Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Αγράμματοι και σκλάβοι!

Την Κυριακή το βράδυ δείπνησα σε ένα ταβερνάκι της Καλλιθέας με τον επιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, τον ομότιμο καθηγητή του Παντείου Χρήστο Γιανναρά, τον τ. πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνη Κουνάδη και άλλους εκλεκτούς φίλους από τον χώρο του πολιτισμού, της ιατρικής, του επιχειρείν.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Πρώτη φορά βρέθηκα με αυτή την ομήγυρη. Ακουσα τον κύριο Εμφιετζόγλου να επαναλαμβάνει κατά τη διάρκεια της βραδιάς πολλές φορές μια ωραία ελληνική λέξη: «ανάταση». «Πρέπει να αρχίσει η ανάταση» έλεγε και ξανάλεγε, σχεδιάζοντας μια πρωτοβουλία που θα ανακοινώσει σύντομα. Συμφωνήσαμε όλοι με τη διαπίστωσή του.

Αλλά πριν φθάσουμε στην ανάταση, πρέπει να υπερβούμε μια άλλη ελληνική λέξη που σφραγίζει τους καιρούς μας: Την παρακμή. Σε αυτή τη λέξη ήταν αφιερωμένο άλλωστε το τελευταίο ενδιαφέρον άρθρο του καθηγητή Γιανναρά στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής. Αλλά η υπέρβαση δεν είναι απλώς ζήτημα επιθυμίας ή έκφραση ευχής. Είναι πρωτίστως θέμα αναγνώρισης της πραγματικότητας, θέμα σχεδιασμού, θέμα συγκρότησης κοινωνικού κινήματος για την ανατροπή της και έπειτα όλα τα άλλα. Στην πραγματικότητα όλα είναι θέμα παιδείας. Από εκπαιδεύσεως άρξασθε για την ανατροπή. Για τέτοιο κίνημα ομιλώ, μην πάει ο νους σας στην πολιτική.

Η εκπαίδευση ωστόσο, τόσο ως μορφωτικό σύστημα όσο και ως αξιακός πυλώνας της κοινωνίας μας, έχει πλήρως δια-βρωθεί. Από τη βάση έως στην κορυφή. Τη μέρα που συναντηθήκαμε με τον καθηγητή Γιανναρά, η εφημερίδα που φιλοξενεί τα άρθρα του στην αμέσως επομένη σελίδα από αυτήν που δημοσιευόταν το άρθρο του ομότιμου καθηγητού δημοσίευε ένα άλλο άρθρο, τακτικού καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος επιχειρηματολογούσε σοβαρά υπέρ της παράδοσης νήσων και βραχονησίδων και υπέρ της φινλανδοποίησης της Ελλάδος, κοινώς της δορυφοροποίησής της έναντι της Τουρκίας!

Την ίδια μέρα σε άλλη σελίδα στην ηλεκτρονική έκδοση της ίδιας εφημερίδας δημοσιευόταν άρθρο τέως πολιτικού αρχηγού, ο οποίος μας καλούσε να χαρακτηρίζουμε τα Κατεχόμενα «τουρκοκυπριακή διοίκηση». Δεν χρειάζεται να πας μακριά για να συναντήσεις την παρακμή, λοιπόν. Γράφεις γι’ αυτήν και να την! Πετιέται στην επόμενη σελίδα για να σου βγάλει τη γλώσσα κοροϊδευτικά. Για να σου πει πως δεν μπορείς να τη νικήσεις. Για να σου πει πως είσαι μόνος. Παρατηρώ την αντίδραση της ελληνικής διανόησης σε όλη αυτή την περιπέτεια που ζούμε από το καλοκαίρι με την Τουρκία και δεν παύω να ανακαλύπτω πράγματα.

