Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Φρόνημα, ηθικό και κλίμα ομοψυχίας!

Εδώ και εβδομάδες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται σε ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

  • Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Ο Στόλος και η Αεροπορία μας ουσιαστικά επιχειρούν καθημερινώς όλο αυτό το διάστημα, ενώ και οι χερσαίες δυνάμεις μας είναι έτοιμες για να αποκρούσουν οποιαδήποτε επιβουλή τυχόν εκδηλωθεί ενάντια στην κρατική μας ακεραιότητα. Υποτίθεται ότι υπό τέτοιες συνθήκες θα έπρεπε η όποια κυβέρνηση να φροντίζει για την καλλιέργεια κλίματος ομοψυχίας στον λαό, τόνωση του ηθικού του και ενίσχυση του εθνικού φρονήματός του. Αντί αυτών, όμως, τι βλέπει κανείς;

  • Το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας με τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της αλωνίζουν ανενόχλητα στις θάλασσές μας, ενώ οι παράνομες ΝAVTEX της Άγκυρας διαδέχονται η μία την άλλη προσεγγίζοντας σταδιακά τα σημερινά χωρικά μας ύδατα. Τα «αντίμετρα» της κυβέρνησης περιορίζονται σε διπλωματικές κινήσεις και συζητήσεις για ενίσχυση των Ε.Δ., αλλά από την άλλη πλευρά δηλώνεται ότι μόλις παύσουν οι προκλήσεις και οι απειλές είμαστε έτοιμοι για συζήτηση! Αν δηλαδή κάποιος μπει στο σπίτι σου να σε κλέψει και πάψει να σε απειλεί με το όπλο, τότε μπορείς να αρχίσεις να το συζητάς μαζί του!
  • Στο εσωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση δείχνει να χάνει τον έλεγχο στη διαχείριση των συνεπειών και επιπτώσεων της πανδημίας, αφού αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το συνεχώς διογκούμενο ρεύμα αμφισβήτησης των μέτρων που προσπαθεί να επιβάλει με λανθασμένες πρακτικές. Τα επικοινωνιακά λάθη που έγιναν στην κατεύθυνση αυτή, όταν δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας (κυρίως το ανεπτυγμένο θρησκευτικό της συναίσθημα, αλλά και το ανυπότακτο της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας), είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρών αντιδράσεων, τις οποίες είδαμε αποτυπωμένες στα πρόσφατα συλλαλητήρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση προσπάθησε διά των ΜΜΕ να τα υποβαθμίσει, αλλά σίγουρα θορυβήθηκε, κάτι που διαφάνηκε με την εντολή της για εισαγγελική έρευνα όπου αυτές οι εκδηλώσεις ήταν μαζικές (λ.χ. Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο). Ακόμη κι αυτό όμως είναι μία λάθος τακτική, που μάλλον θα δημιουργήσει μεγαλύτερες κοινωνικές αντιδράσεις. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και μια διαφαινόμενη προσπάθεια εκ μέρους της για ταύτιση των κινητοποιήσεων με συγκεκριμένες «ακραίες» ή γραφικές καταστάσεις.
  • Από την άλλη πλευρά, ασύδοτη παραμένει η συμπεριφορά των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που έχουν διασπαρεί σε όλη την Ελλάδα. Τελούν χωρίς κανέναν περιορισμό τις θρησκευτικές τους εκδηλώσεις, χωρίς κανέναν σεβασμό στο υγειονομικό πρωτόκολλο, αφού σε αυτές είναι ανύπαρκτες τόσο οι μάσκες όσο και οι αποστάσεις μεταξύ τους. Η σύγκριση με την αντιμετώπιση των ορθόδοξων χριστιανών και τη συμπεριφορά των κατασταλτικών Αρχών απέναντί τους είναι θλιβερή.
  • Αξιοσημείωτη είναι και η συμπεριφορά των καναλαρχών, που είτε αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη μέσω άθλιων ριάλιτι είτε ετοιμάζονται να προβάλουν πολυδιαφημισμένες σειρές που απαξιώνουν και γελοιοποιούν το στράτευμα!

Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα ήσσονος επιρροής κάθε άλλο παρά συντελούν στη διαμόρφωση ομοψυχίας, φρονήματος και ηθικού στους πολίτες, τη στιγμή που οι προκλήσεις των Τούρκων κλιμακώνονται και η κυβέρνησή τους σφυρηλατεί ένα κλίμα εθνικής ενότητας ανασύροντας από την οθωμανική Ιστορία στιγμές βαρβαρότητας και αναβαθμίζοντάς τες σε πτυχές ιστορικού μεγαλείου.

Αν οι κυβερνώντες νομίζουν ότι αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με εναγκαλισμούς και χαμόγελα με τους «φίλους» μας εκ της Εσπερίας, είναι πολύ γελασμένοι. Ο Οδυσσέας πάντα πρέπει να συμπολεμά με τον Αχιλλέα, διότι μόνος του απλώς καταλήγει να επιβιώσει έχοντας χάσει σχεδόν τα πάντα…

*Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» [email protected]

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