Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Κοράνι: Το μανιφέστο μίσους κατά της Δύσης

Το προβλέψαμε αλλά δεν περιμέναμε ότι τα πράγματα θα «τρέξουν» τόσο γρήγορα.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Ο πρόεδρος Μακρόν και το περιοδικό «Σαρλί Εμπντό» ανέβασαν με τις επιθέσεις τους κατακόρυφα την ιδεολογική «αξία» του Ερντογάν στο πολιτικό χρηματιστήριο του αραβικού κόσμου.

Συσπείρωσαν την τουρκική Εθνοσυνέλευση στο πρόσωπό του, τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδιδε καταδικαστική απόφαση εναντίον του για το εξοντωτικό πρόστιμο που είχε βάλει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Κιλτσινάρογλου. Μετέτρεψαν την ισλαμική προσευχή της Παρασκευής στη Μονή Χώρας σε παγκόσμιο γεγονός για τους μουσουλμάνους, λειτουργώντας ως χορηγοί επικοινωνίας του. Δεν μένει παρά να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Για εμάς, την Ελλάδα, πάντως, παρότι ξύπνησαν οι Γάλλοι και ζητούν κυρώσεις σε επίπεδο Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας, δεν είναι καλή εξέλιξη η μετατροπή της γεωπολιτικής διαμάχης σε θρησκευτική – πολιτική – ιδεολογική διαμάχη. Και μακροπρόθεσμα δεν θα είναι καλή και για την ίδια την Ευρώπη, η οποία πολεμά -επιμένω- με λάθος τρόπο το ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Θα προσθέσω σε όσα ανέφερα στο τελευταίο σημείωμα υπό τον τίτλο «Ο νέος ολοκληρωτισμός» δύο παραμέτρους ακόμη: Το ριζοσπαστικό Ισλάμ δεν αντικαθιστά απλώς ως νέα ουτοπία τον κομμουνισμό. Δεν είναι πρωτίστως κοσμοθεωρία, ιδεολογία και μετά θρησκεία.

Το Ισλάμ σήμερα, το Κοράνι ειδικότερα, είναι στην πραγματικότητα το μέγα μανιφέστο κατά της Δύσης και κατά της Ευρώπης. Ενώ, αντιθέτως, ο υπαρκτός σοσιαλισμός της τέως ΕΣΣΔ δεν στρεφόταν πνευματικώς εναντίον της. Το θρησκευτικό αυτό βιβλίο δεν ομοιάζει με το Ευαγγέλιο, οι παραβολές του οποίου απαιτούν κήρυγμα, διάλογο και επεξηγήσεις. Το θρησκευτικό αυτό βιβλίο περιέχει κοφτές φράσεις και προστακτικές που εξεγείρουν τους αναγνώστες και υπό προϋποθέσεις τούς μετατρέπουν σε «κομσομόλους» του Προφήτου.

Σε αφιονισμένο παγκόσμιο στρατό. Οι ριζοσπάστες το αξιοποιούν για να κηρύξουν το μίσος κατά της Δύσης και για να αλλάξουν δραματικά τις ισορροπίες στην ακυβέρνητη -απούσης της Αμερικής- Μέση Ανατολή. Ας θυμηθούμε λίγο προσεκτικά την πορεία του Ερντογάν: Φοίτησε σε ισλαμικό σχολείο. Δεν δίστασε να πάει για τις ιδέες του φυλακή. Άρχισε την πολιτική καριέρα του έγκλειστος επειδή απήγγειλε ισλαμικό ποίημα. Τι πράττει, άραγε, σε όλη του την πολιτική διαδρομή; Βάλλει διαρκώς με ηθικά κριτήρια κατά της Δύσης.

Η απαγόρευση του αλκοόλ, το δόγμα «πίνουμε αριάν αντί ρακί» (το είπε κάποτε σε δικό μας πρωθυπουργό), η μαντίλα και ο φερετζές, η αυστηρότητα απέναντι στις γυναίκες που φορούν μίνι, κραγιόν και βάφουν τα μαλλιά ξανθά, το κυνηγητό στους νέους και τις νέες που επιδίδονται δημοσίως σε περιπτύξεις στον Βόσπορο (φιλιούνται περιπαθώς), η προστασία της τιμής της κοπέλας από τον μεγαλύτερο αδελφό, οι ηθικοί κώδικες που καλλιεργεί μέσω των σίριαλ (θυμίζουν ελληνική ταινία του 1950), το «σουνέτ» των εφήβων, τι θέλουν, άραγε, να προβάλουν προς τα έξω; Επίσης:

