Δευτέρα 17/5/2021

Ξεζουμιστήριο κουνουπιών «Η Ελλάς»

Δεν είναι ανεμελιά να αποφεύγεις να ασχοληθείς με τα σοβαρά∙ είναι ανοησία

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Aκούγονται στα ΜΜΕ: «Ξεφεύγει ο ιός, η κατάσταση στις πλατείες, τα μπαρ είναι γεμάτα, θα γίνει λοκντάουν, η ανευθυνότητα των πολιτών, το είπε ξεκάθαρα ο Σύψας, τα πανηγύρια, οι εκκλησίες γεμάτες, να κοινωνούν με πλαστικά κουταλάκια, να κλείσουν οι ναοί».

Αν δώσεις βάση σε όσα λένε (είναι τα ίδια ΜΜΕ που παρουσίαζαν τον Σημίτη ως τον… «καταλληλότερο», το Χρηματιστήριο σαν ευκαιρία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες σαν «μεταμόρφωση της Ελλάδας»), θα πιστέψεις ότι οι Ελληνες όχι μόνο φταίνε για τον κορωνοϊό, αλλά επιδιώκουν να αρρωστήσουν, οι ιερείς αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και οι ταβέρνες είναι τόσο ωφέλιμες για την υγεία όσο ένα λουτρό με νερό της Φουκουσίμα.
Κλείνεις την τιβί, βγαίνεις έξω και τι βλέπεις; Ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι τίγκα στον κόσμο, απαγορεύεται να καθίσεις στα μισά καθίσματα, ενώ επιτρέπεται να στριμωχτείς ολόρθος. Όρθιοι μαζί σου είναι και αναρίθμητοι «ευπαθείς», οι οποίοι σπανίως φορούν μάσκα και για κάποιον ανεξήγητο λόγο μιλούν ακατάπαυστα στο φορητό τηλέφωνό τους, το οποίο δεν χάνει το σήμα του ούτε όταν ο συρμός μπαίνει μέσα σε τούνελ!

Βγαίνοντας από τον συρμό και αρχίζοντας να «καταπίνεις» ποδαράτος τα χιλιόμετρα για να κάνεις τις δουλειές σου στην πόλη, διαπιστώνεις ότι οι πλατείες είναι γεμάτες από καλούς φίλους της Ελλάδος, που ήρθαν από διάφορα σημεία της υδρογείου για να επενδύσουν και οι οποίοι δεν πολυπροσέχουν στο θέμα της κοινωνικής αποστασιοποιήσεως. Αναπόφευκτα, σου έρχεται στον νου πόσο υπεύθυνοι για το θέαμα είναι οι νεαροί ντόπιοι που συχνάζουν σε άλλες πλατείες, ακούγοντας μουσικές και πίνοντας μπίρες, και δίνουν το κακό παράδειγμα στους ευπαθείς υποψήφιους επενδυτές. Άσε που περνούν και έξω από τις εκκλησιές και βλέπουν τον Κουμουτσάκο να μεταλαμβάνει, και θα το έκαναν κι οι ίδιοι αν δεν ήταν ισλαμιστές.

Εν ολίγοις, είμεθα η χώρα που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον. Ασχολείται με τα ελάσσονα και λησμονεί τα μείζονα. Μακάρι κάποτε να αξιολογούμε διαφορετικά τα πράγματα και να πράττουμε αναλόγως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