Μια Μάγδα όλη η Ελλάδα!

Must Read

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, υπήρξες η σημαιοφόρος για να ζήσουμε μια από τις πιο λαμπερές μέρες της σύγχρονης Ιστορίας και Δικαιοσύνης της χώρας.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, ήσουν εκείνη που σήκωσες το αβάσταχτο φορτίο να έχουν δολοφονήσει το σπλάχνο σου και να αντέχεις κάθε μέρα τις κυνικές περιγραφές τους, τη χλεύη, την ειρωνεία, την αλαζονεία των φασιστών.

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, κουβάλησες στις χαροκαμένες πλάτες σου όλα όσα ΕΠΡΕΠΕ να έχει κάνει το πολιτικό σύστημα. Γιατί εκείνο ήταν που επέτρεψε στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να «ανδρωθεί», να αλλοιώσει τις σκέψεις χιλιάδων ανθρώπων (οι οποίοι πρέπει ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για την ψήφο τους), να μπει στη Βουλή, να λειτουργήσει ως εγκληματική οργάνωση η οποία όπλισε τα χέρια δολοφόνων.

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, είσαι η ΜΑΝΑ που ενέπνευσε κάθε υγιές κύτταρο σε τούτο τον τόπο, που ξύπνησες στις καρδιές την υποχρέωση της δημοκρατίας να σταθεί απέναντι στο τέρας.

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, κουβάλησες τον σταυρό σου, αλλά δεν λύγισες, δεν έκανες πίσω, δεν φοβήθηκες, δεν στέγνωσες τα δάκρυα, δεν ξέχασες!

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, ήσουν ο φάρος που κράτησε ζωντανό το φως στην αναζήτηση της αλήθειας. Μαυροφορούσα βγαλμένη από αρχαία τραγωδία, αλλά ταυτόχρονα θωρακισμένη με εκείνο το καθάριο φως που αγκαλιάζει την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, ήσουν η ΦΩΝΗ του «Δεν είναι αθώοι». Ησουν ο άγγελος του «Τσακίστε τους ναζί», ήσουν η κεφαλή σε τούτη την πανστρατιά για δικαιοσύνη.

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, ήσουν ο αετός που κάτω από τις φτερούγες του έβαλε πολίτες κάθε υγιούς ιδεολογίας, ΕΝΩΣΕ όλο αυτό που ονομάζεται ελληνική κοινωνία.

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, με τον αγώνα σου την έβγαλες από τον λήθαργο, την ενεργοποίησες, τη γιγάντωσες, την έφερες κοντά σου στον δρόμο, της θύμισες ότι οι αγώνες δεν γίνονται στο πληκτρολόγιο, αλλά εκεί όπου οι μάχες πραγματικά δίνονται.

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, σήκωσες τα χέρια ψηλά και κραύγασες τη στιγμή της μεγάλης δικαίωσης. Την ώρα που οι Ελληνες δάκρυσαν από ανακούφιση για το τέλος του «μορφώματος», τη στιγμή που η σύγχρονη Ελλάδα αισθάνθηκε υπερήφανη και όχι ντροπιασμένη για τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που είχε αποδοθεί.

ΕΣΥ, Μάγδα Φύσσα, είσαι η ΜΑΝΑ σε τούτη την ιστορική σελίδα του έθνους μας. Είσαι η ΜΑΝΑ όλων, η ΜΑΝΑ της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της δικαίωσης. Γνώριζες πως τίποτα δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω τον Παύλο σου, πως τίποτα δεν θα απαλύνει ποτέ τον μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να βιώσει κάθε γονιός, την απώλεια του παιδιού του, όμως δεν έκανες πίσω. Ούτε σπιθαμή. Ήσουν ΕΚΕΙ, πάντα εκεί, μαχήτρια σε μια ζωή που έχει μόνο αναπνοή…

Ξέρεις πια, Μάγδα Φύσσα, ότι Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΑΤΕ. Τους στείλατε στο βάθος του βόθρου όπου ανήκουν. Τους βάλατε με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης την ταμπέλα που τους αξίζει: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Στη μνήμη του Παύλου και στην καρδιά της Μάγδας Φύσσα θα είναι αιώνια αφιερωμένη η 7η Οκτωβρίου 2020. Μια μέρα χαράς, ανακούφισης, περηφάνιας.

ΜΑΝΑ Μάγδα Φύσσα, σε ευχαριστούμε για όλα όσα στωικά μας δίδαξες, για την τεράστια παρακαταθήκη σου στις γενιές που έρχονται!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ξανά σε πλήρη λειτουργία μετά από 13 χρόνια

H δεξαμενή Νο3, μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος», ενώ είχε προηγηθεί η μετονομασία της Νο2 σε «Στρατής Ανδρεάδης» και της Νο1 σε «Γιάννης Γουλανδρής»

More Articles Like This