«Δεύτερη Νυρεμβέργη»

Must Read

Στον εγγλέζικο «Guardian» (αλλά και σε άλλα διεθνή έντυπα) η δίκη της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίστηκε ως «παγκοσμίως δεύτερη Δίκη Νυρεμβέργης».

  • Από τον Δημήτρη Σέργιο

Είναι, όμως, βέβαιοι, οι Ευρωπαίοι κράχτες τέτοιων κρίσεων ότι τους κορυφαίους συνεχιστές ναζιστικών προτύπων γεννά η… δική μας Πατρίδα; Σοβαρά, κύριοι; Στη δική μας μαρτυρική γη υπάρχουν άραγε προϋποθέσεις ώστε να στήσετε κατηγορητήριο μιας ολόκληρης «δεύτερης Νυρεμβέργης»; Μέγας είσαι, Κύριε!

Σε καιρούς που βασανίζονταν και ξεψυχούσαν στις εγγλέζικες κρεμάλες στην Κύπρο εικοσάχρονα Ελληνόπουλα, κανένας «Γκάρντιαν» της εποχής δεν ζήτησε να στηθεί «μια Δεύτερη Νυρεμβέργη» για τα φρικτά εκείνα εγκλήματα των Αγγλων ναζί (ναι, ναζί, εφόσον ο χαρακτηρισμός έχει υιοθετηθεί διεθνώς).

Ούτε για τον ενταφιασμό των παιδιών εκείνων από τους Εγγλέζους μέσα στις φυλακές, για να μην μπορούν οι μανάδες «Μάγδες» της Κύπρου να κηδέψουν εκείνες και να θάψουν τα παιδιά τους, ζητήθηκε «νέα δίκη Νυρεμβέργης»! Σε καιρούς που ο αγγλοσαξονικός συνεταιρισμός των δύο πλευρών του Ατλαντικού παρέδιδε προ μισού αιώνος (1974) την Κύπρο στην Τουρκία (μόνο έναν αιώνα μετά την επίσημη παραίτηση της τελευταίας υπέρ των Αγγλων από τις τουρκικές διεκδικήσεις στο νησί…) και ύστερα από την ανθρωποφαγική εισβολή των Τούρκων -εισβολή που εξανδραπόδισε τους Ελληνες της Βόρειας Κύπρου…- έγινε άραγε καμιά «Νυρεμβέργη» για εκείνο το αποτρόπαιο έγκλημα; Έγινε κανένα δικαστήριο, έστω στην Ελλάδα, για να ερευνηθούν οι λόγοι μη άμυνας, τότε, του Ελληνισμού, και τυχόν συνυπαιτιότητα σε αυτό δικών μας πολιτικοστρατιωτικών υπευθύνων;

Και τις ημέρες που δικαζόταν η χούντα στο Εφετείο του Κορυδαλλού για την πραξικοπηματική επέμβασή της επί εφτά χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, θυμάστε να είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου τριάντα χιλιάδες Ελληνες (!), όπως συνέβη τη στιγμή απαγγελίας της απόφασης για τη Χ.Α. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας; Ή, μήπως, θυμήθηκαν τότε κάποιοι Ευρωπαίοι λογοτέχνες φιλοσοφικών χαρακτηρισμών να μιλήσουν περί… «δεύτερης Νυρεμβέργης»; Το κάνουν, όμως, σήμερα για πέντε με δέκα μαθητούδια κάποιου αστείου… Μιχαλολιάκου!

Όμως, αν δεν απατώμαι, θα υπήρχαν τουλάχιστον κάποιες έτερης τάξεως διεθνείς υποθέσεις άξιες δικαστηρίων μιας «δεύτερης Νυρεμβέργης»… Ας δούμε: Σε καιρούς, α) που για την τιμή ενός σκίτσου του Μωάμεθ καρατομούνται στη Γαλλία ομαδικώς δημοσιογράφοι, β) που για το κλέος αχαρακτήριστων βασιβουζούκων του Ισλάμ πέφτουν αεροπλάνα πάνω σε ουρανοξύστες, νταλίκες πάνω σε πεζοδρόμια στην Κυανή Ακτή, ψυχοβλαμμένα τζιχαντάκια μέσα σε σχολεία στη Ρωσία ή σε ακροατήρια ευρωπαϊκών συναυλιών και θεάτρων με θύματα εκατοντάδες συνομηλίκους τους, γ) που για τη βιοποικιλότητα δυτικών χαρεμιών οργανώνονται τράφικινγκ από τη Μέση και την Απω Ανατολή και την Αφρική δεκάχρονων κοριτσιών αφού υποστούν όλα τους κλειτοριδεκτομές, δ) που για τα κέφια Ερντογάνηδων δεσμοφυλάκων σειράς λαών δυτικές… καγκελαρίνες δέχονται καθρεφτάκια Αφρικανών φυλάρχων ως δωράκια από τους δεσμοφύλακες για να τους γλείφουν, ε) που για την… καταπραϋντική οσμή της ισλαμοναζιστικής ποδαρίλας δάπεδα χριστιανικών ναών της Μεσογείου μετατρέπονται σε μοκέτες τζιχαντικού ποδόλουτρου σε ιδρώτα, στ) που δεκάδες κομμένα κεφάλια Αιγυπτίων και Αιθιόπων Κοπτών ρίχνονται μαζικώς στη θάλασσα βάφοντάς την κατακόκκινη, ζ) που σε μεσανατολικές ερήμους σκάβεται το χώμα σε ευρύ βάθος για να ριχτούν εκεί μέσα από την τζιχάντ δεκάδες «άπιστοι» σε κοινούς τάφους, ενώ, λοιπόν, γίνονται στις μέρες μας όλα αυτά και άλλα τόσα, ακούσατε εσείς κανένα καλλικέλαδο δυτικό αηδόνι να απαιτήσει μια δεύτερη Νυρεμβέργη για την καταδίκη τέτοιων ανελέητων αθλιοτήτων; Στήσαν όμως τη «δεύτερη Νυρεμβέργη» τους οι ευκλεείς, για τους… Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκο! Πάλι καλά, κυρα-Μάγδα μου χαροκαμένη, αφού σαν μάνα που είσαι και πονείς άκουσες (το λιγότερο!) τι σέρνει ο… Κοντονής!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην επιχειρήσετε αλλαγές που δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τις αντέξετε. Μετρήστε τις δυνάμεις σας και κινηθείτε...

More Articles Like This