Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Όταν φοβάσαι έναν κατακτητή…

Ο εκδότης της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας μου πέρασε ένα βίντεο από ομιλία του Ρόναλντ Ρίγκαν, το οποίο θα μεταδώσω υποτιτλισμένο στη σημερινή τηλεοπτική εκπομπή μου στο Βεργίνα TV. Ο αείμνηστος Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι «αν επίμονα φοβάσαι έναν επιτιθέμενο κατακτητή, τότε είσαι άξιος του φόβου σου και του κατακτητή σου»!

  • Από τον Γιώργο Τράγκα

Με τα χίλια ζόρια ο ζαρωμένος, αμήχανος και εμφανώς ατάλαντος σημερινός πρωθυπουργός πετάχτηκε έως τον Εβρο να δει τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδος, τους φρουρούς των συνόρων, και να φωτογραφηθεί με τον γιο του που υπηρετεί εκεί. Πήρε, μάλιστα, μαζί του τη σύζυγό του Μαρέβα για να δει τον Κωνσταντίνο στο χακί και να μετάσχει των οικογενειακών αναμνηστικών φωτογραφιών. Ίσως θα έπρεπε, μετά το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής, μετά την επαίσχυντη απόρριψη της πρότασης για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και ύστερα από την ομόφωνη φιλοτουρκική διάθεση των Ευρωπαίων εταίρων μας, ο πρωθυπουργός να επισκέπτεται όλα τα συνοριακά φυλάκια, όλα τα ακριτικά νησιά, όλες τις στρατιωτικές βάσεις και, φυσικά, το Καστελόριζο, εμψυχώνοντας με την παρουσία του στρατευμένους και πολίτες, και ανορθώνοντας το φρόνημά τους.

Σήμερα, μέσω της «δημοκρατίας» που με φιλοξενεί θέλω να περάσω όχι μόνο στους αναγνώστες της αλλά και σε όλη την Ελλάδα ένα πολιτικό – εθνικό μήνυμα: Ντύστε το μυαλό σας, την ψυχή σας και την καρδιά σας στο χακί. Είμαστε σε πόλεμο και οι ημέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες και πιο πονηρές. Η Ελλάδα θα μας χρειαστεί όλους, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, πλούσιους και φτωχούς, εργαζομένους και άνεργους, δεξιούς και αριστερούς, θρησκευόμενους και μη. Μη διασπάται η προσοχή σας από ξένη ή ντόπια προπαγάνδα. Μην πιστεύετε ότι θα υπάρξουν καλόπιστες συνομιλίες ή ότι κάποιοι είναι πρόθυμοι να εποπτεύσουν έντιμες συνομιλίες και να βοηθήσουν στην απονομή δικαιοσύνης. Είναι δεδομένο ότι αυτοί που έφεραν την οικονομική κατοχή είχαν στο μυαλό τους τη μετατροπή της χώρας σε γερμανική Μπανανία και τη συρρίκνωσή της με αναθεώρηση των συνόρων της, δηλαδή με ακρωτηριασμό των εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Το Βερολίνο και οι «Κουίσλινγκς» των Αθηνών, με το επιχείρημα της οικονομικής σωτηρίας και της μη πτώχευσης των Ελλήνων, έφεραν στη χώρα ένα πραγματικό οικονομικό ολοκαύτωμα. Εφεραν την τρόικα, τους θεσμούς, το Υπερταμείο για 100 χρόνια και τα υποχρεωτικά πλεονάσματα από αιματηρούς φόρους έως το 2060. Δηλαδή, μετέτρεψαν ένα ιδρυτικό μέλος της Ευρώπης σε προτεκτοράτο, το οποίο δεν μπορεί να έχει ουδεμία ανάπτυξη λόγω της αυτόματης αφαίμαξης και του συμψηφισμού όλων των εσόδων του με το αστρονομικό χρέος. Ταυτόχρονα, εγκατέστησαν πολιτική δουλεία με ασφυκτικό έλεγχο όλων των κομμάτων. Εχει δρομολογηθεί ο διαμελισμός της πατρίδας μας.

Οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί και το ίδρυμα Σόρος επέβαλαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, δίνοντας το όνομα της Μακεδονίας στα γειτονικά Σκόπια. Ως επιχείρημα -πιστόλι στον κρόταφο της Αθήνας- ήταν η απόκρουση της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια. Στην πραγματικότητα, δημιούργησαν μια αφετηρία νέων αλυτρωτικών αγώνων από τη Βόρεια Μακεδονία, που οσονούπω θα αρχίσει να μιλάει για την «αλύτρωτη και σκλαβωμένη» Νότια Μακεδονία. Οι τουρκικές βάσεις στην Αλβανία, απειλή στη νότια πλευρά της Ελλάδος, θα δώσουν πρόσθετη ορμή στα εχθρικά πάντα Τίρανα να αυξήσουν τις απαιτήσεις τους για τα περίφημα εδάφη της Τσαμουριάς. Καταφέραμε να είμαστε οικονομικά αδύναμοι και από παντού περικυκλωμένοι!