Τα πανεπιστήμιά μας, το Πάντειο, η Νομική, το Μακεδονίας, το Πελοποννήσου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο (με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις) έχουν «καταληφθεί» από νεόκοπους καθηγητές γνωστών επιρροών του γνωστού Ιδρύματος Εξωτερικής Πολιτικής, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δηλητηριάζουν σε καθημερινή βάση τους φοιτητές τους με τις ιδέες του συμβιβασμού. Προχθές μια καθηγήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου συστήθηκε στους φοιτητές της ως οπαδός της προτεσταντικής ηθικής. Τις προάλλες καθηγητής του ΕΚΠΑ άρχισε το μάθημά του με προπαγάνδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις μειονότητες. Η πανεπιστημιακή έδρα δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις, όμως. Μη γελιέστε. Είναι συλλογικό το παιχνίδι. Υποστηρίζεται και από το σύγγραμμα.

Συγγράμματα που διανέμονται σε φοιτητές του Παντείου ή του ΕΚΠΑ με αποφάσεις των τμημάτων επιτίθενται συστηματικά σε πρώην πρωθυπουργούς για την πατριωτική στάση τους στα εθνικά θέματα. Αλλοιώνουν τη νεότερη Ιστορία. Προπαγανδίζουν τον «ρεαλισμό». Αλίμονο στον φοιτητή που θα τολμήσει να γράψει στις εξετάσεις κάτι διαφορετικό από το σύγγραμμα της πέμπτης φάλαγγας. Τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Τα κανάλια μας επίσης έχουν γεμίσει από μια γενιά άχρωμων διεθνολόγων «φασόν», καθηγητών ελληνικών ΑΕΙ ή και αποφοίτων τουρκοαμερικανικών ιδιωτικών ΑΕΙ. Λες και υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής διεθνολόγων, οι οποίοι, κάθε φορά που η συζήτηση αγγίζει τις ευθύνες των μεγάλων δυνάμεων, στρίβουν διά της θεωρίας. Οι κανονικοί καθηγητές Διεθνούς Δικαίου, οι αναγνωρισμένοι από τη διεθνή κοινότητα, με σαφή γνώση του Δικαίου της Θάλασσας, έχουν εκτοπιστεί από κάθε δημόσιο βήμα. Αναφέρω μόνο για την ιστορία τους καθηγητές μου στη Νομική Σχολή Γιάννη Βαληνάκη και Στέλιο Περράκη. Μιλούν οι νεοσσοί χωρίς παραμικρή γνώση της Νομολογίας της Χάγης και είναι αποκλεισμένοι οι γνώστες που ξέρουν και την τελευταία σκέψη απόφασης του δικαστηρίου.

Όχι τυχαία, βεβαίως. Αποκλείονται διότι δεν είναι προβλέψιμοι. (Το αυτό υπάρχει και σε μερικά κανάλια: Υπάρχει μαύρη λίστα κομμένων δημοσιογράφων, εξίσου μη προβλέψιμων, αντιγραφή πρακτικών της περιόδου 1996-2004.) Αν κατέβουμε επίπεδο εκπαίδευσης και πάμε στη Μέση, όμοιες καταστάσεις θα βρούμε κι εκεί. Τα βιβλία Ιστορίας άρχισαν να διαβρώνονται επί ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη να διορθωθούν. Εκπαιδευτικοί σχολείων που έχουν να κάνουν μάθημα πάνω από έναν χρόνο «σαμποτάρουν» την εφαρμογή ψηφισμένων νόμων του ελληνικού Κοινοβουλίου (υπηρεσιακά συμβούλια) δίδοντας το παράδειγμα σεβασμού των νόμων στους μαθητές τους.

Μαθητές πετούν μολότοφ σε πορείες, προκαλούν βλάβες στη δημόσια περιουσία και, όταν συλλαμβάνονται για κακούργημα από την ΕΛ.ΑΣ., βάζουν σε εφαρμογή το σύστημα του καθαγιασμού τους από τα ΜΜΕ και την εκπαιδευτική κοινότητα: «Δεν έκαναν τίποτε τα παιδιά, η Αστυνομία το έστησε» κ.λπ. Η ζημιά που έχει γίνει στη βάση της κοινωνίας και των θεσμών από την αθόρυβη άλωση της εκπαίδευσης από σεσημασμένους εθνομηδενιστές είναι ανυπολόγιστη και βγαίνει στον αφρό τώρα. Την ώρα της κρίσεως. Την ώρα που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρατάσσει τον Στόλο απέναντι στο «Oruc Reis», τα άλλα συστήματα παρατάσσουν τους στρατούς «εξυπηρέτησης» στους συμμάχους. Λέγονται τόσα και τέτοια αδιανόητα πράγματα κάθε μέρα, που μπορεί, ναι, να αγγίζουν τα όρια της μειοδοσίας. Αλλά διά της επαναλήψεως και του μιθριδατισμού ο λαός συνηθίζει και τη μειοδοσία. Μη σας πω ότι τη θεωρεί πλέον «καλό», πλειοδοσία. Πρόκειται για ηθική κατάρρευση.

