Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Πώς απέτρεψε η Μέρκελ το εμπάργκο όπλων!

Η αποκάλυψη του EUobserver ξετινάζει τη στάση της Ε.Ε. έναντι της Τουρκίας στην τελευταία σύνοδο κορυφής: «Οι 27 είχαν αρχικά προγραμματίσει να προειδοποιήσουν την Τουρκία με εμπάργκο όπλων» γράφει η εδρεύουσα στις Βρυξέλλες ευρωπαϊκή ιστοσελίδα, που γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα και κυρίως τα παρασκήνια στην Ε.Ε.

  • Από τον Μιχάλη Ψύλο

«Στο σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής υπήρχε διατύπωση ότι το Συμβούλιο της Ε.Ε. επαναλαμβάνει τη δέσμευση όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ισχυρές εθνικές θέσεις σχετικά με την πολιτική τους για την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία» γράφει ο EUobserver.

Το ίδιο αναφέρει μάλιστα και η ιστοσελίδα Politico, που επίσης είναι πολύ καλά ενημερωμένη για το παρασκήνιο στις Βρυξέλλες.

Τελικά όμως κάποιο «μαγικό χέρι» επενέβη και η προειδοποίηση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία λόγω της προκλητικής στάσης στην ανατολική Μεσόγειο… εξαφανίστηκε από το τελικό σχέδιο συμπερασμάτων! Στο οποίο απλώς οι 27 ηγέτες «αποδοκιμάζουν» τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας και «προτρέπουν» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «αντιστρέψει» την πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα και την Κύπρο, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να λέει ότι δεν θα υπάρξει απόφαση προτού συναντηθούν ξανά οι 27 ηγέτες στις 10-11 Δεκεμβρίου. Αλλωστε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έσπευσε να δηλώσει μετά τη σύνοδο -αφού φυσικά χαρακτήρισε «προκλητικά τα μονομερή μέτρα που έλαβε η Τουρκία» – ότι «είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε ακολουθήσει με την Τουρκία», αναφερόμενη στον ελληνοτουρκικό διάλογο υπό την αιγίδα του Βερολίνου.

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η καλύτερη έκφραση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης θα ήταν μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που να μην επιτρέπεται πώληση όπλων στην Τουρκία», προσθέτοντας ότι έθιξε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Προφανώς γνώριζε ότι στο προσχέδιο συμπερασμάτων υπήρχε η προειδοποίηση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Μόνο που κάποιοι φρόντισαν να απαλειφθεί!

Ποιο ήταν το «μαγικό χέρι» που επενέβη την τελευταία στιγμή για να προστατεύσει την Τουρκία έστω και από την προειδοποίηση για εμπάργκο όπλων; Μπορούμε εύκολα να το αναγνωρίσουμε αν δούμε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα είχε μεγάλες απώλειες από ενδεχόμενο εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων στην Αγκυρα, παραβιάζοντας μάλιστα το άτυπο εμπάργκο που είχε ανακοινώσει το 2019 η Ε.Ε. στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία μετά τη στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία: δεν είναι άλλη από τη Γερμανία.

Η Άγκυρα μπορεί να μην παίρνει πλέον όπλα από τη Γερμανία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στη Συρία, αλλά συνεχίζει απρόσκοπτα τις εξαγωγές σε «ναυτιλιακά είδη». Έξι υποβρύχια της σειράς 214 της εταιρίας ThyssenKrupp Maritime Systems που παρήγγειλε η Αγκυρα το 2009 συναρμολογούνται στην Τουρκία. Το πρώτο αναμένεται να καθελκυστεί μάλιστα φέτος. Είναι παρόμοια με τα τέσσερα υποβρύχια που είναι γνωστά και ως της «κλάσης Παπανικολής», τα οποία διαθέτει ήδη η Ελλάδα. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, τα υποβρύχια αυτά επιτρέπουν προς το παρόν στην Ελλάδα να διατηρεί μια υπεροχή στο Αιγαίο, που βέβαια θα πάψει να υπάρχει από τη στιγμή που και η Τουρκία θα διαθέτει έξι από αυτά!

Είναι σαφές λοιπόν ότι ενδεχόμενο ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία θα αφορούσε και τη συνέχιση της κατασκευής των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία και προφανώς θα ενίσχυε τη θέση της Ελλάδας στο Αιγαίο. Και το «μαγικό χέρι» επενέβη για να αποτρέψει την ενίσχυση της συμμάχου και εταίρου Ελλάδος, γιατί απλά πρέπει να… ζήσει και η γερμανική εταιρία ThyssenKrupp! Αιτιολογώντας, φυσικά, την εξαγωγή των έξι υποβρυχίων στην Τουρκία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας επισήμανε ότι η Αγκυρα είναι νατοϊκός εταίρος και ότι έχει αναλάβει καθήκοντα που προστατεύουν τη Συμμαχία στο σύνολό της. Προφανώς από την… Ελλάδα! Η οποία δυστυχώς, όταν έκανε την παραγγελία για τα τέσσερα γερμανικά υποβρύχια 214, δεν σκέφτηκε καν να βάλει ρήτρα για μη πώληση παρόμοιων υποβρυχίων στην Τουρκία…

Κατά την περίοδο 1991-2017 η Τουρκία ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων στον κόσμο.

