Ξεχάστε τις σπουδές εξ αποστάσεως!

Must Read

Ακόμα μια κολοσσιαία επιτυχία και μοναδική ευρεσιτεχνία του υπουργείου Παιδείας, η οποία, κυριολεκτικά, μηδενίζει τις αποστάσεις

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Δεν αρκεί να φαίνεσαι ότι αποτελείς διασταύρωση λατινοαμερικάνικης μπανανίας και αφροασιατικού μπαχαλιστάν. Πρέπει και να το αποδεικνύεις. Οι αποδείξεις είθισται να προέρχονται από τους οργανισμούς που κουμαντάρουν αυτό το λατινοαμερικάνικο και αφροασιατικό υβρίδιο. Ενας από τους οργανισμούς που… έγραψε ιστορία με μια επική απόφασή του είναι ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ). Ο ΔΟΑΤΑΠ αξιοποιείται από το κράτος για να αναγνωρίζει πτυχία της αλλοδαπής – αν δηλαδή ένα διδακτορικό από την Οξφόρδη είναι κατάλληλο για να δώσεις ΑΣΕΠ ή είναι κάνας κατιμάς και θα μας… μολύνει το κράτος.

Για να πάρετε μια γεύση από το βορειοκορεατικό έδεσμα που σερβίρει εδώ και χρόνια η Μεταπολίτευση στους δουλοπάροικους του χρέους -και αυτό το έδεσμα το λανσάρει ως ευρωπαϊκή συνταγή-, διαβάστε το σκεπτικό του ΔΟΑΤΑΠ στην απόφαση που έλαβε για μια βασική προϋπόθεση αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων σπουδών (πτυχία και μεταπτυχιακά) που αποκτώνται με σπουδές εξ αποστάσεως: «Ο τόπος των διά ζώσης γραπτών εξετάσεων και των ομαδικών συναντήσεων θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του Πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του Πανεπιστημίου».

Με λίγα λόγια και σε απλά ελληνικά τα παραπάνω σημαίνουν ότι μπορείς, βρε παλίκαρε και κοπελούδα μου, να σπουδάσεις εξ αποστάσεως, αρκεί να εξετάζεσαι στα μαθήματα στην έδρα του πανεπιστημίου και να παρακολουθείς τις ομαδικές συναντήσεις στην έδρα του πανεπιστημίου. Συνελόντι ειπείν, έχεις κάθε δικαίωμα να διαβάζεις στο σπίτι σου, αν σπουδάζεις εξ αποστάσεως σε πανεπιστήμιο του Καναδά, αλλά θα πρέπει να δίνεις εξετάσεις στον Καναδά και να συμμετέχεις σε ομαδικές συναντήσεις στον Καναδά. Δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας τώρα για μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα και κάποιες χιλιάδες ευρώ που θα δαπανήσεις για τα αεροπορικά εισιτήρια – εκτός αν θέλεις να πας στο Κεμπέκ με τα πόδια και κολυμπώντας.

Κάτσε εδώ, στρώσου στο διάβασμα και πήγαινε στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού όπου σπουδάζεις εξ αποστάσεως για να δώσεις εξετάσεις!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση ΕΜΥ: Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προχώρησε τα μεσάνυχτα σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σύμφωνα με τα...

More Articles Like This