Το οχυρό πρώτα πέφτει από μέσα και μετά απέξω. Οταν το σχολείο σε διαβρώνει. Οταν το πανεπιστήμιο σε μεταλλάσσει. Οταν η Ακαδημία Αθηνών γηράσκει σιωπούσα. Οταν τα βιβλία και τα συγγράμματα των ΑΕΙ σού λένε ότι είσαι άλλος. Οταν τα ΜΜΕ σε κρατούν στο σκοτάδι. Οταν συγκεκριμένα ΜΜΕ αλώνονται φανερά από τον εχθρό.

Όταν η τηλεόραση, που είναι ένα παράλληλο εκπαιδευτικό σύστημα, αναπτύσσεται ραγδαία με ενσωματωμένες οθόνες στα Ι.Χ. αλλά δεν προάγει τη σκέψη και τον διάλογο (κομμένα τα βραδινά talk shows), τότε μη σας φανεί παράξενο: Θα έρθει μια μέρα που το ερευνητικό θα εισβάλει στο λιμάνι του Καστελόριζου και θα το περιμένει επιτροπή υποδοχής! Ξέρετε με τι ομοιάζει η χώρα; Ομοιάζει με το πατάρι ενός ξενυχτάδικου στον Λίβανο, οι θαμώνες του οποίου ξεφάντωναν πριν από χρόνια χοροπηδώντας.

Μέσα σε τρία δεύτερα το πατάρι κατέρρευσε μη αντέχοντας το βάρος, παίρνοντας μαζί του στο κενό εκατοντάδες κόσμο. Κάπως έτσι φοβάμαι ότι θα «σκάσουμε» μια μέρα. Σε τρία δεύτερα. Χοροπηδάμε ανέμελοι πάνω σε ετοιμόρροπο πατάρι. Μια κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να επανεξετάσει ταχέως εκτός από τους εξοπλισμούς και όλη την κατάσταση στην εκπαίδευση, γιατί εκεί βρίσκεται ο βαρύς οπλισμός μιας συγκροτημένης κοινωνίας: διδάσκοντες, συνδικαλιστές, σχολεία, πανεπιστήμια, βιβλία, συγγράμματα, τα πάντα πρέπει να αξιολογηθούν.

Έχουμε χαλαστεί. Έχουμε γεμίσει «τέρατα». Στη θέση του πρωθυπουργού, με σύμμαχό μου την κοινωνία, θα μιλούσα ανοικτά στους πολίτες μόλις οι συνθήκες το επέτρεπαν: Δεν υπάρχει πιο επείγουσα μεταρρύθμιση από την εκπαιδευτική. Από εκπαιδεύσεως άρξασθε. Και αν η μεταρρύθμιση ποτέ γίνει, τότε ναι, θα εορτάσουμε και την ανάταση. Αλλιώς μην ελπίζουμε. Είμαστε καταδικασμένοι. Το 1821 η μόρφωση οδήγησε στην Επανάσταση και την Ελευθερία. Το 2021 υπάρχει κίνδυνος η άγνοια και η αγραμματοσύνη να οδηγήσουν στον υποχώρηση του Ελληνισμού και στη σκλαβιά. Η γνώση και η πληροφόρηση πρέπει να καταστούν ξανά η μάχη της γενιάς μας. Διότι η πληροφόρηση οδηγεί σε καλές αποφάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπενθύμιση: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2020

Τσεκάρετε το εορτολόγιο για να μην ξεχάσετε κανέναν! Σήμερα λοιπόν (25/11/2020) εορτάζουν οι:Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ, η ΜεγαλομάρτυςΟΙ ΑΓΙΟI 150 ΡΗΤΟΡΕΣΗ ΑΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΟ ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΩΝ...