Η Άγκυρα είναι βέβαια ο καλύτερος πελάτης γερμανικών οπλικών συστημάτων και δύσκολα το Βερολίνο θα δεχόταν κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με διαβαθμισμένο έγγραφο που αποκάλυψε πέρυσι το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), η Τουρκία ήταν ο Νο 1 παραλήπτης των γερμανικών εξαγωγών όπλων το 2018 και 2019 – για δύο συνεχόμενες χρονιές. Σύμφωνα με το έγγραφο, η Τουρκία έλαβε το 2018 από τη Γερμανία όπλα αξίας 344.600.000 ευρώ (σε σύνολο γερμανικών εξαγωγών 771.000.000 ευρώ) και τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 οπλικά συστήματα ύψους 242.800.000 (σε σύνολο 832.000.000 ευρώ). Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν σε περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών εξαγωγών όπλων της Γερμανίας. Κατά την περίοδο 1991-2017 η Τουρκία ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων στον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στην Τουρκία, παρέχοντας το 60% των συνολικών εισαγωγών μεταξύ 2014 και 2018.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στράφηκε πρόσφατα πάντως και στη Ρωσία, αγοράζοντας τους πυραύλους S-400 αντί 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αγνοώντας τις αντιδράσεις του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε το πάγωμα εξαγωγών οπλικών συστημάτων και τεχνολογίας στην Τουρκία, με το σκεπτικό ότι έχει θέσει στη διάθεση του Αζερμπαϊτζάν drones τα οποία κατασκευάζονται στην Τουρκία με τεχνογνωσία Ηνωμένου Βασιλείου και Καναδά.

Το ίδιο έχει ζητήσει επανειλημμένα και ο Γερμανός αριστερός βουλευτής Ντίτμαρ Μπαρτς, συμπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke στην Bundestag. «Από το 2000 έως το 2019 η γερμανική βιομηχανία όπλων είχε αναβαθμίσει την Τουρκία με οπλικά συστήματα αξίας άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ» λέει ο Γερμανός βουλευτής. «Το 2019 η Τουρκία πήρε από τη Γερμανία όπλα αξίας περίπου 250.000.000 ευρώ. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσό από το 2005» προσθέτει. «Μετά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέβαλε μια απαγόρευση εξαγωγών όπλων στην Τουρκία.

Ακούγεται καλό. Αλλά οι συμφωνίες για εξαγωγή όπλων που έχουν ήδη εγκριθεί συνεχίζουν να εκτελούνται. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρενέβη ακόμη και για να αποτρέψει ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία» σημειώνει ο Ντίτμαρ Μπαρτς.

Είναι αλήθεια ότι μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία τον Οκτώβριο του 2019 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας επέβαλε μερική απαγόρευση εξαγωγής όπλων στην Τουρκία. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Συρίας και όχι για τα υποβρύχια που θα στρέφονται κατά της Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών της νοτιοανατολικής Μεσογείου που αντιστρατεύονται την τουρκική επιθετική πολιτική…

Με πρωτοβουλία Σοσιαλιστών και Αριστερών ευρωβουλευτών το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε τον περασμένο μήνα την επιβολή εμπάργκο όπλων, μαζί με κυρώσεις, στην Άγκυρα, καθώς η Ε.Ε. προετοιμαζόταν για τη σύνοδο κορυφής της 1ης και της 2ας Οκτωβρίου. «Οταν πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε εμπάργκο όπλων, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο τώρα που η Τουρκία παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, μιας χώρας της Ε.Ε.;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία με συντριπτική πλειοψηφία 524 ψήφων υπέρ, έναντι 79 κατά και 94 αποχών. Οι ευρωβουλευτές τονίζουν στο ψήφισμά τους ότι πρέπει «όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να αναστείλουν τις άδειες εξαγωγών όπλων στην Τουρκία για όσο διάστημα η Αγκυρα συνεχίζει τις τρέχουσες παράνομες, μονομερείς ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο, που αντιβαίνουν στην κυριαρχία οποιουδήποτε κράτους-μέλους της Ε.Ε. (ειδικότερα της Ελλάδας και της Κύπρου) και στο Διεθνές Δίκαιο, και δεν συμμετέχει σε διάλογο βάσει του Διεθνούς Δικαίου». Για την ιστορία, το ψήφισμα αυτό καταψήφισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αν και γενικότερα καταδικάζει την πολιτική Ερντογάν. Όταν όμως πρόκειται για τη γερμανική πολεμική βιομηχανία, τα πράγματα αλλάζουν…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς
Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι δεν έχει συζητηθεί… ακόμα πώς θα γίνει άρση του lockdown

Σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για οριακή βελτίωση της κατάστασης στο ΕΣΥ της Βόρειας Ελλάδας, παρά το γεγονός...

