμάχων» ευρωβουλευτών στον Κυριάκο

Φαίνεται ότι κάποια στελέχη της Ν.Δ., είναι τόσο κακομαθημένα,...

Σοκαριστική μαρτυρία για το έγκλημα στη Σαλαμίνα: «Εγώ ξετρύπωσα τον φονιά της Γεωργίας»

Αποκλειστική σοκαριστική μαρτυρία: Πώς μια μητέρα παιδιού ΑμεΑ και φίλη της άτυχης Γεωργίας στη Σαλαμίνα οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη του 71χρονου αδίστακτου και κυνικού συντρόφου της

NEWSROOM