25/9/2022

Γιατί η κυβέρνηση θύμωσε με το πρωτοσέλιδο;

Δημοσίευση:

Δεν γνωρίζω (είμαι σίγουρος ούτε και εσείς) κανέναν στην Ευρώπη (έχω την αίσθηση και σε όλο τον κόσμο) που να δέχεται καθημερινά τόσες απειλές και τόσες ύβρεις χωρίς να αντιδράσουν ούτε η κυβέρνηση ούτε τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής.

  • Από τον Γιώργο Τράγκα

Είναι πρωτοφανής (έως και ύποπτη) η παθητική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις ύβρεις και στους φραστικούς προαπηλακισμούς των αξιωματούχων του «σουλτάνου», που χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποκαλέσει «συμμορίτες» όλους τους Ποντίους και τους Ελληνες της Σμύρνης, ενώ συχνά πυκνά χρησιμοποιεί τη φράση-απειλή «θα το πληρώσουν αν…». Ο υπουργός Αμυνας, ο Ακάρ, έφτασε στο σημείο να πει ότι «αν δεν υποταχθούμε στις απαιτήσεις της Τουρκίας, θα γίνουμε μεζές». Συχνά πυκνά ακούμε όλους τους συμβούλους του Τούρκου προέδρου να λένε ότι θέλουν το μισό Αιγαίο, τη Θράκη, την Κρήτη και τη Ρόδο. Ακόμη δεν έχουμε ακούσει απαιτήσεις για… τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα! Μια εφημερίδα, η «δημοκρατία», τόλμησε να πει αυτό που θα έλεγε κάθε Ελληνας ή κάθε πολίτης της περιοχής των Εσπερίδων ή κάποιας φυλής πάνω στον πλανήτη εάν απειλείτο τόσο πολύ και η κυβέρνηση εξανέστη και αμέσως φώναξε: «Πιπέρι στο στόμα».

Τι είπε η εφημερίδα και μάλιστα στα τουρκικά; Ό,τι λένε δισεκατομμύρια άνθρωποι πιεζόμενοι από κάποιον που τους χαλάει με τσαμπουκά και με βρόμικες μεθόδους τη ζωή, τη δουλειά, το σπίτι. «Fuck you». Αυτό έκανε τίτλο η «δημοκρατία» στην πρώτη σελίδα της, απαντώντας στις ύβρεις της παρέας του Ερντογάν. Έτσι είχε απαντήσει και ο αείμνηστος εθνάρχης Καραμανλής σε δημοσιογράφο που τον είχε προκαλέσει. Ο ιδρυτής της Ν.Δ. καταγόταν από την Πρώτη Σερρών και γνώριζε τουρκικά (η Πρώτη Σερρών λεγόταν Κιούπκιοϊ).

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ούτε σβάστικα ούτε σφυροδρέπανο ούτε μαντίλα

Είναι περίεργο, είναι εξωφρενικό να αντιμετωπίζεις με τέτοια ηττοπάθεια τους γείτονες. Είναι προοίμιο ταπεινωτικής συμφωνίας και εθνικής ήττας. Είναι εντελώς τρελό ακόμη και για το διπλωματικό «savoir vivre» να βγάζεις ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών σε βάρος μιας δικής σου εφημερίδας που εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα. Η διπλωματική ευγένεια απέναντι σε έναν υβριστή της Ιστορίας σου και της σημαίας σου δείχνει ότι είσαι έτοιμος για μεγάλες υποχωρήσεις. Οπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Η διαρκής μετριοπάθεια καθίσταται στο τέλος χειρότερη της αδυναμίας».

Ο γερμανόφιλος σημερινός πρωθυπουργός έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός διοικητού μπανανίας ή προτεκτοράτου, ο οποίος παίρνει απευθείας οδηγίες από τη Δύναμη ή το κράτος που κατέχει τον δορυφόρο. Με εργαλείο την «ιατρική τυραννία», τα ακραία μέτρα εναντίον ενός υπαρκτού ιού γρίπης, θα μειώσει τους μισθούς στη χώρα, θα κάνει υποχρεωτική την τηλεργασία με μειωμένες αποδοχές, θα καταργήσει όλα τα δώρα, θα ψαλιδίσει τις συντάξεις και θα λιώσει χιλιάδες αδύναμες επιχειρήσεις. Τη θέση τους και το ποσοστό τους στην αγορά θα πάρουν άλλες. Και αυτές θα ελέγχονται στην πλειονότητά τους από τη Γερμανία. Σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν στη χώρα μας ούτε τα μεγάλα ονόματα που τώρα ελέγχουν διάφορους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Ο Μητσοτάκης προετοιμάζει την τελική φάση του μνημονίου και της πλήρους δορυφοροποίησης από τη Γερμανία. Μικρότερος ελληνικός πληθυσμός, μεγαλύτερο μιξάρισμα με ξένους. Μικρότερα σύνορα, όπως θα τα ορίσει το Βερολίνο. Θα πουν ότι η Ευρώπη διαπραγματεύεται με την Αγκυρα. Και επομένως το θέμα είναι μεταξύ Βρυξελλών και Τουρκίας. Και για να μη νιώθει αδικημένος ο μεγάλος περιφερειακός πελάτης, θα πάρει «κάποια πράγματα» από τα νότια σύνορα της Ευρώπης.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ούτε σβάστικα ούτε σφυροδρέπανο ούτε μαντίλα