Η διαρκής απαξίωση του κέρδους ως έννοιας συνυφασμένης με τον καπιταλισμό (βλέπε αδιαφορία για την πτώση της τουρκικής λίρας), καθώς και το συστηματικό κήρυγμα για τον λόγο της τιμής (τον οποίο οι δυτικοί Ευρωπαίοι υποτίθεται δεν τηρούμε αλλά αθετούμε), ποιον στόχο επίσης υπηρετούν προς τα έξω; Οτι ο Τούρκος πρόεδρος «υπερασπίζεται» τον ενάρετο βίο του πολιτισμικού προτύπου του «τίμιου» Ισλάμ των «πιστών» μουσουλμάνων απέναντι στη «διεφθαρμένη» Δύση των «ανήθικων» χριστιανών.

Τη Δύση στην οποία όλες οι αξίες έχουν καταρρεύσει. Ακόμη και η στοιχειώδης επίδειξη σεβασμού απέναντι σε έναν αρχηγό κράτους. Έστω και αν αυτός διοικεί δικτατορικά, αυταρχικά, ανελεύθερα. Αντί της δημοκρατίας, που ούτως ή άλλως είναι έννοια σχετική στην Ανατολή, ο Ερντογάν πουλά στον αραβικό κόσμο «ηθική», «τιμή», «αρετή» και «δικαιοσύνη».

Γι’ αυτό και διαβάζει άλλωστε «χοντροκομμένα» την καθ’ ημάς ελευθεροτυπία που στη δική του αντίληψη είναι αδιανόητη. Το ζήσαμε τινές εξ ημών με τις μηνύσεις που μας υπέβαλλε, το ζουν σήμερα και οι συντάκτες του «Σαρλί Εμπντό», που μηνύει για άλλους λόγους. Στην ουσία, λοιπόν, μετά την κήρυξη του πολέμου από τον πρόεδρο Μακρόν, σε ένα συμπέρασμα καταλήγουμε: Δεν πρόκειται για σύρραξη ισλαμιστών – χριστιανών. Πρόκειται -διά του Κορανίου- για τον πόλεμο της Ανατολής με τη Δύση. Πρόκειται για δύο ριζικώς διαφορετικούς κόσμους. Που συνυπάρχουν, όμως, ελέω παγκοσμιοποίησης, ο ένας μέσα στον άλλον.

Πρόκειται για πόλεμο με ακροατήριο σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο στην Τουρκία. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ο Μακρόν και η πνευματική ελίτ της Γαλλίας είναι ότι η Δύση και η Ευρώπη εισέρχονται με ευθύνη τους σε έναν πόλεμο άνισο. Άνισο διότι οι μουσουλμανικές χώρες έχουν ισχυρότατη εθνική και πολιτισμική ομοιογένεια. Δεν παροικούν αποφασισμένοι σταυροφόροι στις επικράτειές τους για να τις πλήξουν. Ενώ η Ευρώπη είναι διάσπαρτη από ορδές εκατομμυρίων κοιμώμενων τζιχαντιστών που περιμένουν το σύνθημα να εκδικηθούν τη Δύση στο έδαφός της.

Άνισο πόλεμο επίσης διότι η ζωή έχει τεράστια αξία στην Ευρώπη, αλλά δεν έχει καμία αξία στην Ανατολή, που είναι γεμάτη από φανατικούς καμικάζι αυτοκτονίας. Για να κηρύξεις λοιπόν έναν τέτοιο πόλεμο ως χριστιανική Ευρώπη πρέπει να έχεις πριν και πάνω απ’ όλα τα νώτα σου καλυμμένα, τις γραμμές σου απρόσβλητες. Και όχι αυτές να είναι «διαβρωμένες», και μάλιστα με τη δική σου μακρά συναίνεση λόγω πολυπολιτισμικότητος.

Η Ελλάδα έχει λάβει ήδη αξιόπιστες πληροφορίες ότι η Τουρκία αποτελεί ταξιδιωτικό γραφείο τζιχαντιστών προτού καν ξεσπάσει ο πόλεμος Μακρόν – Ερντογάν. Τώρα, λόγω εγγύτητος, καθίσταται εκούσα άκουσα ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος των ατάκτων μαζί βεβαίως με τη Γαλλία. Θυμίζουμε και πάλι τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν που χαρακτήριζε «άτιμους» τους Γάλλους, τους Ελλαδίτες, τους Ελληνοκυπρίους και τους Αρμενίους.

