Τα μεμέτια δεν είναι φρατέλοι

Must Read

Θεωρώ καθήκον μου να επαινώ το σωστό, όποιος και αν το κάνει. Αυτό οφείλεις εάν έχεις στοιχειώδη ακεραιότητα, όμως πολύ σοφό το «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Ύστερα από σειρά δηλώσεων του πρωθυπουργού, του Γεραπετρίτη και άλλων πληροφορούμαστε ότι πάμε σε κάποιας μορφής διάλογο με το κράτος-συμμορία. Η κυβέρνηση και δη το ΥΠΕΞ ενοχλήθηκε από το siktir git της «δημοκρατίας», που ενέφρανε τις καρδιές της κοινωνίας -επιτέλους κάποιος το είπε-, αλλά δεν πειράζει. Ο Τύπος δεν είναι το ΥΠΕΞ και είναι καλό να εκφράζει το λαϊκό φρόνημα, να γνωρίζουν οι κακοποιοί του απέναντι ληστρικού καθεστώτος τα γνήσια αισθήματά μας και να εκφράζεται η λαϊκή βούληση, η οποία συντριπτικά είναι αυτό που λέει το ρήμα του εξωφύλλου, που θα το κορνιζάρω. Δουλειά του Τύπου είναι να στηλιτεύει ακόμη και με την πιο λαϊκή γλώσσα και της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τη γλώσσα της διπλωματίας, αλλά, κάτω από το μεταξένιο ένδυμά της, να καλύπτει μια χαλύβδινη απόφαση αντίστασης, να φτιάχνει συμμαχίες, να δυναμώσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις μας, να έχουμε ισχυρή αποτροπή.

Θα είναι παράδοξο να τρέχουμε στην Αίγυπτο, να κάνουμε και παραχωρήσεις, για να κλείσουμε επειγόντως συμφωνία που κουρελιάζει το παράνομο σύμφωνο της Άγκυρας με το κατσαπλιάδικο καθεστώς του Σάρατζ, να παραγγέλνουμε 18 Rafale και πόσα ακόμη όπλα δισεκατομμυρίων, να ρίχνει κουτουλιές ο κ. Σαλιάρης με τη Λήμνο στην τουρκική φρεγάτα, να έχει περάσει όλο το προσωπικό το καλοκαίρι σε επιφυλακή, να τρέχουν αξιωματικοί, υπουργοί, ο πρωθυπουργός στο τρίγωνο μεταξύ Καΐρου, Τελ Αβίβ, Κορσικής, για να καταλήξουμε στο τέλος να κάνουμε αυτό που θέλουν οι Τούρκοι: να συρθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ανοιχτή ατζέντα, όπου οι Τούρκοι θα βάλουν ζητήματα κυριαρχίας. Διότι αυτό ήθελαν εξαρχής και τους αβάνταραν τα καθάρματα του Βερολίνου και το αφεντικό τους, η Μέρκελ.

Επειδή, φαίνεται μερικοί δεν το καταλαβαίνουν, θα το πω ακόμη πιο ωμά αυτό που έχω γράψει: Ο Τσίπρας έχασε την εξουσία για την αθλιότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Κυριάκος, αν πάει σε κουβέντα με τους Τούρκους όπου θα τεθούν ζητήματα κυριαρχίας, θα χάσει το κεφάλι του.

Κι αν έχανε μόνο αυτό, δικό του είναι, ας το δώσει να παίζουν μπάλα οι τριαντάρηδες ασυνόδευτοι ανήλικοι, αν βρουν και άλογα μπορούν να παίζουν μπουζ κασί, ένα είδος πόλο που συνήθως παίζεται με μπάλα μια ψόφια κατσίκα, αλλά και το ανθρώπινο κεφάλι τούς κάνει. Διαβάστε το βιβλίο «Οι καβαλάρηδες», από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αυτής της μυθικής μορφής, του Ζοζέφ Κεσέλ, και θα με θυμηθείτε. Το θέμα είναι πως θα χάσει το Έθνος, θα μπούμε σε μια θανάσιμη κατηφόρα.

Οι Σκοπιανοί δεν μας έσφαξαν. Κλέβουν όνομα και Ιστορία. Οι Τούρκοι όμως είναι ο προαιώνιος εχθρός, οι γενοκτόνοι μας, οι λεηλάτες των μνημείων μας, οι χασάπηδες Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, οι εισβολείς της Κύπρου, οι τραμπούκοι, δουλέμποροι και επεκτατιστές που μας έστειλαν η Ιστορία και η Γεωγραφία.