Επικίνδυνο επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ στη θάλασσα της Ιαπωνίας (video)

Ρωσικό αντιτορπιλικό εντόπισε πολεμικό των ΗΠΑ το οποίο έπλεε παράνομα μέσα στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και το...

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη νότια Κρήτη, όπου έγινε αισθητός σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή...

Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός για φοροδιαφυγή! Διατάχθηκε η προφυλάκισή του

Με δύο δικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις φοροδιαφυγής να εκκρεμούν εις βάρος του, ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου.Οι αστυνομικοί του Α.Τ....

Τι έδειξαν τα rapid tests της Τρίτης σε έξι περιοχές, που ήταν ανεβασμένος ο δείκτης θετικότητας

Για άλλη μια μέρα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν δωρεάν rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Οι...

Δίνει και… διαταγές τώρα το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα να έρθει αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»!

Με μια ανακοίνωση επιτομή του παραλογισμού από την πρώτη ως την τελευταία λέξη, η Τουρκία απαντά στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ο οποίος είπε...

Σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά: Ο σιωπηλός εφιάλτης των γυναικών και στην Ελλάδα

Μια αποκαλυπτική έρευνα που αναδεικνύει το μέγεθος των όσων συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας

Χαλάρωση των μέτρων για τα Χριστούγεννα ανακοίνωσαν Βρετανία και Γαλλία

Τα τέσσερα μέλη του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησαν να χαλαρώσουν προσωρινά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα την περίοδο των Χριστουγέννων για διάστημα πέντε ημερών, έτσι ώστε...

Πάνω από 30 κρούσματα κορωνοϊού στο Αστυνομικό Μέγαρο του Αγρινίου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αγρίνιο μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ κορωνοϊού που έγιναν σε μέλη του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας που...

Αντιδράσεις για την ομιλία Λαγού στο Ευροκοινοβούλιο: «Είναι μέρα ντροπής»

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες προκάλεσε το γεγονός ότι το Ευρωκοινοβούλιο, επέτρεψε στον καταδικασμένο ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης και φυγόδικο, Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, να...

H σειρά «The Crown» έγινε ο εφιάλτης της Καμίλα

Επιθέσεις από τρολ δέχεται η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, εξαιτίας όσων διαδραματίζονται στα νέα επεισόδια της σειράς «The Crown».Η νέα σεζόν που ανέβηκε πρόσφατα...

Ο ρόλος του Υπουργού Περιβάλλοντος στα έργα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, το «μυστήριο» και οι καθυστερήσεις!

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό «πανηγυρίζουν» για την άψογη συνεργασία ανάμεσα σε Κυβέρνηση, Δήμο Αθηναίων και «πράσινους», όσον αφορά στο πρότζεκτ του γηπέδου στο...

Μαργαρίτης Σχοινάς για τους αρνητές του κορωνοϊού: «Στείλτε τους σε μένα να τους εξηγήσω» (video)

Κατά την σημερινή παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης της Κομισιόν για την Ενσωμάτωση και την Ένταξη, Μαργαρίτης Σχοινάς βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει και για...

Άγριο έγκλημα! Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο άντρας που έδειρε μέχρι θανάτου την γυναίκα του και μετά την έκαψε

Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε Γάλλος για τη δολοφονία της συζύγου του το 2017. Το πτώμα της Αλεξία Νταβάλ είχε βρεθεί εν μέρει απανθρακωμένο στο...

Πολυάσχολο απόγευμα για τον Ν. Δένδια: «Η Τουρκία εκβιάζει την Κύπρο με τα ενεργειακά»

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συμμετείχε στη 16η διαδικτυακή διάσκεψη του Economist για την Κύπρο, ως κεντρικός ομιλητής στη θεματική « Energy diplomacy in...

Εξαδάκτυλος: Άνοιγμα σχολείων μόνο με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων (video)

Την -συγκρατημένη- αισιοδοξία του για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας, ωστόσο, πως σε αυτό συνέβαλε...