Πρέπει να πούμε κάτι στους εαυτούς μας, αν θέλουμε να αντέξουμε ως Ευρώπη και ως Δύση σε αυτόν τον πολυετή ιδεολογικό πόλεμο που έρχεται. Ναι, εξακολουθούμε μέσα στην παρακμή μας να είμαστε ελκυστικοί σε εκατομμύρια μετριοπαθείς φιλήσυχους μουσουλμάνους μετανάστες που ξεκινούν από τις χώρες τους για την ήπειρό μας σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.

Γιατί οι αξίες μας παραμένουν ισχυρές, με πρώτες την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ευημερία, αγαθά αδιανόητα για τις κουλτούρες της Μέσης και της Απω Ανατολής. Αλλά η ήπειρός μας και ο κόσμος μας μαζί με τις ελευθερίες κουβαλούν και πολύ μεγάλα αρνητικά φορτία πάνω τους, που αξιοποιεί η ολοκληρωτική κοσμοθεωρία του ριζοσπαστικού Ισλάμ για να στρατολογεί ισχυρότατες μειονότητες φανατισμένων καμικάζι τόσο από τις τάξεις των μουσουλμάνων όσο και από τις τάξεις των δυτικών.

Δεν είναι η ώρα να πούμε ποια είναι αυτά τα φορτία. Αλλά για να εύρει χώρο μια ολοκληρωτική κοσμοθεωρία -ιδεολογία-θρησκεία για να αποδομήσει με επιτυχία τη Δύση και να απλωθεί στο έδαφός της πρέπει-πρώτα η Δύση να της έχει δώσει άπειρο ηθικό χώρο. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αξιακά τον πόλεμο, ας αρχίσουμε λοιπόν από αυτό: τη μεταρρύθμιση της ηθικής μας. Τα λοιπά έπονται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπενθύμιση: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2020

Τσεκάρετε το εορτολόγιο για να μην ξεχάσετε κανέναν! Σήμερα λοιπόν (04/12/2020) εορτάζουν οι:Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ η ΜεγαλομάρτυςΟ ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ο ΔαμασκηνόςΟ ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ επίσκοπος...

Ψήφισμα αναγνώρισης του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση!

188 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος και 3 βουλευτές εναντίον του

Αναταραχή στη Λαμία από θετική ασυμπτωματική υπάλληλο σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Άλλοι δύο εργαζόμενοι σε Δομή Ατόμων με Αναπηρία της περιοχής διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ το ίδιο συνέβη και με ιδιοκτήτη άλλου Γηροκομείου

Ντρέπονται να βγουν στα κανάλια πλέον οι βουλευτές

Πανικός και αμηχανία μετά τις αποκαλύψεις

Καρφιά της Όλγας Κεφαλογιάννη κατά Μητσοτάκη πριν από λίγο (video)

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη«Οι εικόνες του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα...

Euroleague: Στυλάτος ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο, κέρδισε με 80-77 την Αρμάνι

Γύρισε το ματς από το -12 και πήρε στο Μιλάνο το δεύτερο φετινό διπλό του

Κορωνο-Χριστούγεννα στην Ευρώπη της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων

Ανοιχτά τα εστιατόρια στην Ιταλία, κλειστά τα χιονοδρομικά στη Γαλλία

Europa League: Οδυνηρός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ με 2-1 από την Ομόνοια στην Κύπρο (video)

Ο ΠΑΟΚ επιθυμούσε να κάνει απόψε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά η Ομόνοια του... έκοψε τη...

Αρχές Ιανουαρίου οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί

Μέχρι τον Ιούλιο του 2021 στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί 5,5εκ. άτομα, σχεδόν ο μισός πληθυσμός δηλαδή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες στην Αν. Μεσόγειο»

Οι απόψεις των ΗΠΑ για τις περιφερειακές ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει.

«Έφυγε» από κορωνοϊό ο Χρήστος Τσιόλιας, συνιδρυτής της «Oxford Company»

Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας Χρήστος Τσιόλιας, έπειτα από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ο 62χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ήταν συνιδρυτής...