Στο άκουσμα μόνο των λόγων τους εξεγείρεται η ψυχή του Ελληνα ανακλαστικά, γιατί έχει πίσω του μνήμες αιώνων, σκοτωμένους προγόνους, λεηλατημένες περιουσίες, και σήμερα την απειλή φάτσα κάρτα, μέρα νύχτα. Το συλλογικό λαϊκό υποσυνείδητο θα εξοστρακίσει οποιονδήποτε δείξει ενδοτικότητα στη Μητέρα των Γενοκτονιών, στη μήτρα του φασισμού και του ναζισμού. Δεν είναι η Ιταλία με την οποία θα μιλήσουμε για την ΑΟΖ στο Ιόνιο για να διασφαλίσουν την αλιεία τους. Οι Ιταλοί μάς πολέμησαν, ατυχώς γι’ αυτούς, αλλά είναι τόσα τα κοινά μας, που κι οι ίδιοι απορούν για τη μαλακία που έκανε ο Μουσολίνι. Η Ιταλία δεν μας στέλνει με φροντίδα της Ακτοφυλακής και της Καραμπινιερίας ορδές Αφγανών, Πακιστανών, Σομαλών και άλλων που τους μαζεύει χωρίς βίζες και μετά τους περνά στα Επτάνησα. Δεν βγαίνει κάθε μέρα ο φρατέλος πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να γαβγίσουν απειλές πως θα μας σφάξουν, πως θα μας κάνουν μεζέ, και άλλα τσαμπουκαλίδικα. Δεν θα φοβόμασταν πως αν κάτσουμε στο τραπέζι να μιλήσουμε για τις σαρδέλες θα μας ζητήσουν την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά και τη Θεσπρωτία.

Τους ακούς να μιλάνε έτσι τραγουδιστά και θες να τους φιλήσεις, να σε πάνε στη μάνα τους να φάτε ραγού με παπαρδέλες και να πιείτε «αίμα ταύρου» από τους αμπελώνες στους πρόποδες της Αίτνας τραγουδώντας Σέρτζιο Εντρίγκο. Οι Τούρκοι όμως είναι… Τούρκοι. Και σε συνομιλίες να πας για την προέλευση του μπακλαβά, ειρήσθω εν παρόδω, τον περιγράφει ο Αθήναιος στους «Δειπνοσοφιστές», όταν οι Τούρκοι δεν είχαν δει ακόμη θάλασσα, καλό είναι το πορτοφόλι, το ρολόι και άλλα τιμαλφή να τα αφήσεις στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. Απόγονοι του Ερτογρούλ είναι οι άνθρωποι, η Γενοκτονία και η ληστεία είναι εθνική παράδοση και πάγια πολιτική του καθεστώτος. Το θεωρούν γρουσουζιά να μη βουτήξουν γη, μνημεία, Ιστορία, μετά τη Γενοκτονία των ανθρώπων φυσικά.

Βλέπω δε και άλλη διολίσθηση. Η κυβέρνηση, παρά τις παλαιότερες κορόνες, υπέκυψε στον σκοπό του δουλεμπορικού – εποικιστικού συστήματος και των εμπρηστών της Μόριας. Θα μεταφέρει χιλιάδες Αφγανούς και άλλα καλά παιδιά στην ενδοχώρα. Είπε δε ο πρωθυπουργός ότι θα τους «ενσωματώσουμε». Κυριάκο μου, αν αυτοί ενσωματωθούν, θα πάω στο «GNTM» με γυναικεία ρούχα της Μαρέβας. Κουμπώστε αυτό με το άλλο, το πιο ωραίο, πως τη φωτιά, λέει, την έβαλαν «υπερδραστήριοι» μετανάστες. Τι χαριτωμένο, ειδικά όταν αναφέρεσαι σε κακούργημα! Συνελήφθησαν κάποιοι, μερικοί δε είναι, λέει, «ασυνόδευτοι ανήλικοι», τα καημένα. Θα είχε ενδιαφέρον ένας επιστημονικός προσδιορισμός της ηλικίας όλων των «ασυνόδευτων ανήλικων» μαντράχαλων. Θα είχαμε εκπλήξεις. Μερικούς θα πρέπει να τους παντρέψουμε γιατί θα κοντεύουν γεροντοπαλίκαρα, τα καημένα. Στα μέρη τους στα 30 πρέπει να ετοιμάζεσαι για παππούς…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόκκινος συναγερμός από τους πνευμονολόγους για την αφρικανική σκόνη

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας έκανε συστάσεις προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού για την αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

More Articles Like This