Είναι εκτεθειμένοι στην κοινωνία

Must Read

Τ ο θέμα δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δηλαδή, διέγραψε τον Σταύρο Κοντονή, αλλά αν ο Κοντονής είχε ΔΙΚΙΟ σε όσα τους καταλόγισε. Είχε; Προφανέστατα ναι.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Δεν θα άνοιγε καμία συζήτηση για τις επικείμενες ποινές των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής αν ο Τσίπρας δεν είχε δώσει το «ok» ως πρωθυπουργός στον Καλογήρου να περάσει τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δημιουργώντας ένα σαφώς ευνοϊκότερο τοπίο για περιπτώσεις όπως των μελών της «εγκληματικής οργάνωσης» και όχι μόνο.

Ο Σταύρος Κοντονής δεν θυμήθηκε τώρα να τους τα πει, έστω κι αν το έπραξε με εκφράσεις που θα μπορούσε να αποφύγει, όπως το «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού». Τους τα είχε πει -και δημόσια- από την πρώτη στιγμή. Τότε που ο Τσίπρας «τον άδειασε» από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς με Κοντονή ΔΕΝ περνούσε αυτός ο Ποινικός Κώδικας.

Τους είχε πει ο Ζακυνθινός πολιτικός ότι αυτά θα τα βρουν μπροστά τους. Τότε είχαν κλειστά αυτιά. Εκαναν πως δεν άκουγαν το προφανές. Και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκτεθειμένος όχι στο κόμμα του ή στον Σταύρο Κοντονή, αλλά στην ίδια την κοινωνία.

Το μείζον θέμα δεν είναι ο εσωκομματικός τσακωμός ή ακόμη και η διαγραφή ενός στελέχους. Γνωρίζουμε άλλωστε από την πρώτη εποχή ΠΑΣΟΚ ότι αυτά συνέβαιναν σε όλα τα κόμματα, όταν δεν υπήρχε η λεγόμενη «πειθαρχία».

Το θέμα είναι όμως ποιος έχει δίκιο και ποιος είναι εκτεθειμένος ΤΩΡΑ που έφτασε η ώρα του λογαριασμού. Αν ο Κοντονής ΤΟΤΕ είχε σιωπήσει, προφανώς θα ήταν συνένοχος. Αλλά ως νομικός και έντιμος πολιτικός άνδρας μπορούσε εύκολα να διαβλέψει αυτό που ερχόταν. Θαρρώ, βεβαίως, ότι πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούσαν να «διαβάσουν» την εξέλιξη. Αλλά ποίησαν την νήσσαν.

Τώρα, λοιπόν, το θέμα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι αν ο Κοντονής υπερέβη τα «κομματικά εσκαμμένα» χρεώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ «σταλινικές συμπεριφορές», αλλά αν ο Ποινικός Κώδικας των Τσίπρα – Καλογήρου δίνει το δικαίωμα σε σοβαρά κοινωνικούς παραβάτες να κριθούν ευνοϊκότερα και να… απολαύσουν τα οφέλη που τους παρέχει.

Ο πρώην πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό, όχι ο Κοντονής που τους τα είπε κατάμουτρα. Γι’ αυτό σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας δικαιωματικά «τα ακούει» από την κοινωνία. Και αυτόν τον Ποινικό Κώδικα θα τον ξαναβρίσκει μπροστά του, όσο…

Όσο ΚΑΙ η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει το «παγώνι». Γιατί επί 16 μήνες θα μπορούσε να τον αλλάξει, αλλά «πετούσε αϊτό». Δεν είναι επιχείρημα πως και να τον άλλαζε «αυτό δεν θα συμπεριελάμβανε την περίπτωση των χρυσαυγιτών, οι οποίοι θα δικάζονταν με τον ευνοϊκότερο νόμο».

Τα αβγά κάθε φιδιού δυστυχώς δεν τελείωσαν με την ιστορική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου. Ούτε ο Ποινικός Κώδικας αφορά… μόνο τους συγκεκριμένους τύπους ή τυχόν μιμητές τους.

Οπότε η σημερινή κυβέρνηση για να έχει πραγματικά ΛΟΓΟ απέναντι στην κοινωνία ΟΦΕΙΛΕΙ να την απαλλάξει από τις αλλαγές Καλογήρου. Διαφορετικά θα δώσει κι εκείνη το δικαίωμα σε όλους να σκέφτονται ότι «βολεύουν» και τη δική της πολιτική· ότι κι αυτή κλείνει το μάτι, όπως κάνει ως τώρα 16 μήνες σε μια σειρά από μεγάλα ζητήματα, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ αυτό.

Όσο για το γεγονός ότι ο Κοντονής με την ξεκάθαρη στάση του συνηγόρησε υπέρ των «fake news» της Ν.Δ., είναι πραγματικά αστείο ως επιχείρημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι μία, όχι αυτή που βολεύει κάθε κόμμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This