Παρασκευή 18/6/2021

Τουρκική προπαγάνδα στους Έλληνες

Ο προαιώνιος εχθρός «παίζει μπάλα» στο πρωτάθλημα των ψυχολογικών επιχειρήσεων εντός της ελληνικής έδρας

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Στις εικόνες βλέπουμε στιγμιότυπα από το βίντεο που προωθεί στους Ελληνες χρήστες facebook ο σταθμός TRT (Τουρκική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση). Είναι ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υποτίτλους για την «απελευθέρωση» της Σμύρνης από τους Ελληνες, οι οποίοι μάλιστα «την έκαψαν για να εκδικηθούν για την ήττα τους». Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι, αντί να περιορίζουν την έκταση και την ένταση των ψυχολογικών επιχειρήσεων που κάνουν σε βάρος των Ελλήνων, εντείνουν τις προσπάθειές τους να εξοικειώσουν τον λαό μας με την κουλτούρα τους, να πείσουν ότι πρέπει να δούμε τη «δική τους» πλευρά της Ιστορίας και να εξισώσουν τον θύτη εαυτό τους με τα εκατομμύρια των θυμάτων των γενοκτονιών που έχουν διαπράξει.

Εδώ και χρόνια οι Τούρκοι «παίζουν μπάλα» στο πρωτάθλημα των ψυχολογικών επιχειρήσεων εντός της ελληνικής έδρας. Έχουν στρατολογήσει μια δυνατή ομάδα προθύμων πολιτικών, οι οποίοι είτε από οικονομική ιδιοτέλεια είτε από μωρία και άγνοια της πραγματικότητας προωθούν φανατικά τις τουρκικές θέσεις. Ιδανικό τερέν δρομολόγησης πολλών ψυχολογικών επιχειρήσεων με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι ο χώρος των πανεπιστημίων, όπου ο φιλοτουρκισμός δεν είναι μόνο… μόδα αλλά έφτασε να θεωρείται περίπου άγραφος νόμος και η υπεράσπιση των ελληνικών δικαίων χαρακτηρίζεται εθνικισμός, ρατσισμός, σοβινισμός και κάθε αναφορά στον χριστιανισμό συνοδεύεται από την ταμπέλα του «ταλιμπανισμού» – έναν χαρακτηρισμό που αποφεύγουν συστηματικά οι «εκσυγχρονισμένοι» και οι «προοδευτικοί» να τον αποδώσουν εκεί που πραγματικά ταιριάζει: στους φανατικούς ισλαμιστές.

Στον κόσμο της ενημέρωσης έχουμε μία από τα ίδια, όπου τα τουρκοσίριαλ μπουγάδιασαν επί σειρά ετών τους ελληνικούς εγκεφάλους και δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι της πυρκαγιάς αποκαλούσαν αγνούς πατριώτες και βαθείς γνώστες των διεθνών πραγμάτων και των ελληνοτουρκικών σχέσεων «τουρκοφάγους», χαμογελώντας ειρωνικά.

Όταν παρακολουθεί κάποιος τους όψιμους «αναλυτές» της τουρκικής απειλής, αναπόφευκτα θυμάται τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που εκτόξευαν εναντίον σπουδαίων Ελλήνων, όπως ο αξέχαστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.

Λίγοι, τελικά, είναι οι… φίλοι της Ελλάδος και των Ελλήνων που απέμειναν σε διάφορους θύλακες της «ελίτ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