Ο Μητσοτάκης, με εργαλείο πάντα τον φόβο και τα μέτρα για τον Covid-19, θα συρρικνώσει το εισόδημα, θα φτάσουμε στα όρια της Βουλγαρίας. Και βλέπουμε. Στόχος του (είναι εμφανής), να μην υπάρχει πουθενά αντίδραση. Να μην ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας. Να μην υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των πολιτών ικανή να γεννήσει διαδηλώσεις και ραγδαία κυβερνητική φθορά με πολιτικό κόστος.

Η προβολή στο κομπιούτερ της κυβερνητικής στρατηγικής είναι ουρανοξύστες στο κέντρο της πόλης και γύρω γύρω φαβέλες. Επειτα από κάποια χρόνια, μετά το πλήρες στύψιμο της αστικής τάξης, μετά την εμπέδωση της πολιτικής αγωνίας και της τηλεργασίας, θα έρθει η εξαγορά της γενιάς των απογόνων της σημερινής πλουτοκρατίας. Το σύνολο της οικονομίας θα περάσει στα γερμανικά χέρια και η περιοχή θα είναι πραγματική περιφέρεια, ουσιαστικά γερμανική. Ο σημερινός πρωθυπουργός καβάλησε καλά το άρμα του Covid-19 και διευκολύνεται από τα μέτρα αναχαίτισης του ιού. Μειώνει στο έπακρο τις διαμαρτυρίες για την οικονομική καταστροφή που έχουν φέρει τα μέτρα του. Αποδίδει αυτήν την εθνική ισοπέδωση στην πανδημία και έτσι κρύβει τις ευθύνες του. Συγχρόνως σκεπάζει όλες τις ευθύνες για την εφαρμογή του μνημονίου στην Ελλάδα. Δηλαδή τις χαίνουσες πληγές στο εθνικό σύστημα υγείας. Τις υπόγειες αίθουσες χωρίς παράθυρα που φιλοξενούν τους μαθητές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ακατάλληλα κτίρια, έλλειψη καθηγητών αλλά και καθαριστριών στα περισσότερα σχολεία. Ο Μητσοτάκης βολεύεται με την εντολή «βάλε μάσκα για τον Covid-19», αλλά εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να βάλει φίμωτρο σε όλους τους πολίτες.

Συμβαίνουν σκάνδαλα για τα οποία ουδείς απολογείται. Δίνει 6.000.000 σε φίλους της σαγράδα φαμίλια και παραλαμβάνει χωρίς κανέναν έλεγχο μάσκες-τραπεζομάντιλα για τα παιδιά μας. Ουδείς παραιτείται. Αγοράζει Rafale χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει τη Βουλή ή τα άλλα κόμματα.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ούτε σβάστικα ούτε σφυροδρέπανο ούτε μαντίλα

Τα βρίσκει είτε με την Dassault είτε με τον εκπρόσωπό τους στην Αθήνα και βαδίζει όπως του λένε οι Γερμανοί ή τα συμφέροντα της οικογένειάς του. Παρουσιάζει, έχοντας πληρώσει καλά τα κανάλια, το μαύρο άσπρο. Μέχρι σήμερα που δημοσιεύεται αυτό το άρθρο δεν έχει κοινοποιήσει στον λαό, που τον ψήφισε και τον έκανε πρωθυπουργό, τα πρακτικά των συμφωνηθέντων με την Τουρκία στο Βερολίνο.

Υπάρχει αίσθηση ότι πιστεύει ακράδαντα ότι έχει δικαίωμα ζωής ή θανάτου πάνω στον πληθυσμό αυτής χώρας. Ενδεχομένως εκτιμά ότι θα κυβερνήσει ως τύραννος με «φωτιά και τσεκούρι» χωρίς να απολογηθεί σε κανέναν μέχρι τις επόμενες εκλογές! Θεωρεί βέβαιο ότι ακόμη και να προδώσει, ακόμη και να αλλάξει τη Λωζάννη, αυτό θα περάσει αδιαμαρτύρητα, επειδή έχει μαζί του τον Σκάι του κ. Αλαφούζου και τα κανάλια που ελέγχει η ελίτ του τόπου.

