Οι «άριστοι» έπεσαν κάτω από τη βάση!

Must Read

Όσα θετικά σχόλια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εισέπραξε δικαίως η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πρώτη φάση της πανδημίας, άλλα τόσα (και περισσότερα) αρνητικά τη συνοδεύουν πλέον, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει χάσει την μπάλα με τη διασπορά του ιού. Η ανάγκη για ένεση μέσω του τουρισμού στην οικονομία ήταν πανθομολογούμενη.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Ανάλογη όμως ήταν και η επιβεβλημένη υποχρέωση της κυβέρνησης να μεριμνούσε ώστε να μη φτάναμε στην έκρηξη του Αυγούστου.

Να υποστηρίζει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πως για τη διασπορά ευθύνεται πρωτίστως το… εσωτερικό, δείχνοντας με το δάχτυλο τους «κακούς νέους» που δεν πειθαρχούν, και όχι το γεγονός ότι τα τεστ στους ξένους τουρίστες (περισσότεροι από 1.500.000) δεν ξεπέρασαν το 5%-10%, προφανώς αγγίζει τα όρια της ανεκδοτολογίας.

Είναι φανερό από την πορεία της κατάστασης ότι η κυβέρνηση χαλάρωσε περισσότερο από τους ίδιους τους πολίτες στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Δεν είχε κανένα πλάνο, αντίθετα τα σπασμωδικά «ημίμετρα» που εμφανίστηκαν από τις αρχές Αυγούστου προκάλεσαν εκνευρισμό, οικονομικές καταστροφές, ενώ δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι σχεδόν 300 κρούσματα ημερησίως!

Όταν κλείνεις τα εστιατόρια 12 με 7 το πρωί (λες και ο κορωνοϊός είναι… ξενύχτης) αλλά ταυτόχρονα επιτρέπεις το 85% πληρότητα στα πλοία (επί της ουσίας… 120% Αύγουστο μήνα και μάλιστα στη συντριπτική πλειονότητα δίχως καν θερμομέτρηση για τα μάτια του κόσμου), τότε προφανώς είσαι «αλλού γι’ αλλού».

Υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος εντός κυβέρνησης ο οποίος πίστευε ότι τους «φουλ» καλοκαιρινούς μήνες στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς δεν θα υπήρχε «τρελός συνωστισμός», δεν θα υπήρχαν γλέντια στα μπιτς μπαρ και άλλα παρόμοια κλασικά φαινόμενα; Τι έκανε η κυβέρνηση ΠΡΙΝ; Ποια ήταν η επικοινωνία της με τους νέους, όταν αποφάσισε να ανοίξει τον τουρισμό;

Ποιος ήταν ο έλεγχος, ο αριθμός των πραγματικών τεστ στους τουρίστες που ήρθαν από το εξωτερικό; Ποια ήταν η συζήτηση που άνοιξε με τη νεολαία; Καμία.

Οι «άριστοι» του Κυριάκου Μητσοτάκη πίστεψαν ότι ο κορονοϊός θα… πήγαινε διακοπές. Περιορίστηκαν έτσι σε «παιδικές συμβουλές» για τη χρήση μάσκας και, όταν άρχισαν τα κρούσματα να σκάνε κατά εκατοντάδες, ήρθαν το ένα μετά το άλλο σπασμωδικά ημίμετρα. Την ίδια ώρα τα λεωφορεία ήταν ασφυκτικά γεμάτα, όμως οι κυβερνώντες πίστευαν προφανώς ότι έχουν και… ταράτσα για να βγαίνει ο κόσμος να παίρνει αέρα. Τώρα θυμήθηκαν ότι πρέπει να αυξήσουν τα δρομολόγια…

Πόσο πραγματικά απροετοίμαστοι ήταν, φαίνεται και από αυτό που συμβαίνει με τα σχολεία. Στην αρχή η Κεραμέως είπε ότι τα νοικοκυριά θα πληρώσουν τις μάσκες, μετά το «κράξιμο» ο Θεοδωρικάκος τις μοίρασε… δωρεάν! Πιστεύουν ότι θα πειστούν παιδάκια του δημοτικού να φοράνε μάσκα επί 5 ώρες, όταν οι γονείς τους δεν μπορούν να τα πείσουν πολλάκις για πολύ πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας!

Δίνουν την αίσθηση οι κυβερνώντες ότι δεν έχουν ιδέα τι θα πει «παιδί». Την περίπτωση να προσλάβουν περισσότερους εκπαιδευτικούς, να αναζητήσουν για λίγους μήνες κι άλλους χώρους σχολείων και να «απλώσουν» όσο γίνεται τις τάξεις δεν τη συζητούν. Μετά θα (λένε ότι) φταίνε οι απείθαρχοι πιτσιρικάδες για τη… διασπορά του ιού!

Η κυβέρνηση, που δικαίως έγινε θετικά «διεθνή αναφορά» για τους «άριστους χειρισμούς» στην πρώτη φάση της πανδημίας, παίρνει πλέον κάτω από τη βάση. Η διασπορά του ιού καλπάζει, η μπάλα έχει χαθεί και ας ελπίσουμε ότι το εμβόλιο θα έρθει όσο το δυνατόν συντομότερα. Διαφορετικά, ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οργισμένη απάντηση του Νίκου Πλακιά στο ΚΚΕ

Την οργή του αναφορικά με αποψινή εκδήλωση του ΚΚΕ που έχει ως θέμα τα Τέμπη και την προσπάθεια συγκάλυψης...

More Articles Like This