Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1940

Must Read

Ξημερώματα Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου 1940 και ο Μεταξάς δέχεται την επίσκεψη του Ιταλού πρέσβη, που ζητά ελεύθερη διέλευση από την Ελλάδα.

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Ο Μεταξάς δεν απευθύνεται κλαψουρίζοντας ούτε στην… Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε στον ΟΗΕ ούτε σε κάποια… ΜΚΟ. Τραβάει μια ξεγυριστή σφαλιάρα στον τότε Ερντογάν (τον Μουσολίνι ντε), που είδε αστεράκια κόκκινα, πράσινα και μπλε. Αλλά αυτός ήταν Μεταξάς. Μερικοί αεροβατούντες ισχυρίζονται ότι το περίφημο ΟΧΙ το είπε ο λαός. Ο Π. Κανελλόπουλος (εξορισμένος από τον Μεταξά) έχει αντίρρηση και τη γράφει: «…διότι εάν ο Μεταξάς έλεγε ΝΑΙ, πώς ο λαός θα έλεγε ΟΧΙ;» («Τα χρόνια του Μεγάλου Πολέμου 1939-1944»). Τελικά, ο Μεταξάς βύθισε το «Οruc Reis» της εποχής με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Καζαντζάκης είπε: «Αν λαχταράς τη λευτεριά, σε ξένους μην ελπίζεις, πάρ’ την ο ίδιος αν μπορείς, αλλιώς δεν την αξίζεις».

Ο Μεταξάς το γνώριζε αυτό και είχε προετοιμαστεί καταλλήλως. Οι σημερινοί; Κάποιοι λένε ότι «τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες». Λέτε; Χρόνια πολλά, Ελληνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε επιθέσεις κατά ΗΠΑ, Ισραήλ και Ευρώπης καλεί το Ισλαμικό Κράτος τους οπαδούς του!

Σε ύψιστο συναγερμό έχουν τεθεί οι μυστικές υπηρεσίες ανά τον πλανήτη, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και την...

More Articles Like This