Γι’ αυτό αγανακτεί και διεγείρεται όταν μια εφημερίδα, όπως η «δημοκρατία», βρίσκει το θάρρος να βάλει στην πρώτη σελίδα της στην τουρκική γλώσσα το «Fuck you» που λένε δισεκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά στον πλανήτη όταν οργίζονται. Κάποια στιγμή, όπως συνέβη και στο παρελθόν με άλλους, ο Μητσοτάκης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οργή ενός λαού πολύ ταλαιπωρημένου. Και τότε το «Αϊ γαμ…» δεν θα γραφεί μόνο σε εφημερίδες, θα είναι σε όλα τα ψηφοδέλτια που θα πέσουν στην κάλπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε σβάστικα ούτε σφυροδρέπανο ούτε μαντίλα

Οι ισλαμικές περίπολοι ή περίπολοι της Σαρία από αυτόκλητους τιμωρούς, που ακούγαμε ως παράδοξο φαινόμενο σε ισλαμοποιημένες γειτονιές πόλεων της Αγγλίας και άλλων δυτικών χωρών, έχουν σκάσει μύτη και στο κέντρο της Αθήνας

Συγγνώμη, λάθος

Αφού η υπόθεση με τους 38 πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου έφτασε στον εισαγγελέα,...

Οι εθνικές επιλογές στο ουκρανικό ζήτημα

Οπόλεμος δεν πάει καλά για τον Βλαδίμηρο Πούτιν. Αλλά, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο,...

Πώς πρέπει να απαντήσει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Τη φορά αυτή ο πρόεδρος της Τουρκίας υπερέβη τα εσκαμμένα. Ξεπερνώντας κάθε όριο, τη...

Ο μεγάλος θιασάρχης

Η ημεδαπή πολιτική σκηνή μετετράπη σε δραματική σχολή, πολύ δραματική… Τυγχάνει δε και κωμική...

Κυβερνητικός Θίασος

«Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή» έγραψε ο Σαίξπηρ, πολύ προτού το αποδείξει περίτρανα...

Πληρώστε τον Γκρίνμπεργκ για την Ελλάδα

Στις 17 Αυγούστου 2022 και ενώ βρισκόμουν κάπου στο Αιγαίο, χωρίς να έχω ακριβή...

Αντηχείο Ερντογάν ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός του κράτους-συμμορίας, των προς το παρόν ατιμώρητων γενοκτόνων, ανέβηκε στο βήμα της...

Το «Γιεμ Μπουρουσού»* του προέδρου Ερντογάν

Ζούμε σε καιρούς περίεργους. Και για να αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο, πρέπει να καταλαβαίνουμε πώς...

Η «μείζων» επανεκκίνηση

Την κατάσταση της, εκ του μη όντος, κατασκευασμένης πανδημίας θα διαδεχθούν συναφείς τεχνητές κρίσεις,...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νομιμοποιούνται 1.200.000 οικόπεδα με δασωμένους αγρούς

Ποιοι μπορούν να τεκμηριώσουν εμπράγματο δικαίωμα και σε ποιες περιπτώσεις το Δημόσιο δεν πρόκειται να προβάλει καμία διεκδίκηση

Ξυλοκόπησε τον αστυνομικό πατέρα του που κακοποιούσε τη μητέρα του: «H μάνα μου φοβάται να μην τη σκοτώσει»

Ο νταής αστυνομικός αρνείται τα πάντα και μια ολόκληρη οικογένεια κάθισε στο εδώλιο

Σκανδαλώδη ρουσφέτια με μεταθέσεις στο στράτευμα

Κραυγαλέες περιπτώσεις προσαρμογής (κατά το δοκούν) των προϋποθέσεων για μετακίνηση στο εξωτερικό

Συμβαίνει τώρα: Σύζυγος γνωστού δημάρχου στο νοσοκομείο – προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός!

Η σύζυγος του «γαλάζιου» δημάρχου που έχει απασχολήσει αρνητικά...

Το μυστικό όπλο του Άδωνι για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι...

Τα 12 ελληνικά νησιά που «βούλιαξαν» από κόσμο φέτος το καλοκαίρι – Ρεκόρ αφίξεων

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν και φέτος οι ξένοι επισκέπτες στα...

Ποιος έλιωσε το κεφάλι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου; Το μοιραίο λάθος ενός μάρτυρα που οδηγεί στην εξιχνίαση

Στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 68χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου,...

Η Μαίρη Χρονοπούλου μιλάει πρώτη φορά για το τι θα συμβεί μόλις εγκαταλείψει τον κόσμο 

Aπό τον Γιάννη ΑρμουτίδηΠαρακολούθησε πικραμένη όλη την τελετή αποχαιρετισμού...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