Κυριακή 19/9/2021

Στο τέλος θα φωνάξει: «Με γέλασε το… Βερολίνο»!

Έσφιγγε τα χέρια του και ο ιδρώτας κυλούσε στο πρόσωπό του. Κάποιος εφάρμοσε αρχικά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και δεν άνοιξε τα κλιματιστικά της αίθουσας του Βελλιδείου.

  • Από τον Γιώργο Τράγκα

Η εικόνα με τους ελάχιστους παρισταμένους, μασκοφορεμένους και τοποθετημένους σε ημικύκλιο, ο ένας σε απόσταση από τον άλλον, θύμιζε συνεδρία Ανώνυμων Αλκοολικών ή άλλης κατηγορίας εξαρτημένων που εξομολογούνται τις επιδόσεις τους στο πλαίσιο της θεραπείας. Ο άνθρωπος που ισοπέδωσε την εθνική οικονομία, ανακοίνωσε ότι ΘΑ αγοράσουμε Rafale και φρεγάτες και ότι ΘΑ ελαφρύνει τους φόρους και τις εισφορές από τους λιμοκτονούντες Ελληνες. Απέφυγε όμως επιμελώς να εξομολογηθεί αναλυτικά τη μεγάλη γκάφα που έκανε υπακούοντας στις οδηγίες της Καγκελαρίας του Βερολίνου.

Όσα μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικά για το πόσο σέβεται ο σημερινός πρωθυπουργός τη δημοκρατία, το Σύνταγμα και κυρίως τον ελληνικό λαό. Ούτε λίγο ούτε πολύ κουβέντιασε και υπέγραψε μια συμφωνία με την αρπακτική Τουρκία του Ερντογάν χωρίς να ενημερώσει, ως ώφειλε, τον πολιτικό κόσμο της χώρας και την ελληνική κοινωνία.

Μας άφησε στο σκοτάδι και ξαφνικά έσπευσε με κοινό κείμενο σε τρεις μεγάλες διεθνείς εφημερίδες («Le Monde», «The Times», «Frankfurter Allgemeine Zeitung») να ανακοινώσει ότι η Τουρκία τον γέλασε, τον παγίδεψε και τελευταία στιγμή αποσύρθηκε από τη συμφωνία που έγινε κρυφά στο Βερολίνο. Το εύλογο καυτό ερώτημα είναι γιατί ο νοσηρός και σκοτεινός ένοικος του Μαξίμου δημοσιοποίησε εκ των υστέρων και προτού συναντηθεί στην Κορσική με τον Εμανουέλ Μακρόν τη συμφωνία-γκάφα με την Τουρκία, που τερματίστηκε άδοξα. Αυτό έγινε γιατί φοβάται ότι επίκειται ο δημόσιος – διεθνής εξευτελισμός του από την πλευρά του «σουλτάνου» και των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Οι Τούρκοι έφυγαν από τη συνάντηση του Βερολίνου έχοντας στα χέρια τους αντίγραφα της περίφημης συμφωνίας. Όπως αναφέρουν έγκυρες διπλωματικές πηγές, για να οδηγηθούν οι συνομιλούντες έστω και σε αυτή τη διατύπωση, που απέρριψε τελευταία στιγμή η Αγκυρα, έχουν γίνει παραχωρήσεις από μέρους του (υ)ιού Μητσοτάκη που καθοδηγούσε και έδινε οδηγίες στην εκπρόσωπό του, κ. Σουράνη, υπακούοντας φυσικά σε όσα του έλεγαν οι Γερμανοί.

Οι παμπόνηροι Τούρκοι, ζητώντας ολοένα και περισσότερα, έχουν στο χέρι τώρα την πρώτη λίστα υποχωρήσεων και συμφωνηθέντων από τον Ελληνα πρωθυπουργό. Δηλαδή κρατάνε στα χέρια τους τις πρώτες ισχυρότατες αποδείξεις για την παρέκκλιση Μητσοτάκη από τις εθνικές γραμμές! Στο άμεσο μέλλον είναι βέβαιο ότι θα επιδείξουν τη συμφωνία στον διεθνή περίγυρο και θα ισχυριστούν ότι μια νέα απευθείας συνομιλία ή μια πολυμερής διάσκεψη για εκσυγχρονισμό της Λωζάννης μπορεί να έχει ως βάση εκκίνησης όσα έχει ήδη έχει συμφωνήσει ο πολιτικά ελλιποβαρής Μητσοτάκης. Φυσικά γι’ αυτό έσπευσε ο κ. Γεραπετρίτης να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την αντεθνική, μυστική διπλωματία και την πελώρια διπλωματική γκάφα, λέγοντας ότι το άρθρο του Κυριάκου δεν μιλούσε για «έγγραφη συμφωνία», αλλά για «γραπτή κατανόηση».

