Ρώσικο εμβόλιο

Must Read

Οι Ρώσοι εκτόξευσαν πρώτοι κοσμοναύτη στο Διάστημα το 1961, τον Γιούρι Γκαγκάριν.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Μπήκαν πρώτοι στο Βερολίνο το 1945 και ανάγκασαν τους χιτλερικούς σε παράδοση και λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Υπήκοοι της Ρωσίας έχουν κερδίσει 31 φορές βραβεία Νόμπελ. Επιστήμονές της έχουν θέσει τη χώρα τους μέσα στην πρώτη δωδεκάδα στον σύγχρονο κόσμο, όσον αφορά την ισχύ της επιρροής των επιστημονικών ερευνών τους.

Παρ’ όλα αυτά, όλος ο δυτικός κόσμος αντιμετώπισε με τρομερή δυσπιστία την ανακοίνωση του Πούτιν πριν από έναν μήνα, ο οποίος ενημέρωσε τον πλανήτη ότι πρώτοι οι Ρώσοι ανακάλυψαν επιτυχημένο εμβόλιο με κωδικό όνομα «Σπούτνικ-5» κατά του κορονοϊού, με άκρως ελπιδοφόρα πειράματα σε ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτά τα «πειραματόζωα» τα οποία εμβολιάστηκαν ήταν και η κόρη του Πούτιν!

Οι γιάνκηδες των ΗΠΑ σε κάθε τόνο ισχυρίζονταν ότι οι Ρώσοι ψεύδονται, ενώ η Μέρκελ και το ιερατείο της Ε.Ε. σνόμπαραν με στόμφο την ανακοίνωση του Πούτιν. Όλη η οικουμένη ακολούθησε τον ρυθμό των «μεγάλων δυτικών φιλελεύθερων δημοκρατιών» και ακύρωσε επιδεικτικά τη χαρμόσυνη είδηση, αν και βρισκόμαστε σε ένα φρενήρες ράλι ανεύρεσης προστατευτικού εμβολίου κατά της πανδημίας ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να σταματήσουν η οικονομική δυσπραγία και ο διάχυτος παραλυτικός φόβος. «Όλη η οικουμένη»; Όχι όλη. Το Ισραήλ ανακοίνωσε άμεσα ότι θα ελέγξει την αποτελεσματικότητα του «Σπούτνικ-5» με δικές του επιστημονικές δοκιμές, ώστε αν αποδειχτεί λειτουργικό να εφαρμοστεί κατευθείαν (ως το πρώτο εμβόλιο που κυκλοφορεί) στους πολίτες του. Η Ελλάδα φυσικά, με φανερά υποτακτικό τρόπο, ακολούθησε την πολιτική του στρουθοκαμηλισμού που υπαγόρευσαν οι Βρυξέλλες.

Η ηχηρή σφαλιάρα ρεαλισμού ήρθε πριν από λίγες μέρες, όπου ένα από τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίως, το «Lancet», ανακοίνωσε ότι σε ανεξάρτητη έρευνα που πραγματοποίησε σε 76 εθελοντές επιβεβαίωσε πως το ρωσικό εμβόλιο δημιούργησε ισχυρά αντισώματα κατά του κορονοϊού σε όλους τους εθελοντές!

Ακόμη και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μόσιαλος, ο οποίος ανήκει στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έγραψε πολύ θετικά σχόλια για το «Σπούτνικ-5» μετά τη δημοσίευση του «Lancet». Πού βρισκόταν η ελληνική Πολιτεία σε όλη αυτή τη φάση; Γιατί δεν αντέδρασε όπως το Ισραήλ ερευνώντας με προσοχή τη θετική δράση του εμβολίου; Για ποιον λόγο σε μια τόσο κρίσιμη για όλους στιγμή περιμένουμε το μάννα εξ ουρανού από την Ε.Ε. και μόνο;

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο «Τουρισμός για όλους»

Κατόπιν αυξημένου ενδιαφέροντος των δικαιούχων, παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» έως την Δευτέρα...

More Articles Like This