Κυριάκο, θέλεις να γίνεις ο νέος Πήλιος Γούσης;

Must Read

Δεν το χωράει ανθρώπου (Ελληνα) ο νους. Ή μήπως το χωράει κάποιου ο οποίος θα έπρεπε να ήταν Ο ΠΡΩΤΟΣ που όφειλε να βάλει ΤΕΛΟΣ σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη;

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Γιατί αυτό δεν είναι ΣΚΕΨΗ, αλλά αφετηρία ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Αδυνατώ να φανταστώ πως Ελληνας πρωθυπουργός θα καθίσει ακόμη και σε τραπέζι «καφενείου», όχι διεθνών πολιτικών συζητήσεων, να ψελλίσει έστω για τυχόν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Αδυνατώ να σκεφτώ ότι εκείνος στον οποίο ο ελληνικός λαός πρόσφερε πλουσιοπάροχα με την ψήφο του μόλις πριν από 15 μήνες την ευκαιρία να κυβερνήσει τη χώρα δύναται να πράξει Ο,ΤΙ χειρότερο θα έχει συμβεί από καταβολής του σύγχρονου ελληνικού έθνους.

Εδώ δεν μιλάμε για το τυρί και τη φάκα, καθώς η συζήτηση δεν αφορά ποντίκια. Ούτε, πολύ περισσότερο, ηλίθιους. Κι ένα παιδάκι πέντε ετών μπορεί να σου επιχειρηματολογήσει τι σημαίνει για την Ελλάδα τυχόν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Θα πρόκειται για την κλεψύδρα που θα μετράει αντίστροφα. Οπου κλεψύδρα, το πάτημα του κουμπιού από τον Ερντογάν για να επιτεθεί στη χώρα μας και να βιώσουμε νέους «Αττίλες» 46 χρόνια μετά.

Ο «σουλτάνος» δούλεψε καλά τους τελευταίους μήνες την υπόθεση στη σκακιέρα του. Έφερε τα πράγματα στο «κόκκινο» με μοναδικό στόχο να «υποχρεώσει» την Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι και να ανοίξει θέματα τα οποία έχουν ΚΛΕΙΣΕΙ εδώ και δεκαετίες.

Είναι φανερό ότι ο ρόλος της Μέρκελ και του Βερολίνου σε αυτή την υπόθεση δεν βρίσκεται στο 50-50. Η Γερμανίδα καγκελάριος κλείνει διαρκώς το μάτι στην τουρκική (επεκτατική) πολιτική και πιέζει τον Ελληνα πρωθυπουργό να αρχίσει μια συζήτηση που μόνο χαμένη μπορεί να βγάλει τη χώρα μας. Κι αν δεν υπήρχε ο Μακρόν να κρατάει κάπως το ισοζύγιο, δεν θέλω να φανταστώ τι θα είχε ήδη συμβεί.

Όμως το θέμα μας δεν είναι η Μέρκελ, ο Μακρόν και ο Ερντογάν, αλλά ο Μητσοτάκης. Αυτόν ψήφισε πρωθυπουργό ο ελληνικός λαός. Από αυτόν έχει απαιτήσεις να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην παραδώσει ούτε στάλα αέρα της χώρας μας.

Ναι, θα πρόκειται για «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ», όπως εύστοχα ανέφερε η «κυριακάτικη δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδό της. Έστω και ένα τουφέκι αν αποσυρθεί από το ανατολικό Αιγαίο, η ελληνική κυβέρνηση να ανοίγει με τα χέρια της την κερκόπορτα στους «απέναντι».
Οταν στις αρχές του 1800 ο Αλη Πασάς πολιορκούσε το Σούλι, χρειάζεται να βρεθεί ένας προδότης, ο Πήλιος Γούσης, για να δείξει στους Τούρκους τα περάσματα και να πέσουν οι ήρωες μαχητές.

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά, θα γίνει για την Ελλάδα ένας «σύγχρονος Πήλιος Γούσης». Θα έχει ετοιμάσει στους Τούρκους το έδαφος για να υλοποιήσουν αυτό που χρόνια θέλουν και δεν μπορούν: να βάλλουν κατά των νησιών μας δίχως να βρουν απέναντί τους τον Ελληνικό Στρατό, η παρουσία του οποίου ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ στην πατρίδα τα ιερά χώματά της.

Θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει ο Πήλιος Γούσης του 21ου αιώνα; Μα, ακόμη κι αν εκείνος είναι… ρομαντικός και πιστεύει στα «ευγενή αισθήματα» (Ο Θεός να μας φυλάει) της Μέρκελ, είναι ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ τυχόν ανοσιούργημα. Να βάλει «στοπ» σε ενδεχόμενη προδοσία. Και να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης ο 50χρονος που σκότωσε τον βιαστή της κόρης του

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του 50χρονου από την Αργαλαστή ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο παραδόθηκε στην Αστυνομία αφού πυροβόλησε...

More Articles Like This