Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Εκφυλισμός

Tο 2013 στη Ρωσία, ύστερα από ισχυρή στήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας τους, ψηφίστηκε ένας πρωτοποριακός νόμος στη Δούμα (Κάτω Βουλή) παμψηφεί: απαγορεύτηκε η προαγωγή και διάδοση ανώμαλων προτύπων στα παιδιά. Δηλαδή απαγόρευε σε εταιρίες, ταινίες, διαφημιστικές, βιντεοπαιχνίδια και ΛΟΑΤΚΙ «ακτιβιστές» να προβάλλουν τα διαστροφικά μηνύματά τους σε ανηλίκους.

  • Από τον
    δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ο συγκεκριμένος νόμος χτυπήθηκε αλύπητα από την ορθοπολιτική Δύση, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ ως «φασιστικός». Βλέπετε, στο όνομα της υποκειμενικότητας […] της ηθικής τάξης, όπου πλέον αμφισβητούνται ανοιχτά από ψευτοπροοδευτικούς όλα τα χρηστά ήθη μιας κοινωνίας, τα πρότυπα, οι παραδοσιακές αρετές που προβάλλονται (ανδρεία για τους άρρενες και μητρότητα για τις γυναίκες), η εθνική ταυτότητα αλλά και ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός κανονικού ανθρώπου που επιθυμεί να αναπαραχθεί και να δημιουργήσει οικογένεια, έχουμε θυσιάσει τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και τα παιδιά μας, με τον φόβο μη μας χαρακτηρίσουν «φασίστες», επειδή εκφράζουμε απλά την προσήλωσή μας προς την κανονικότητα. Ακόμα και η φράση «κανονικός άνθρωπος» θεωρείται μιασματική, αφού στα μάτια των αριστερών όλα πλέον είναι κανονικά, ακόμα κι αν ανατρέπονται χωρίς καμία εξήγηση και με κραυγαλέα παράλογο τρόπο κοινωνικοί μηχανισμοί χιλιετιών.

Γιατί όμως θυμήθηκα αυτό τον απόλυτα προστατευτικό νόμο της Ρωσίας, ο οποίος υπερασπίζεται τα παιδιά και τον θεσμό της οικογένειας; Έτυχε να παρακολουθήσω τα εγκαίνια πολυδιαφημισμένου τηλεπαιχνιδιού, που θα προβάλλει τη ζωή 17 παικτών από την «ελληνική κοινωνία» όλο το 24ωρο.

Ανάμεσα στους παίκτες από κάθε εθνικότητα που είχε, όπως Μπαγκλαντεσιανούς, Αλβανούς και Ρουμάνους, προέβαλε ιδιαίτερα δύο παίκτες οι οποίοι φρόντισαν να μας ενημερώσουν πολλές φορές για τη σεξουαλική τους ταυτότητα, γιατί προφανώς πρέπει να έχει κάποια σημασία για την κοινωνική αξία ενός ανθρώπου: ήταν ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ. Συμμετείχαν και οι δύο στο παιχνίδι ώστε να τονίσουν στα παιδιά μας που παρακολουθούν την εκπομπή πως πρέπει να «αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα». Ο ένας μάλιστα ήταν μακιγιαρισμένος και ως γυναίκα […].

Δεν περιμένω από το κράτος μας να έχει τα κότσια της Ρωσίας και να υπερασπιστεί θεσμικά τη νεολαία μας από τέτοιες εκπομπές, οι οποίες έχουν προφανή σκοπό. Περιμένω όμως από το ΕΣΡ και τον πρόεδρό του Αθανάσιο Κουτρομάνο να αλλάξει την κατηγορία της εκπομπής και να την ορίσει ως ακατάλληλη για κάτω των 18 ετών, ώστε να προβάλλεται μετά τη 1.00 κάθε βράδυ. Προστατέψτε τα παιδιά μας από τέτοιου είδους εκφυλισμό.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