Συναγερμός εθνικής λογικής

Must Read

Στα διάφορα μέτρα που παίρνονται για την πανδημία έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορα λάθη και παράδοξα.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Ο ΠΟΥ μια τα λέει έτσι, μια αλλιώς, το ίδιο και διάφοροι ειδικοί, αληθινοί ειδικοί, όχι κοπτοραπτούδες, αστρολόγοι, μπετατζήδες, ποδολόγοι, ουρολόγοι, πτυχιούχοι ΚΑΤΕΕ Δομικών Έργων κ.λπ. Ούτε εγώ είμαι ειδικός, θέλω απλά να εισφέρω λίγη κοινή λογική. Ο ιός υπάρχει και σκοτώνει, ό,τι συνέβη και συμβαίνει στην Ιταλία, στην Αγγλία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ, δεν είναι μια παγκόσμια συνωμοσία του Μπιλ Γκέιτς ή των Εβραίων, που πάνε με όλα σαν την Coca-Cola στο μυαλό των απανταχού συνωμοσιολόγων για να ελέγξουν τον Μήτσο τον βουλκανιζατέρ – γεωπολιτικό αναλυτή ή τη Μαριγούλα, που έχει να διαβάσει πάνω από τρεις σελίδες από όταν ο Κωστόπουλος το 1987 έκανε στο «ΚΛΙΚ» το αφιέρωμα «Οργασμός: Αυτός ο άγνωστος».

Το Ισραήλ είναι σύμμαχός μας, έχουμε κοινά συμφέροντα, επιτέλους, και οι Εβραίοι υποφέρουν και είναι ευάλωτοι στον ιό όσο κάθε άνθρωπος και ο πατέρας του φίλου μου του Μάνου, όπως και όλοι οι άλλοι χιλιάδες νεκροί στην Ευρώπη δεν ήταν κομπάρσοι ενός θεατρικού έργου. Με λύπη βλέπω ακόμη και δικούς μου φίλους, με συγκρότηση, πατριωτισμό και κριτική σκέψη, να έχουν πάθει μια παράκρουση και να πολεμούν τις… μάσκες και ένα σκατόπραγμα, αόρατο στο μάτι, το οποίο όμως μεταδιδόμενο ύπουλα και εύκολα μπορεί να σκοτώσει τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τα παιδιά και τους φίλους μας, εμάς τους ιδίους.

Γράφω αυτές τις γραμμές διότι βλέπω τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται, τις ΜΕΘ να γεμίζουν, την πειθαρχία που δείξαμε στην καραντίνα να είναι χαλαρή και μια άρνηση από ικανό ποσοστό συμπολιτών μας να αποδεχθεί την πραγματικότητα και να φερθεί υπεύθυνα.

Μάλιστα, εγείρουν ένα υποτιθέμενο ζήτημα φίμωσης, ελέγχου και περιστολής ελευθεριών. Με μάσκα ή χωρίς δεν αλλάζω άποψη, π.χ., για τον εποικισμό της χώρας και τους αναγκαίους αυστηρούς όρους διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης.

Ακόμη και αν μας υποχρέωναν να φορέσουμε στολές ραδιοβιοχημικού πολέμου, σκάφανδρα δύτη στην Κάλυμνο ή αστροναύτη, τη σκέψη μου και την πολιτική μου βούληση δεν μπορεί να την ελέγξει κανένας. Είτε χύμα είτε με μάσκα, βατραχοπέδιλα και αμπαλαρισμένος με σελοφάν, είτε ντυμένος σαν Κλίνγκον στο Εξωδιάστημα, το ίδιο απεχθάνομαι τους μηδενιστές, τους απάτριδες, τους ισλαμοφασίστες του Ερντογάν, τους ΜΚΟτζήδες δουλεμπόρους, τους κρατικοδίαιτους «νεοφιλελεύθερους», τους επαγγελματίες δικαιωματιστές κ.λπ.