Καταδίωξη οχήματος με παράνομους μετανάστες στην Καβάλα με πολλούς τραυματίες

Ο απολογισμός είναι 9 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρότερη κατάσταση

Τι να διεκδικήσουμε στην Σύνοδο Κορυφής

Οι σημερινές δυσκολίες δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτά που θα αντιμετωπίσουμε αν αρχίσει μετά από τη Σύνοδο Κορυφής ένας «διάλογος» αλά τουρκικά

Έλληνες, ετοιμαστείτε για την κόλαση του Μπάιντεν (έγγραφο)

Η αδίστακτη συνεργάτης του Μπιλ Κλίντον και της Χίλαρι Κλίντον πήρε θέση στο επιτελείο Μπάιντεν

Πάνω από 400 βουλευτές από 35 χώρες φωνάζουν: «Να αναγκάσουμε την Amazon να πληρώσει»

Οι βουλευτές κατηγορούν τον Μπέζος ότι σκόπιμα αγνοεί τα χρέη του προς τους εργαζόμενους, τις κοινότητες, τον πλανήτη

Σε εφαρμογή το κίνητρο φορολογικής ελάφρυνσης για τις εγχώριες και διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές

Ξεκινά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η εφαρμογή του κίνητρου φορολογικής ελάφρυνσης (tax relief) ύψους 30%, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης για την παραγωγή...

Μόνο ηλεκτρονικά η υποχρεωτική δήλωση παρουσίας στον ΟΑΕΔ

Για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την αποφυγή του συγχρωτισμού

Παραχώρηση ακινήτου στο Μάτι για λειτουργία κοινόχρηστου χώρου υπαίθριας αναψυχής

Ο δήμος Μαραθώνα υποχρεούται με ευθύνη και δαπάνες του να συντηρεί και να βελτιώνει τη δασική βλάστηση του ακινήτου

Η Κατερίνα Μονογυιού στόλισε και κατόπιν πόζαρε… επιμελώς ατημέλητη!

Χρυσή υπερπαραγωγή το σπίτι της βουλευτού των Κυκλάδων, Κατερίνας Μονογυιού!Χρυσά στολίδια στο δέντρο και χρυσές κουρτίνες στα παράθυρα. Η Κατερίνα της Μυκόνου στόλισε το...

Τούρκοι επιστήμονες: Μια πρωτεΐνη στο κατσικίσιο γάλα προστατεύει από τον κορωνοϊό

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φάρμακα όπως ένα ρινικό σπρέι ή ένα σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάσκες

Νεογέννητη έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς περίμενε… 27 χρόνια για να έρθει στη ζωή!

Η Μόλι Γκίμπσον μπορεί να γεννήθηκε πριν από μόλις έναν μήνα, ωστόσο θα μπορούσε να είχε γεννηθεί ανά πάσα στιγμή τα τελευταία χρόνια.Το έμβρυο...

Ελλάδα και Αίγυπτος υπέρ της συνεργασίας και κατά της τουρκικής προκλητικότητας (video)

Ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας σε επίπεδο εκπαίδευσης και κοινών στρατιωτικών γυμνασίων και της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία

EuroLeague: Η… ρωσική αρκούδα (ΤΣΣΚΑ) έκανε μια χαψιά τον Ολυμπιακό! (video)

Μία περίοδο, μόλις, κατάφερε να αντέξει ο Ολυμπιακός, προτού υποκύψει στην ολοφάνερη ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία επικράτησε άνετα με 80-61 επί των...

Τι ορίζει ως αφορολόγητο και ακατάσχετο νέα τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών

Δυνατότητα ψηφιακής κατάθεσης πινακίδων για όσους θέλουν να ακινητοποιήσουν το όχημά τους

Υπόμνημα στήριξης της Ελένης Τουλουπάκη μετά τη μεθοδευμένη «αποπομπή» της από την Εισαγγελία Διαφθοράς

«Η κατάργηση της θέσης του Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς με αλλαγή του Νόμου, αντίκειται και παραβιάζει άρθρα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»

Νέοι εισαγγελείς Οικονομικών Εγκλημάτων: Ο «αδιάφθορος», η «Αμαζόνα» και ο «σκληρός»

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πρόσωπα πίσω από τον θεσμό.Ο νέος επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικών Εγκλημάτων Χρήστος Μπαρδάκης που αντικαθιστά την Εισαγγελέα...

Κατέρρευσε ο Β. Κοντοζαμάνης απέναντι στον Χατζηνικολάου

Ήταν προφανές ότι δεν ήθελε να βρίσκεται εκεί! Φανερά άβολα ένιωθε ο Υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις της εφημερίδας «δημοκρατία» τόσο για...
newsbreak.gr

FREE
VIEW