Το σημερινό κείμενό μου εδώ, στη «δημοκρατία», είναι καθαρά πολιτικό και έχει στόχο να προειδοποιήσει (όσο είναι δυνατόν) για αυτά που έρχονται σε αυτή τη χούφτα γης στον Νότο της χερσονήσου του Αίμου. Η Ν.Δ. εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις πρώτη και δυνατή. Ουσιαστικά έχει «πεθάνει» ή αργοσβήνει στη συνείδηση και την καρδιά της πλειοψηφίας. Το υπάρχον εναπομείναν ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό απολειφάδι, το οποίο θυμίζει αποσυντεθειμένο ψάρι που κατασπαράσσουν κοπάδια μικρών ψαριών. Τα γκάλοπ λένε ότι ο Κυριάκος παραμένει δημοφιλής, αλλά είναι απίστευτο να θεωρείται κάποιος αυτήν την εποχή δημοφιλής, ενώ είναι αδύναμος και μουγκός στα εθνικά θέματα και βάζει ανθρώπους, όπως ο Ντόκος ή ο Ροζάκης, να τα χειριστούν. Η Ν.Δ. έχει κορμό οπαδών της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς, και σήμερα αισθάνεται ότι έχουν αντικατασταθεί η καραμανλική ψυχή της και οι αρχές της από έναν διάδοχο του Κώστα Σημίτη. Επομένως, όλες οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτη και με διαφορά τη «γαλάζια» παράταξη είναι… ανεμογκάστρι! Συμπτώματα ψευδούς κυήσεως! Σίγουρα η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει πολύ καιρό να ανακάμψει. Είναι λάθος, όμως, να πιστέψει κάποιος ότι ο κόσμος θα εξακολουθεί να κρίνει και να συγκρίνει μεταξύ μειοδοτών και να ψηφίζει τον ολιγότερο… προδότη!

Σήμερα, μέσω των αναγνωστών αυτής της εφημερίδας επιχειρώ να περάσω ένα πολιτικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Είμεθα υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο την πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, είμαστε αναγκασμένοι να περπατήσουμε σε άλλα πολιτικά μονοπάτια και να αναζητήσουμε νέα κόμματα και νέες πολιτικές επιλογές. Ο σημερινός πολιτικός κόσμος έχει «πεθάνει». Μόνο ο ίδιος δεν το έχει καταλάβει. Τα πολιτικά πρόσωπα, παλιά και νέα, είναι τίγκα στη… ναφθαλίνη. Τα έχει φάει ο σκόρος της ανομίας, του ψεύδους, της βουλιμίας και της ηττοπάθειας. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα πλέον στην πατρίδα μας, στην κοινωνία μας και στον λαό μας. Είναι καιρός να υπάρξουν νέοι ευρύτατοι πολιτικοί σχηματισμοί. Οι τρεις οικογένειες που κυβέρνησαν έχουν πολιτικά αποτεφρωθεί. Ο Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος της δυναστείας του αλλά και των υπόλοιπων πολιτικών οικογενειών – τζακιών.

Ο Ερντογάν έχει σίγουρα τρελαθεί. Εμφανίζεται με διάφορες χρωματιστές στολές. Σίγουρα μιλάει στον ύπνο του με τον Μωάμεθ τον Πορθητή και καταστρώνει σχέδια για το πώς θα απλώσει την Τουρκία στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στον Καύκασο, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Πότε ντύνεται αρχιστράτηγος και πότε κυβερνήτης του «Oruc Reis». Πότε ζητάει να γίνει μοιρασιά στις θαλάσσιες ζώνες και πότε βγάζει χάρτη στον οποίο δείχνει ότι το μισό Αιγαίο ανήκει στην Τουρκία. Oποιος ή όποιοι πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα καθίσει σε ένα τραπέζι και θα μιλήσει, θα διαπραγματευτεί με συγκεκριμένη ατζέντα, πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο Ερντογάν θέλει στρατιωτική νίκη για να παραμείνει έως το τέλος της ζωής του αμετακίνητος πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Ερντογάν θα χτυπήσει οπωσδήποτε την αδύναμη οικονομικά Ελλάδα. Δεν επιθυμεί ούτε διπλωματικό τραπέζι ούτε Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Θέλει νίκη και κατάκτηση με κάρφωμα της τουρκικής σημαίας επί ελληνικών εδαφών. Είναι πολιτικά ηλίθιοι όσοι περιμένουν να μας βοηθήσει ο μεγαλύτερος σύμμαχός του, που είναι η Γερμανία! Το Βερολίνο θέλει μικρότερη την Ελλάδα για να είναι εις το διηνεκές υποταγμένο προτεκτοράτο. Θεωρεί ότι μια αναδίπλωση των ελληνικών συνόρων θα ικανοποιήσει τον καλύτερο πελάτη του, δηλαδή την Τουρκία, και θα σταθεροποιήσει τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Φυσικά, όλο αυτό θα χειροτερέψει την ήδη ισοπεδωμένη οικονομία στην Ελλάδα. Η πατρίδα μας θα τεθεί κάτω από τη διπλή επήρεια του Βερολίνου και της «Μεγάλης Τουρκίας».