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης τσάκισε τον Τούρκο Χάκερ που πήγε να τον κλέψει (video)

Θύμα Τούρκων χάκερς έπεσε ο Θανάσης Ευθυμιάδης, οι οποίοι με επιδέξιο τρόπο του ζήτησαν να επιβεβαιώσει τους κωδικούς, με τους οποίους έχει πρόσβαση στον...

Πάγιες ελληνικές θέσεις στα Εθνικά θέματα και Κυπριακό: Με το κύρος του Προκόπη Παυλόπουλου

Ένα νέο βιβλίο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει περί τα μέσα Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις «Ευρασία» με συγγραφέα τον Προκόπη Παυλόπουλο και τίτλο: «Μελέτες για τα...

Ευχοστολίδια: Η δύναμη τους συμπαρασύρει Μάστορα, Καρύδη, Αντετοκούνμπο, Αρναούτογλου, Γερονικολού και πολλούς άλλους

Δείτε το διαδικτυακό challenge για καλό σκοπό Την αρχή έκανε ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος προκάλεσε μέσω social media την Σμαράγδα Καρύδη. Εκείνη με τη σειρά της, προκάλεσε τον Άλεξ...

«Ιδού ο εγκληματίας» φώναξε σηκώνοντας ψηλά τις χειροπέδες ο Νότης Σφακιανάκης, έξω από τα δικαστήρια (video)

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, συνελήφθη με μικροποσότητα ναρκωτικών και όπλο χωρίς απαιτούμενη άδεια.Ο τραγουδιστής που οδηγήθηκε αρχικά στο...

Αϊ στο… Μπάντεν Μπάντεν σου!

Νοσταλγώ το αγαπημένο μου μαγαζί. Να το δω ανοιχτό, γεμάτο από πελάτες και ζωή. Δίχως μάσκες και αποστάσεις, να χαιρόμαστε όλοι μαζί όπως παλιά....

Η επανεμφάνιση της Βρετανίας!

Στις 26 Οκτωβρίου, μετά την αποτυχία της τρίτης εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η ομάδα MINSK (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία) ανακοίνωσε ότι θα έφερνε το θέμα των...

Μυστική συνάντηση Δένδια με Μέρκελ!

Τρία κεντρικά ερωτήματα προκύπτουν από τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Γερμανία, και κατ’ ουσίαν στην καγκελάριο Μέρκελ, για...

Τα ζουμιά των ΕΠΟΝιτών…

Το lockdown έχει και τα καλά του. Διαβάστε τι ψάρεψα στο διαδίκτυο: «Στις συναγωνίστριες της ΕΠΟΝ.Από τον Χρήστο ΜπολώσηΓια το σαρκικό ζήτημα, η...

Απασφαλίζουν οι λοιμωξιολόγοι στην σκιά των αποκαλύψεων!

Η αποκάλυψη της κυριακάτικης Δημοκρατίας για τον τρόπο μέτρησης των κρουσμάτων και το παράλληλο σύστημα που χρησιμοποιούσε ο ΕΟΔΥ, έχουν προκαλέσει την οργή τον...

Πάτρα: Βασάνισαν και σακάτεψαν στο ξύλο κρατούμενο στις φυλακές

Στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένας κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού...

Χωρίς οξυγόνο το νοσοκομείο στο Κιλκίς – Πάνω από 60 άτομα προσωπικού νοσούν από κορωνοϊό

Δραματική θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας μας καθώς, αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό...

Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»: Πρώτες πληρωμές της κρατικής επιδότησης σήμερα

Σήμερα πραγματοποιούνται οι πρώτες πληρωμές της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ». Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ οι πληρωμές σε αυτή την πρώτη φάση ανέρχονται...

Υγειονομικά κλιμάκια άμεσα σε Σέρρες και Δράμα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

Στις Σέρρες και τη Δράμα θα βρεθούν σήμερα οι επικεφαλής και υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών με κομβικό ρόλο στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού με σκοπό την υποστήριξη και τη βελτίωση...