Ο άνθρωπος που ήδη έχει ισοπεδώσει οικονομικά την Ελλάδα και ολισθαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον κατήφορο της μειοδοσίας είναι υποχρεωμένος τώρα να δώσει στη δημοσιότητα πριν από τους Τούρκους αυτή τη «γραπτή συμφωνία» ή, έστω, «γραπτή κατανόηση».

Είναι πολιτική αθλιότητα να αφήνει στο σκοτάδι όλους τους πολίτες της χώρας και να ρυθμίζει τις τύχες των επόμενων γενεών μπαίνοντας σε διαλόγους που οδηγούν αναπόφευκτα και νομοτελειακά σε εθνικό ακρωτηριασμό!

Είναι βέβαιο ότι, αν η απύθμενη πολιτική βλακεία του αποκρύψει την πλήρη διατύπωση που απέρριψαν δολίως τελευταία στιγμή οι Τούρκοι, θα δώσει στο άμεσο μέλλον την ευκαιρία να τον χλευάσουν ο τουρκικός Τύπος και ο διεθνής περίγυρος, δημοσιεύοντας την κατάλληλη στιγμή το original κείμενο. Η τριμερής συνάντηση του Βερολίνου ήταν στημένη από την κυρία Μέρκελ και οι Γερμανοί γνώριζαν πού θα κατέληγε. Ο πολιτικά ατάλαντος και τρομαγμένος Ελληνας πρωθυπουργός έπεσε στην παγίδα που του έστησαν τα αφεντικά του, μαζί με τον καλύτερο πελάτη τους, τον Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι, υποχρεώθηκε να σπεύσει ταχύτατα στη σύνταξη και τη διανομή του κειμένου.

Ήταν μεγάλο όφελος που απέσπασαν οι Τούρκοι. Αποκάλυψε μόνος του ότι ασκεί μυστική διπλωματία και ότι κουβεντιάζει το Αιγαίο και τις απαιτήσεις των Τούρκων χωρίς να λέει τίποτα στους Ελληνες. Το πιο μεγάλο κέρδος της Άγκυρας από αυτή την ιστορία και την πολιτική αθλιότητα του πρωθυπουργού μας είναι ότι αποκαλύφθηκε πως βρίσκεται ήδη σε διάλογο με τους γείτονες υπό καθεστώς εκβιασμού και με την τουρκική αρμάδα επί έναν μήνα και βάλε να πλέει μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας και πλησίον του Καστελόριζου! Κάποια στιγμή θα μάθουμε με λεπτομέρειες, θα διαβάσουμε όλη τη συμφωνία και θα καταλάβουμε γιατί οι Γκρίζοι Λύκοι ζητούνε τώρα και τη Δωδεκάνησο.

Είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί πλήρως πόσο αδύναμος και πόσο συνδεδεμένος με ξένα κέντρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Sagrada φαμίλια. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων αντιλαμβάνεται πλέον πόση εθνική καταστροφή επιφέρει η παραμονή της παρουσίας του στο Μαξίμου. Ήδη γιγάντιο κύμα οργής εναντίον του διατρέχει ολόκληρη την επικράτεια εξαιτίας της πείνας, της ανεργίας και της ολικής καταστροφής που υπέστησαν χιλιάδες επιχειρήσεις.

Αντί για θάρρος και εμψύχωση των Ελλήνων, έφερε γενική εθνική μελαγχολία και κλίμα παθητικοποίησης. Ο Μητσοτάκης και όλα τα μέλη της οικογενείας του είναι πιόνια της γερμανικής Καγκελαρίας. Από την εποχή του πατέρα του, που δεν το έκρυβε, μέχρι σήμερα υπακούν στις οδηγίες και την πολιτική που ασκούν οι Γερμανοί. Ουδέποτε στη διάρκεια του Μνημονίου ο (υ)ιός Μητσοτάκης ή μέλος της οικογενείας του εναντιώθηκε ή άσκησε κριτική ή διαμαρτυρήθηκε για τις προσβολές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή του γερμανικού Τύπου κατά των Ελλήνων.

Ο ίδιος και η οικογένειά του υπερασπίστηκαν με πάθος όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα που πυρπόλησαν την εθνική οικονομία και έφεραν βάσανα και μαρτύρια σε εκατομμύρια Ελληνες. Δεν υπερασπίστηκε ποτέ την τιμή ή τα δίκαια των Ελλήνων απέναντι στην τρόικα και στους περίφημους θεσμούς. Δεν στάθηκε ποτέ δίπλα στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Αντίθετα, με την ψυχρότητα και την κυνικότητα… δωσιλόγου ταγματασφαλίτη έδιωξε τις φτωχές καθαρίστριες που δούλευαν στο υπουργείο του επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. Είναι επικίνδυνο μείγμα σνομπ και ανόητου μαζί. Επειδή προέρχεται από πολιτικό τζάκι, θεωρεί δεδομένο ότι είναι «μεγάλος πολιτικός», ότι μπορεί να επιβάλλει ολοκληρωτικές απόψεις και ότι μπορεί να φορέσει φίμωτρα σε όλους τους Ελληνες, χωρίς να τους μετατρέψει σε όνους, εν ώρα εργασίας, χωρίς να έχει ουδεμία αντίδραση!