Το σημερινό κείμενό μου θέλω να είναι μήνυμα προς όλους σας. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αυτός που άνοιξε τις κερκόπορτες του Μνημονίου, έχει «πεθάνει». Η πατρίδα μας είναι πολιτικά ακέφαλη. Ο Μητσοτάκης είναι το πρόσωπο του πολιτικού πτώματος που, σε τυμπανιαία κατάσταση και προϊούσα σήψη, καλείται να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Καλώ όλους τους φίλους μου σε όλη την Ελλάδα και την ομογένεια να είναι σε εγρήγορση. Ερχεται σκληρή σύγκρουση και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύο εχθρούς: τον εξωτερικό και τον εσωτερικό. Έχω την αίσθηση ότι δεν μας αξίζει ούτε ο φόβος ούτε η κατάκτηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπενθύμιση: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2020

Τσεκάρετε το εορτολόγιο για να μην ξεχάσετε κανέναν! Σήμερα λοιπόν (02/12/2020) εορτάζουν οι:Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΒΒΑΚΟΥΜΟΙ ΑΓΙΟΙ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΗΡΑΚΛΑΙΜΩΝ, ΑΝΔΡΕΑΣ και ΘΕΟΦΙΛΟΣ οι ΕρημίτεςΟ ΑΓΙΟΣ...

Οι σφαγείς της Μπόκο Χαράμ δολοφόνησαν δεκάδες αγρότες και απήγαγαν γυναίκες

Είναι η πιο βίαιη άμεση επίθεση εναντίον αθώων πολιτών φέτος

Champions League: Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, αλλά η Μαρσέιγ τον… VARεσε δις από το σημείο του πέναλτι! (video)

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0 μέσα στο «Βελοντρόμ» με γκολ του Καμαρά, αλλά η Μαρσέιγ «γύρισε» το παιχνίδι, χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι του Παγέτ. Αν...

Σάλος μέσα στη νύχτα στο Μαξίμου

Σοβαρό ενδοκυβερνητικό επεισόδιο φαίνεται ότι προκαλούν οι απίστευτοι ισχυρισμοί Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ισχυρίστηκε ουσιαστικά πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ακύρωσαν στρατιωτικές ασκήσεις εντός ελληνικής...

Για τα πανηγύρια το Υπουργείο Εργασίας: Όλα λάθος σε αναδρομικά και προσωρινές συντάξεις

Χιλιάδες περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έλαβαν ούτε την αύξηση ούτε τα αναδρομικά

Να βάλουμε «μπλόκο» στο Κατάρ, το μεγαλύτερο σύμμαχο της Τουρκίας

Μήπως να ξανασκεφτούμε ότι έχει να κάνει με επενδύσεις από το Κατάρ στη χώρα μας;

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Η ατομική αναισθησία δεν καλύπτεται, όσα τηλέφωνα και να πάρει στα κανάλια»

«Η ατομική αναισθησία του ανθρώπου που κουνά το δάχτυλο σε όλη την Ελλάδα για να κρύψει τις δικές του εγκληματικές ευθύνες, δεν καλύπτεται»

Πέθανε η Εσθήρ Κοέν, η γηραιότερη Ελληνίδα επιζώσα του Άουσβιτς

Για τελευταία φορά είδε τους γονείς της και τα 6 αδέλφια της, στην πύλη της κολάσεως του Άουσβιτς.

Αμερικανός Πρέσβης: «Η Ελλάδα από πηγή προβλημάτων εξελίχθηκε σε πηγή λύσεων»

«Η Ελλάδα έχει γίνει ένα μοντέλο καλής διακυβέρνησης, με ισχυρή αποδοτικότητα, ένα μοντέλο για άλλους Ευρωπαίους»... κόψε κάτι

Τι εννοεί ο Στόλτενμπεργκ με το «γεωγραφικοί περιορισμοί για τις ασκήσεις» Ελλάδας-Τουρκίας;

Ο μηχανισμός απεμπλοκής Ελλάδα-Τουρκίας λειτουργεί, λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, δεν λειτουργεί λέει ο Πομπέο...

Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης απαραίτητες από σήμερα, λόγω παράτασης της καραντίνας έως και τις 7 Δεκεμβρίου

Σε εκ νέου εκτύπωση της βεβαίωσης μετακίνησης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», πρέπει να προβούν σήμερα όλοι οι εργοδότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς,...

Γυναικείες οργανώσεις: Μοναδικό θύμα το παιδί, στο νέο νόμο για τη συνεπιμέλεια

Την αντίδραση 16 γυναικείων οργανώσεων, με επικεφαλής τον παλαιότερο Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας στην Ελλάδα  (ιδρύθηκε το 1920- στην ηγεσία του επί...

Όταν άκμαζε στην Αθήνα το επάγγελμα του… ψευδομάρτυρα!

Υπήρξε εποχή, στις αρχές της δεκαετίας 1930, όπου άκμαζαν οι ψευδομάρτυρες τόσο ώστε κόντεψαν να μετατραπούν σε… θεσμό. Ήταν κι αυτή μία από τις...

Πομπέο κατά Τουρκίας: «Εξαιτίας της δεν λειτουργεί ο μηχανισμός απεμπλοκής με την Ελλάδα»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επέκρινε την Τουρκία ότι αντιτάχθηκε στις αρχές και τη λειτουργία του ΝΑΤΟ και υπονόμευσε τη συνοχή του,...

Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιώργος Πατούλης!

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Γιώργος Πατούλης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε σχετικές αναρτήσεις του.Όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης Αττικής, υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης...

Σταμάτησαν για έλεγχο χαροκαμένη μάνα έξω από νεκροταφείο και ζητούσαν να δουν το μνήμα της κόρης της (video)

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αναλγησίας των αστυνομικών που έρχονται στο φως μετά από καταγγελίες πολιτών. Περιστατικά που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο από τις αστυνομικές...

Το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» ξανά στη διάθεση των πολιτών της πρωτεύουσας

Εκ νέου ανοικτό για τους κατοίκους της περιοχής είναι, μετά από καιρό, το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» επί της οδού Θήρας, στην Κυψέλη, απέναντι από...

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού

Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που ανοίγει τον δρόμο για να μπει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης...

Έμπρακτη «συγνώμη» του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέφρασε την μεταμέλεια του για την κριτική που άσκησε η εφημερίδα το Βήμα στην κυβέρνηση.Οι θεωρίες...

Η Άντζελα Γκερέκου φωτογραφίζει τον Τόλη Βοσκόπουλο να στολίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με την Μαρία

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μεταφέρουν πάντα το εύθυμο μήνυμα των εορτών αποπνέοντας μιαν αύρα ζεστασιάς. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, δεν ήταν λίγοι...

Έχουν κάνει τη Βουλή… βολή: Βουλευτές τοποθετούνται επί νομοσχεδίων από το σαλόνι του σπιτιού τους, μέσω skype!

Ομιλίες από τον... καναπέ του σαλονιού τους κάνουν οι βουλευτές που επιθυμούν να τοποθετηθούν στα νομοσχέδια ή στις ολομέλειες, γεγονός πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά...

Τελειώνουν την Τουλουπάκη για να κουκουλώσουν τη Novartis!

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για τον υπερ-Εισαγγελέα Διαφθοράς Ποιος Εισαγγελέας θα αναλάβει την υπόθεση Novartis. Ποιος Έλληνας θα τολμήσει να κουκουλώσει την υπόθεση, όταν οι...

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Μακρόν με «φόντο» τη Σύνοδο Κορυφής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο τηλέφωνο με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο...

Γερμανία – επίθεση με αυτοκίνητο: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση (video)

Πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες.Άλλη μια φρικτή επίθεση είχαμε στη Γερμανία, στην πόλη Trier, Όπου ένας «Γερμανός υπήκοος», με αυτοκίνητο, οδήγησε...

Με μειώσεις μισθών και… γιγαντιαία εθελούσια έξοδο θέλουν να εξυγιάνουν τα ΕΛΤΑ

Αύξηση κεφαλαίου 100.000.000 ευρώ, στην οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και η Eurobank, η οποία ελέγχει το 10% των ΕΛ.ΤΑ., καθώς και πληρωμή...

Επιβάτιδα εκνευρίστηκε και εκδικήθηκε την μπροστινή της με τον… χειρότερο τρόπο (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media από την καμπίνα ενός αεροπλάνου.Η επιβάτιδα που ενοχλήθηκε με την γυναίκα που...
newsbreak.gr

FREE
VIEW