Lockdown 2: Αντίστροφη μέτρηση μιας εβδομάδας για την απόφαση – Από τι κρίνεται η χαλάρωση των μέτρων

Οι παράμετροι που μελετά το Μαξίμου και η ημερομηνία προκρίνουν οι ειδικοί

Πώς έχασε η Ελλάς τη Δύση

Το περασμένο Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών -επ' αφορμή της έκδοσης της νέας τουρκικής NAVTEX, η οποία ανήγγειλε έρευνες του «Oruc Reis» σε απόσταση έξι...

Πάτρα: «Ποντικός» τρύπωσε στο Νοσοκομείο και έκλεψε ασθενή με κορωνοϊό!

Ούτε ο φονικός ιός δεν τρόμαξε τον «ποντικό» που τρύπωσε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας για να κλέψει ασθενείς με covid-19.Σύμφωνα με τις...

Το πλυντήριο που χόρευε

Ο μαρξισμός σε κάθε του εκδοχή, εκτός από συλλογική κοινωνική νόσος, είναι κυρίως μια ψευτοθρησκεία χωρίς Θεό, όμως με ιερατείο, την προνομιούχο κομματική γραφειοκρατία,...

Η μούσα του Κορκολή άφησε τις πίστες και πουλάει Ι.Χ. για να ζήσει

Ενώ ο κορωνoϊός έχει πλήξει τον χώρο του θεάματος, αφήνοντας για μήνες άνεργους καλλιτέχνες και όλους όσοι υπηρετούν το μουσικό στερέωμα και τον χώρο...

Το κάρο μπροστά από τα βόδια

Μπορεί το άλογο να είναι ταυτισμένο με την υπερηφάνεια, όμως τα βασικά υποζύγια, που σήκωσαν το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής καλλιέργειας και έσερναν το...

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι κατά της κυβέρνησης για το πλαφόν στα τεστ κορωνοϊού

Με ανακοίνωσή του σχετικά με το πλαφόν στα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) κάνει λόγο για «διατίμηση ιατρικών υπηρεσιών κάτω του...

Τι ζητούν οι Βούλγαροι στη Μακεδονία…

H ello; Τι είπατε; Μετά τα καβγαδάκια, αρραβωνιάστηκαν τα Σκόπια με τη Βουλγαρία; Μάλιστα.Από τον Γιώργο ΧαρβαλιάΚαι, ξέρετε, όταν τελειώσει η ακολουθία του...

Ο Alpha φέρνει νέο ριάλιτι με… ζευγάρια! (video)

Μετά το «Bachelor» τι; Όταν μόνο στο... Tik Tok το reality του Alpha έχει 129.000 και αποτελεί... πηγή έμπνευσης -ειδικά οι ατάκες του γαμπρού...

Το φάουλ του Γεωργούλη στην εκπομπή της Γερμανού και η ατάκα στον Τσουρό για το… χαμένο στοίχημα (video)

«Χειρότερα δεν γίνεται»! Μαλλιά κουβάρια έγιναν ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Κώστας Τσουρός, με τη Ναταλία Γερμανού να έχει μείνει άφωνη και να προσπαθεί...

Ποιος λέει ψέματα: Ο Γ. Στουρνάρας, ο Γ. Παπανδρέου, ή ο Μπ. Ομπάμα; (video)

Γ. Στουρνάρας: Με 207% του ΑΕΠ, δηλαδή 360 δις ευρώ, το χρέος είναι βιώσιμο, όμως ο  Γ. Παπανδρέου με χρέος 126% του ΑΕΠ μας...

Ο Μπάιντεν έσπασε το πόδι του παίζοντας με το σκύλο του – Περαστικά από Τραμπ

Ο Τζο Μπάιντεν υπέστη ρωγμώδη κατάγματα στο πόδι του ενώ έπαιζε με έναν από τους σκύλους του και πιθανώς θα πρέπει να φορέσει μια...

Αποκαλύψεις από Σύψα και Δερμιτζάκη! «Στις 7 Δεκεμβρίου δεν θα ανοίξει τίποτα-Κρίσιμο το 10ημερο»

Σε αποκαλύψεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, προχώρησαν το πρωί, οι καθηγητές Νίκος Σύψας και Μανώλης Δερμιτζάκης.Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή,...

Η έκπληξη της Δαλιάνη και των δύο παιδιών τους στον Μάνο Παπαγιάννη που έκλεισε τα 43!

Οικογενειακά γενέθλια εν μέσω καραντίνας για τον Μάνο Παπαγιάννη, ο οποίος μπορεί λόγω του lockdown να μην είχε τη δυνατότητα να φωνάξει φίλους του...

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων νοσταλγεί την Aston Martin και η Νίνα Κασιμάτη «τη γαλήνη του Peaceful Ocean»

Με καυστικό χιούμορ στηλίτευσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη την προκλητική ανάρτηση του αντιδημάρχου Αθηναίων Νίκου Μακρόπουλου, ο οποίος... αποκάλυψε ότι νοσταλγεί το...
newsbreak.gr

FREE
VIEW