Πέρα των εμφανών σχέσεών του με τους Γερμανούς, έχει στενότατες και ιδιοτελείς σχέσεις με το ίδρυμα του γύπα Τζορτζ Σόρος, γνωστού ανθέλληνα, που κατέδιδε στους Γερμανούς τους συμπατριώτες του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και επί σειρά ετών χρηματοδοτούσε όλες τις προσπάθειες για την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία.

Η πρώτη εξαδέλφη του Μητσοτάκη, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, που διευθύνει την οργάνωση Solidarity Now του Σόρος (όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο η «δημοκρατία»), έλαβε το «δώρο» 890.512 ευρώ για να πληρωθούν τα ενοίκια διαμονής 15 μηνών για 48 ανήλικα προσφυγόπουλα!

Ο σκοτεινός γύπας των αγορών, ο Σόρος, έχει στενότατη σχέση με τη Sagrada φαμίλια από την εποχή του πατέρα Μητσοτάκη. Οι εκπρόσωποί του στην Ελλάδα, οι αδελφοί Ζαββού, είναι «κολλητοί» με την Αγία Οικογένεια. Μάλιστα ο ένας είναι υφυπουργός στη σημερινή κυβέρνηση.

Οι σκοτεινές σχέσεις του Κυριάκου επεκτάθηκαν, λόγω του Σόρος, και προς την πλευρά του Μπιλ Γκέιτς. Ο δισεκατομμυριούχος, που επενδύει τεράστια κεφάλαια στην παραγωγή εμβολίων και κατηγορείται για μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, «τα βρήκε» τόσο με τον Μητσοτάκη όσο και με τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, με τον οποίο ήδη έκανε και μια τηλεοπτική συμπαραγωγή! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός σε όλη αυτήν την περίοδο του Covid-19 αποφεύγουν να πουν οτιδήποτε εναντίον του Πεκίνου, του Μπιλ Γκέιτς και του «υπαλλήλου» του, προέδρου του ΠΟΥ, Γκεμπρεγέσους. Η άσκηση μυστικής διπλωματίας, η απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, η εμφανής απόπειρα ελέγχου του πληθυσμού, οι προσπάθειες μεταμόρφωσης της Ν.Δ. σε «μητσοτακικό» κόμμα αποκαλύπτουν τις επιδιώξεις αλλά και τους φόβους του σκοτεινού μυαλού Μητσοτάκη. Αυτήν την εποχή λόγω των εθνικών θεμάτων και των οδηγιών που παίρνει από το Βερολίνο είναι «τρελαμένος» και ιδιαίτερα φοβισμένος.

Εμφανίζεται κάθε τόσο ως τρομαγμένο πουλί, σφίγγει αμήχανα τα χέρια του, ιδρώνει και φοράει μαύρη μάσκα μέχρι τα μάτια, για να πείσει τους Ελληνες ότι είναι απαραίτητη. Όσα κάνει με τον Covid-19, με τα ακραία και παρανοϊκά μέτρα, είναι ένα παραβάν που θέλει να κρύψει όσα τεκταίνονται στο παρασκήνιο για να παραδώσουμε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους.

Οι περισσότεροι Ελληνες αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική ανικανότητά του και οι σκοτεινές διασυνδέσεις του με διάφορα ανθελληνικά ιδρύματα καθιστούν την παρουσία του στο Μαξίμου εθνικά επικίνδυνη για τη χώρα και τον λαό μας. Είναι πολιτικός που δείχνει ότι δεν αγαπά τη δημοκρατία, δεν σέβεται το Σύνταγμα και τρέμει την κριτική και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Στον νου του έχει μόνο την πολιτική επιβίωσή του και το ταμείο που θα κάνει στη διάρκεια της εξουσίας του.

Δεν ενδιαφέρεται για κανέναν και υπακούει μόνο στις οδηγίες της κυρίας Μέρκελ και εκείνων με τους οποίους είναι οικονομικά συνδεδεμένος. Ένα ωραίο πρωί, έπειτα από εθνική καταστροφή, θα φωνάξει όπως ο αλήστου μνήμης δικτάτορας Ιωαννίδης: «Με γελάσανε, με γελάσανε!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