Τι «καλό» θα βγει;

Must Read

Την εβδομάδα αυτή θα χαραχθεί κοινή τακτική των ηγετών της Ε.Ε. απέναντι στον Ερντογάν.

  • Από τον Δημήτρη Σέργιο

Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο κενό στα θέματα της συνεδρίας τους, αφού λαμβάνουν μεν ευνοϊκά υπόψη την (προσωρινή!) απόσυρση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» από την ελληνική υφαλοκρηπίδα για να διευκολυνθεί «διάλογος» με την Ελλάδα, δεν θα υπολογίσουν όμως ως αρνητικά στοιχεία: α) την απίστευτη περιπέτειά μας από τις μεταναστευτικές ροές που ο Τούρκος χαλίφης προκαλεί, με τελευταία εξέλιξη τις πυρκαγιές στη Μόρια της Λέσβου και στη Σάμο, και τις απειλές των κολαούζων του ότι επίκεινται νέες μεταναστευτικές πιέσεις στον Εβρο, β) τις συνεχείς πλεύσεις ερευνητικών σκαφών του γύρω από την Κύπρο, γ) τις χρηματοδοτήσεις από αυτόν τζιχαντιστών μισθοφόρων για γιουρούσια σε Συρία και Λιβύη, χωρίς να απολογείται για αυτό σε… καμιά Μέρκελ, την ώρα μάλιστα που, κατά τα λοιπά, ο ισλαμοχαλίφης αξιώνει πλήρη ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε., δ) την αποδεδειγμένη προώθηση από τον ίδιο πανευρωπαϊκών οργανώσεων οπαδών του στη Θράκη, με αξιώσεις… αυτονόμησής της! Τι είναι όλα αυτά, αν δεν είναι απόδειξη ότι η ιστορία με το «Oruc Reis», που «αποσύρθηκε», είναι παραμυθάκι Χαλιμάς «για να αγαπιόμαστε»;

Θα μιλήσω όσο ειλικρινέστερα μπορώ: Δυστυχώς, ο βασικότερος λόγος για τον οποίο -σύμφωνα με παλαιά ανάλυση του Καραμανλή του Πρώτου- μπήκαμε κατά πλήρη ένταξη στην Ε.Ε., ότι δηλαδή έτσι «διαμορφώνονται συνθήκες ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας», λυπάμαι, αλλά νομίζω ότι αποδεικνύεται στις ημέρες μας αέρας κοπανιστός. Η σημερινή αξίωση των Σελτζούκων προς αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ουδόλως αποτελεί ΤΟ ΘΕΜΑ για τους Ευρωπαίους στην επικείμενη διάσκεψη! Και τούτο, παρά τη σχετική βεβαιότητα της ισχυρότερης χώρας στην Ε.Ε., της Γαλλίας!
Η Ελλάδα βρίσκεται -το λέω με θλίψη- σε προϊούσα ιστορική αποδόμηση. Πάμε ολοταχώς για υποχρεωτική ισοπεδωτική νομαρχιοποίηση, μολονότι, ένεκα προϋπάρξασας διεθνούς φιλοσοφίας, κατέστη η χώρα προ 200 ετών «ανεξάρτητη εν ισοτιμία». Αλλά το σουλτανάτο των Σελτζούκων, για το οποίο οι εταίροι δεν έχουν τα ίδια με εμάς ισοπεδωτικά σχέδια, βαδίζει προς τη… δόξα!

Αν όμως έχουμε Θεό, ποιος εμπιστεύεται πια… «διαλόγους» υπό συνθήκες υπαρξιακού πολέμου κατά της χώρας; Γιατί, άλλωστε, δεν έχει ακόμη λυθεί το Κυπριακό με διαλόγους… μισού, περίπου, αιώνα; Μιλώ για «υπαρξιακό» πόλεμο, διότι η χώρα πολεμάται αγρίως πανταχόθεν: α) Από «εταίρους» που την πολεμούν πρωτίστως οικονομικά. β) Από «εταίρους» που την πολεμούν και δι’ εγκατεστημένων εδώ πρακτόρων, εντός κατειλημμένων κτιρίων, προς εργαστηριακή συνεργασία με ντόπιους αναρχοαυτόνομους για κατάληψη εκ των έσω πόλεων και βασικών δομών. Ρωτήστε μυστικές υπηρεσίες, Ασφάλεια και Αστυνομία, να μάθετε πόσο ξενοκίνητο πλήθος έχει εισβάλει σ’ αυτόν τον χώρο… γ) Ενώ την πολεμούν έπειτα από δύο αιώνες και πάλι οι Σελτζούκοι… οι σαρκοβόροι Ασιάτες, που εγκαταστάθηκαν στη δική μας θάλασσα, από τους ίδιους που μας στέλνουν σήμερα τους αναρχικούς: από τους «εταίρους»… Οι τελευταίοι, χρησιμοποιήσαντες προ έξι αιώνων τους Τούρκους για να φάνε το Βυζάντιο, τους χρησιμοποιούν πάλι σήμερα για να αλλοιώσουν τον πληθυσμό της χώρας, ώστε να προωθηθεί «ομαλότερα» ο διεθνισμός που ονειρεύονται: ο ισλαμοκρατικός! Ρωτήστε μόνο και μόνο τους προωθητές των «ασυνόδευτων ανηλίκων» στις ευρωπαϊκές χώρες! Υπό τέτοιες συνθήκες, συγγνώμη, δεν κατανοεί ο γράφων τι καλό θα βγάλουν οι «διάλογοι»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This