Με μάσκα, γάντια, αλεξίσφαιρο γιλέκο και μπουκάλες οξυγόνου κανείς δεν μπορεί να μαντρώσει το μυαλό μου και να με εμποδίσει να τους κογιονάρω, να κάνω πολιτική δράση, να μπω στο παραβάν και να τους μαυρίσω, ώσπου να γίνουν σαν τον Καζαβούμπου. Το ίδιο ισχύει και για σας. Έχω πλέον αγορεύσει ώρες στα δικαστήρια με μάσκα, έχω απολυμαντικό στην τσέπη μου, στο γραφείο, το αυτοκίνητο. Ενοχλητικό είναι, μια συνήθεια όμως. Με εκνευρίζει μερικές φορές, αλλά δεν μου στερεί την ελευθερία μου, δεν καθοδηγεί την πολιτική μου σκέψη και βούληση.

Όλοι οι σοβαροί γιατροί που γνωρίζω, άνθρωποι του περιβάλλοντός μου, με μερικούς μεγαλώσαμε μαζί, μου έχουν εξηγήσει πόσο προστατεύει, όταν τη μάσκα τη μεταχειριζόμαστε και τη φορούμε σωστά. Προστατεύω έτσι τους υπερήλικες γονείς μου, όλη την οικογένειά μου, τον εαυτό μου και φυσικά και όλους τους συμπολίτες μου.

Σταμάτησα να κάνω σχόλια περί μάσκας και πανδημίας γιατί κατέληγα να διαπληκτίζομαι με ανθρώπους που είναι φίλοι μου και τους αγαπώ ή να σπαταλώ χρόνο και ενέργεια σε αγνώστους που αρνούνται την πραγματικότητα.

Όσο για αυτούς που νομίζουν πως μη τηρώντας τα μέτρα δίνουν κάποιον αγώνα ελευθεροφροσύνης, ενώ τα κυβερνητικά λάθη –δεν έπρεπε να μπει ούτε ένας τουρίστας χωρίς προηγηθέν τεστ– και η εγκληματικά ηλίθια και χαλαρή αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών και προσφύγων, κάτι κωλόπαιδα βορείων προαστίων που αντιμετωπίστηκαν διακριτικά κ.ά., οδήγησαν στην έξαρση των κρουσμάτων. Κανείς δεν θέλει την καραντίνα, όμως εάν η κλιμάκωση οδηγήσει σε χιλιάδες καθημερινά κρούσματα, φρακαρισμένες ΜΕΘ και πολλούς καθημερινούς θανάτους, τότε θα έχουμε ανεπίσημο «εθελοντικό» λοκντάουν, διότι από φόβο δεν θα κυκλοφορεί κανείς, δεν θα κουνιέται φύλλο στην αγορά και όλα ανοιχτά να είναι, θα είναι άδεια, σαν να έπεσε βόμβα νετρονίου.
Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτά που χρειαζόμαστε στα πάντα: παράδειγμα ηγεσίας, πειθαρχία, κοινή λογική.

Όποιος μάχεται με ιδεολογήματα μικροοργανισμούς είναι ανόητος. Μη σπαταλάτε δυνάμεις πολεμώντας ανεμόμυλους. Καθαριότητα, μάσκα όπου επιβάλλεται, περιορισμός της συνάφειας και το κράτος να μαντρώσει επιτέλους τους γραψαρχίδηδες αλλοδαπούς. Δεν είναι πλέον απλά ρατσιστικό σε βάρος των Ελλήνων, είναι επικίνδυνο.

Εάν οι ΜΕΘ φρακάρουν με πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες επειδή το κράτος δεν φρόντισε να τους απομονώσει και να επιβάλλει υγειονομικούς κανόνες πειθαρχίας, που θα είναι και προς δικό τους όφελος, εάν το κράτος υποκύπτει σε πιέσεις χαλάρωσης της μιας ή της άλλης κοινωνικής ομάδας συμφερόντων, θα την κάτσουμε άσχημα τη βάρκα. Έχουμε τους τραμπούκους γενοκτόνους απέναντι, μας φτάνουν ως πρόβλημα και κίνδυνος. Δεν χρειαζόμαστε και τη βλακεία και ανευθυνότητα στο εσωτερικό. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο «Τουρισμός για όλους» έγινε για… έναν στους δέκα!

Μόλις ένας στους 10 όσων υπέβαλαν αίτηση στο «Τουρισμός για όλους 2024» θα απολαύσει τα προνόμια του προγράμματος. Οπως...

More Articles Like This