Μόνο οι καθαρίστριες είναι ύποπτες φυγής!

Must Read

Σέβομαι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ακόμη κι εκείνες με τις οποίες διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Δεν μπορώ όμως να μην επισημαίνω τα αυτονόητα, τα οποία, φαντάζομαι, δεν «τρελαίνουν» μόνο εμένα… Εξοργίζουν πολύ κόσμο, όχι μόνο νομικούς.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Η αρχική πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση των ηγετικών μελών της «Εγκληματικής Οργάνωσης – Χρυσή Αυγή» ήταν «αθώοι». Το δικαστήριο αγνόησε την εισήγηση και έκρινε «ενόχους» τους συγκεκριμένους τύπους.

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα για την πρόταση επί των ελαφρυντικών. Η εισαγγελέας της έδρας δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και πρότεινε τη βαρύτερη ποινή ως προς τον χρόνο καταδίκης. Η ίδια, η οποία αρχικά είχε πει πως κατά τη νομική της κρίση είναι «αθώοι»…

Χθες είχαμε νέα αλλαγή στάσης. Η ίδια εισαγγελική λειτουργός ζήτησε, με εξαίρεση τον δολοφόνο Ρουπακιά, την αναστολή των ποινών για όλα τα ηγετικά μέλη της «Εγκληματικής Οργάνωσης -Χρυσή Αυγή» επιχειρηματολογώντας ότι οι περισσότεροι έχουν… καθαρό ποινικό μητρώο και πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής τους στο εξωτερικό!
Προηγήθηκε ένα πρωτοφανές «σόου» ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο σκιαγράφησε με εξαιρετικό τρόπο ο δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών που είχαν δεχθεί βάναυση επίθεση το 2012 από τους χρυσαυγίτες.

«Αν θα μπορούσα να συνοψίσω με τέσσερις λέξεις την εμπειρία από τις ημέρες αυτές της προσπάθειας των κατηγορουμένων για το ανασταλτικό αποτέλεσμα, θα έλεγα τις λέξεις “κλάψα, ποινή, Χρυσή Αυγή”» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπαδάκης.

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι ποινές στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης άρχισε ένα ρεσιτάλ κλάψας στην προσπάθειά τους να πείσουν το δικαστήριο να δώσει αναστολή και να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Για κάθε απλό άνθρωπο αυτή θα ήταν μια φυσιολογική συμπεριφορά. Καθένας θα προσπαθούσε να αποφύγει τη φυλακή και γι’ αυτό θα επικαλούνταν οτιδήποτε θεωρούσε πως μπορεί να «συγκινήσει» το δικαστήριο ώστε να προχωρήσει στην αναστολή της απόφασης.

Γι’ αυτούς τους τύπους, όμως, ο συνδυασμός του πρώην «αντριλικίου» με τη σημερινή εικόνα της «κλαίουσας Μαγδαληνής» αποτελεί το απόλυτο ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ της εγκληματικής τους οργάνωσης. Το ΑΠΟΛΥΤΟ!

Οι ίδιοι που κράδαιναν ρόπαλα, γυρνούσαν στις συνοικίες κατά ομάδες απειλώντας, βρίζοντας, χτυπώντας και τελικά δολοφονώντας διά χειρός Ρουπακιά, οι ίδιοι που «πουλούσαν αντριλίκι, μαγκιά και πατρίδα» επικαλέστηκαν οποιοδήποτε φτηνό ή πραγματικό επιχείρημα για να γλιτώσουν τη «στενή».

Ούτε ένας δεν βρέθηκε να σταθεί αντρίκεια μπροστά στους δικαστές και να αποδεχθεί τις συνέπειες των πράξεών του. Ούτε ένας…

Όταν συνειδητοποίησαν οι φασίστες ότι βρίσκονται κατάφατσα με τον «λογαριασμό των πράξεών τους», θυμήθηκαν πως έχουν οικογένειες να θρέψουν. Και ότι… χωρίς αυτούς δεν μπορούν κάποιοι άνθρωποι να συντηρηθούν.

Όταν επιτίθεντο με λύσσα και μανία στους απλούς βιοπαλαιστές δεν πέρασε όμως από το φασιστικό μυαλό τους πως κι εκείνοι πάλευαν μέρα νύχτα για να συντηρήσουν τις δικές τους οικογένειες.

Δεν γνωρίζουμε αν η κυρία εισαγγελέας συγκινήθηκε από όλη αυτή την… έκρηξη πόνου των καταδικασθέντων ηγετών της εγκληματικής οργάνωσης και πρότεινε την αναστολή της ποινής τους.

Εκείνο όμως το οποίο καθένας μπορεί πλέον να πει μετά βεβαιότητας είναι πως σε αυτή τη χώρα ύποπτοι φυγής δεν είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης αλλά μια… καθαρίστρια. Σαν κι εκείνη που με απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και οδηγήθηκε στις φυλακές για πλαστογραφία πτυχίου δημοτικού.

Μητέρα που παραδέχτηκε το σοβαρό λάθος της και τιμωρήθηκε σκληρά γι’ αυτό. Κι εκείνη έχει παιδιά να θρέψει, αλλά, καθώς φαίνεται, κρίθηκε επικίνδυνη και ύποπτη για φυγή στο εξωτερικό!

Σε αντίθεση με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία «ήταν καλά παιδιά, δεν είχαν δώσει ποτέ δικαίωμα, πρέπει να πάνε στο σπίτι τους»!

ΥΓ.: Και για όποιον δεν το κατάλαβε να το κάνουμε… πενηνταράκια: προτάθηκε να αφεθούν ελεύθεροι, με αναστολή, κάποιοι που καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια φυλακή! Και να κυκλοφορούν ισότιμα σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα, ανάμεσα σε εσένα, σε εκείνον και στον άλλο που δεν έχετε πειράξει ούτε μύγα! Εδώ δεν μιλάμε για ασκό του Αιόλου, αλλά για μια τεράστια κερκόπορτα που μπορεί να αναγκάσει την ελληνική κοινωνία να συμβιώνει στο μέλλον με πολλούς η θέση των οποίων είναι πίσω από τα κάγκελα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Κάτιας Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο. Μπορεί η πρώην παίκτρια του «Survivor» να έχει περάσει με...

More Articles Like This