Ένας αστέρας του ράγκμπι, μία Instagrammer και ένας σέρφερ βρίσκονται πίσω από την διακίνηση ναρκωτικών στην Αυστραλία

Η Μικαΐλα Νόακς, η οποία διαφημίζει συχνά επώνυμα μαγιό μέσα από το προφίλ της στο Instagram, όπου έχει πάνω από 12.000 followers, ήταν ένα...

Απάντηση στην τουρκική θρασύτητα: Αναφαίρετο το δικαίωμά μας για αμυντική θωράκιση όλων των Νησιών μας στο Αιγαίο

Για πολλοστή φορά η Τουρκία αμφισβητεί το αναφαίρετο, κατά το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει αμυντικώς  όλα, ανεξαιρέτως, τα...

Jumbo: Νέα ανακοίνωση μετά το προσωρινό «λουκέτο» στο e-shop

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo, μετά την πρόσφατη που έβαζε προσωρινά «λουκέτο» στο e-shop, η οποία, όμως, έρχεται να περιπλέξει την...

Συνταγογραφήσεις για άστεγους και άπορους στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων

Τις πόρτες του για να υποδεχθεί και να βοηθήσει άστεγους και άπορους πολίτες της πρωτεύουσας, ανοίγει το Κοινωνικό Ιατρείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης...

Εγκαύματα από καυτό νερό για 44χρονη μητέρα, μετά από έκρηξη σκούπας ατμού! (video)

Φριχτά εγκαύματα προκάλεσε σε 44χρονη μητέρα η έκρηξη της ηλεκτρικής σκούπας ατμού που χρησιμοποιούσε για τις δουλειές του σπιτιού!  Μάλιστα, στο διπλανό δωμάτιο ήταν...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από μας: Στον ελεύθερο χρόνο του βλέπει φανατικά το «The Crown»! (video)

«"The Crown" και ξερό ψωμί» η φάση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!Με τη σειρά «Τhe Crown» αρχίσαμε τα lockdowns και με την ίδια σειρά συνεχίζουμε......

Μεγάλη ανησυχία κυρίευσε τους πολίτες μετά την δήλωση Γεραπετρίτη

Αρνητική αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία η δήλωση του υπουργού επικρατείας σήμερα το πρωί στην κρατική τηλεόραση, αναφορικά με την αναγκαιότητα των μονάδων εντατικής...

Ένας αστυνομικός τραυματίας σε συμπλοκή με νεαρούς στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. (video)

Στον τραυματισμό ενός από τους αστυνομικούς οδήγησε η συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σε συνωστισμένους νεαρούς, στην περιοχή Ευαγγελίστριας, στη Θεσσαλονίκη.Το...

Καλυτερεύει ο… καιρός: Διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός ύψους 12 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της ΕΜΥ!

Διεθνή διαγωνισμό με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προκηρύσσει η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., η οποία θα είναι και η αναθέτουσα Αρχή.Ειδικότερα,...

Περίεργη εξέλιξη στην Λιβύη. Ο Χαφτάρ σε επίδειξη δύναμης με ρωσικά αεροσκάφη!

Περίεργα γεγονότα με ακόμα πιο περίεργη αλληλουχία συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Λιβύη. Την Λιβύη που την θυμηθήκαμε με την πρόσφατη απόπειρα νηοψίας στο...

Πάνω από 1000 νέα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, τριψήφιο νούμερο και στη Λάρισα

Σχετικά αισιόδοξη η εικόνα της καταγραφής νέων κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι, για μια ακόμη ημέρα, οι περιφέρειες της Αττικής και Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουν σχεδόν...

Α. Χέινς: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα Διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ

Η 51χρονη Αβρίλ Χέινς επιλέχθηκε από τον Τζο Μπάιντεν για να ηγηθεί των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας.Η ίδια έχει υπηρετήσει στη δεύτερη πιο σημαντική θέση...

Ξεκίνησε η πώληση της ΛΑΡΚΟ, με τη δημοσίευση της πρώτης πρόσκλησης

Μέχρι και τρεις όμιλοι εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι για τα περιουσιακά στοιχεία της βιομηχανίας σιδηρονικελίου ΛΑΡΚΟ, χωρίς να είναι γνωστό αν τελικά θα καταθέσουν όλοι...