Ανθρωπιστές α λα καρτ

Must Read

Αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό έχει επιχειρηθεί ένας συναισθηματικός εκβιασμός σε βάρος των Ελλήνων με μοχλό πίεσης τα υποτιθέμενα «ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα».

  • Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Δακρύβρεχτες δηλώσεις αξιωματούχων των κυβερνήσεων αλλά και αυτοδιοικητικών επισημαίνουν την ανάγκη περίθαλψης «ορφανών του πολέμου», τα οποία «θα μεγαλώσουν στην πατρίδα μας με ελληνική παιδεία και θα την ευγνωμονούν για όλη τους τη ζωή».

Στην πραγματικότητα αυτό αφορά μια πολύ μικρή μερίδα «ανηλίκων», οι περισσότεροι εκ των οποίων είτε έχουν βαφτιστεί ως ανήλικοι είτε είναι σε τέτοια ηλικία που το καλύτερο γι’ αυτούς θα ήταν να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους, προκειμένου να ενσωματωθούν στην ευρύτερη οικογένειά τους και με κρατική μέριμνα της πατρίδας τους να συνεχίσουν τη ζωή τους σε ένα οικείο πολιτισμικά και κοινωνικά περιβάλλον. Εξάλλου, όλες πλέον οι χώρες από τις οποίες προέρχονται δεν είναι πια σε πόλεμο, ενώ οι όποιες μάχες περιορίζονται σε ένα ελάχιστο τμήμα της επικράτειάς τους.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει σήμερα στο Αρτσάχ της Αρμενίας, και μάλιστα με κίνδυνο γενίκευσης των εχθροπραξιών μεταξύ του επιτιθέμενου Αζερμπαϊτζάν και της αμυνόμενης Αρμενίας. Εκεί υπάρχουν και, δυστυχώς, θα υπάρξουν πολύ περισσότερα ορφανά του πολέμου. Γι’ αυτό το Πανελλήνιο Δίκτυο Αυτοδιοικητικών απέστειλε εγκαίρως επιστολή στην πρεσβεία της Αρμενίας, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μέλη των Δημοτικών Παρατάξεων που εκπροσωπούμε είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους ανήλικα προσφυγόπουλα από την Αρμενία. Δεν θέλουμε χρήματα ούτε καμία εμπλοκή με ΜΚΟ. Δεν θέλουμε καμία παροχή, γιατί (σε αντίθεση με αυτούς που δηλώνουν “αλληλέγγυοι” ή “ευαίσθητοι” μέχρι τώρα) πιστεύουμε ότι η φιλοξενία λαών που βρίσκονται πραγματικά σε πόλεμο και είναι αποδεδειγμένα φίλοι της Ελλάδας είναι υποχρέωσή μας (η ήσυχη συνύπαρξη των αρμενικών κοινοτήτων εν Ελλάδι είναι φωτεινό παράδειγμα του τι είναι ο αλληλοσεβασμός στα ιερά και τα όσια της πατρίδας καθενός). Η χριστιανική παιδεία σας και ο σεβασμός στον Ελληνισμό σάς κάνουν πλήρως καλοδεχούμενους.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα δεχτούμε παιδιά που θα μας υποδείξει αποκλειστικά η πρεσβεία σας. Έτσι θα αποφύγουμε το “βάφτισμα” παιδιών σε Αρμενίους, όπως, δυστυχώς, είδαμε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν με παιδιά άλλων λαών.

Η φιλοξενία θα γίνει σε σπίτια οικογενειών σε όλη την Ελλάδα, σε συνεννόηση με το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών, για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι τον ασφαλή επαναπατρισμό τους και τη συνένωση με τους οικείους και συγγενείς τους».

Δεν γνωρίζουμε τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία των Ελλήνων αυτοδιοικητικών, αλλά αυτό που σίγουρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί είναι οι διάφορες «δομές ανηλίκων» που έχουν στηθεί με ενέργειες διάφορων δήμων της χώρας, οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή. Ήδη προτείναμε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης να χρησιμοποιηθεί η «δομή ανήλικων προσφυγόπουλων» που έστησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην καρδιά της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας χωρίς να ρωτήσει κανέναν από τους περιοίκους, της οποίας η λειτουργία επίκειται σύντομα, ώστε να συμπεριλάβει τυχόν ορφανά του πολέμου στην Αρμενία που θα τα υποδείξουν οι αρμόδιες διπλωματικές Αρχές της χώρας, χωρίς τη μεσολάβηση ΜΚΟ. Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για «ανθρωπιστές α λα καρτ»…

*Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» [email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φόβος τρομοκρατικών επιθέσεων: Δυνάμεις ασφαλείας σε κάθε εκκλησία στη Γαλλία λόγω Πάσχα

Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα έχει σημάνει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, καθώς διανύουμε το Πάσχα των καθολικών.Επιπλέον μέτρα...

More Articles Like This