19/1/2022

Κοράνι: Το μανιφέστο μίσους κατά της Δύσης

Δημοσιευση:

Το προβλέψαμε αλλά δεν περιμέναμε ότι τα πράγματα θα «τρέξουν» τόσο γρήγορα.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Ο πρόεδρος Μακρόν και το περιοδικό «Σαρλί Εμπντό» ανέβασαν με τις επιθέσεις τους κατακόρυφα την ιδεολογική «αξία» του Ερντογάν στο πολιτικό χρηματιστήριο του αραβικού κόσμου.

Συσπείρωσαν την τουρκική Εθνοσυνέλευση στο πρόσωπό του, τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδιδε καταδικαστική απόφαση εναντίον του για το εξοντωτικό πρόστιμο που είχε βάλει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Κιλτσινάρογλου. Μετέτρεψαν την ισλαμική προσευχή της Παρασκευής στη Μονή Χώρας σε παγκόσμιο γεγονός για τους μουσουλμάνους, λειτουργώντας ως χορηγοί επικοινωνίας του. Δεν μένει παρά να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Για εμάς, την Ελλάδα, πάντως, παρότι ξύπνησαν οι Γάλλοι και ζητούν κυρώσεις σε επίπεδο Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας, δεν είναι καλή εξέλιξη η μετατροπή της γεωπολιτικής διαμάχης σε θρησκευτική – πολιτική – ιδεολογική διαμάχη. Και μακροπρόθεσμα δεν θα είναι καλή και για την ίδια την Ευρώπη, η οποία πολεμά -επιμένω- με λάθος τρόπο το ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Θα προσθέσω σε όσα ανέφερα στο τελευταίο σημείωμα υπό τον τίτλο «Ο νέος ολοκληρωτισμός» δύο παραμέτρους ακόμη: Το ριζοσπαστικό Ισλάμ δεν αντικαθιστά απλώς ως νέα ουτοπία τον κομμουνισμό. Δεν είναι πρωτίστως κοσμοθεωρία, ιδεολογία και μετά θρησκεία.

Το Ισλάμ σήμερα, το Κοράνι ειδικότερα, είναι στην πραγματικότητα το μέγα μανιφέστο κατά της Δύσης και κατά της Ευρώπης. Ενώ, αντιθέτως, ο υπαρκτός σοσιαλισμός της τέως ΕΣΣΔ δεν στρεφόταν πνευματικώς εναντίον της. Το θρησκευτικό αυτό βιβλίο δεν ομοιάζει με το Ευαγγέλιο, οι παραβολές του οποίου απαιτούν κήρυγμα, διάλογο και επεξηγήσεις. Το θρησκευτικό αυτό βιβλίο περιέχει κοφτές φράσεις και προστακτικές που εξεγείρουν τους αναγνώστες και υπό προϋποθέσεις τούς μετατρέπουν σε «κομσομόλους» του Προφήτου.

Σε αφιονισμένο παγκόσμιο στρατό. Οι ριζοσπάστες το αξιοποιούν για να κηρύξουν το μίσος κατά της Δύσης και για να αλλάξουν δραματικά τις ισορροπίες στην ακυβέρνητη -απούσης της Αμερικής- Μέση Ανατολή. Ας θυμηθούμε λίγο προσεκτικά την πορεία του Ερντογάν: Φοίτησε σε ισλαμικό σχολείο. Δεν δίστασε να πάει για τις ιδέες του φυλακή. Άρχισε την πολιτική καριέρα του έγκλειστος επειδή απήγγειλε ισλαμικό ποίημα. Τι πράττει, άραγε, σε όλη του την πολιτική διαδρομή; Βάλλει διαρκώς με ηθικά κριτήρια κατά της Δύσης.

Η απαγόρευση του αλκοόλ, το δόγμα «πίνουμε αριάν αντί ρακί» (το είπε κάποτε σε δικό μας πρωθυπουργό), η μαντίλα και ο φερετζές, η αυστηρότητα απέναντι στις γυναίκες που φορούν μίνι, κραγιόν και βάφουν τα μαλλιά ξανθά, το κυνηγητό στους νέους και τις νέες που επιδίδονται δημοσίως σε περιπτύξεις στον Βόσπορο (φιλιούνται περιπαθώς), η προστασία της τιμής της κοπέλας από τον μεγαλύτερο αδελφό, οι ηθικοί κώδικες που καλλιεργεί μέσω των σίριαλ (θυμίζουν ελληνική ταινία του 1950), το «σουνέτ» των εφήβων, τι θέλουν, άραγε, να προβάλουν προς τα έξω; Επίσης:

Η διαρκής απαξίωση του κέρδους ως έννοιας συνυφασμένης με τον καπιταλισμό (βλέπε αδιαφορία για την πτώση της τουρκικής λίρας), καθώς και το συστηματικό κήρυγμα για τον λόγο της τιμής (τον οποίο οι δυτικοί Ευρωπαίοι υποτίθεται δεν τηρούμε αλλά αθετούμε), ποιον στόχο επίσης υπηρετούν προς τα έξω; Οτι ο Τούρκος πρόεδρος «υπερασπίζεται» τον ενάρετο βίο του πολιτισμικού προτύπου του «τίμιου» Ισλάμ των «πιστών» μουσουλμάνων απέναντι στη «διεφθαρμένη» Δύση των «ανήθικων» χριστιανών.

Τη Δύση στην οποία όλες οι αξίες έχουν καταρρεύσει. Ακόμη και η στοιχειώδης επίδειξη σεβασμού απέναντι σε έναν αρχηγό κράτους. Έστω και αν αυτός διοικεί δικτατορικά, αυταρχικά, ανελεύθερα. Αντί της δημοκρατίας, που ούτως ή άλλως είναι έννοια σχετική στην Ανατολή, ο Ερντογάν πουλά στον αραβικό κόσμο «ηθική», «τιμή», «αρετή» και «δικαιοσύνη».

Γι’ αυτό και διαβάζει άλλωστε «χοντροκομμένα» την καθ’ ημάς ελευθεροτυπία που στη δική του αντίληψη είναι αδιανόητη. Το ζήσαμε τινές εξ ημών με τις μηνύσεις που μας υπέβαλλε, το ζουν σήμερα και οι συντάκτες του «Σαρλί Εμπντό», που μηνύει για άλλους λόγους. Στην ουσία, λοιπόν, μετά την κήρυξη του πολέμου από τον πρόεδρο Μακρόν, σε ένα συμπέρασμα καταλήγουμε: Δεν πρόκειται για σύρραξη ισλαμιστών – χριστιανών. Πρόκειται -διά του Κορανίου- για τον πόλεμο της Ανατολής με τη Δύση. Πρόκειται για δύο ριζικώς διαφορετικούς κόσμους. Που συνυπάρχουν, όμως, ελέω παγκοσμιοποίησης, ο ένας μέσα στον άλλον.

Πρόκειται για πόλεμο με ακροατήριο σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο στην Τουρκία. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ο Μακρόν και η πνευματική ελίτ της Γαλλίας είναι ότι η Δύση και η Ευρώπη εισέρχονται με ευθύνη τους σε έναν πόλεμο άνισο. Άνισο διότι οι μουσουλμανικές χώρες έχουν ισχυρότατη εθνική και πολιτισμική ομοιογένεια. Δεν παροικούν αποφασισμένοι σταυροφόροι στις επικράτειές τους για να τις πλήξουν. Ενώ η Ευρώπη είναι διάσπαρτη από ορδές εκατομμυρίων κοιμώμενων τζιχαντιστών που περιμένουν το σύνθημα να εκδικηθούν τη Δύση στο έδαφός της.

Άνισο πόλεμο επίσης διότι η ζωή έχει τεράστια αξία στην Ευρώπη, αλλά δεν έχει καμία αξία στην Ανατολή, που είναι γεμάτη από φανατικούς καμικάζι αυτοκτονίας. Για να κηρύξεις λοιπόν έναν τέτοιο πόλεμο ως χριστιανική Ευρώπη πρέπει να έχεις πριν και πάνω απ’ όλα τα νώτα σου καλυμμένα, τις γραμμές σου απρόσβλητες. Και όχι αυτές να είναι «διαβρωμένες», και μάλιστα με τη δική σου μακρά συναίνεση λόγω πολυπολιτισμικότητος.

Η Ελλάδα έχει λάβει ήδη αξιόπιστες πληροφορίες ότι η Τουρκία αποτελεί ταξιδιωτικό γραφείο τζιχαντιστών προτού καν ξεσπάσει ο πόλεμος Μακρόν – Ερντογάν. Τώρα, λόγω εγγύτητος, καθίσταται εκούσα άκουσα ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος των ατάκτων μαζί βεβαίως με τη Γαλλία. Θυμίζουμε και πάλι τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν που χαρακτήριζε «άτιμους» τους Γάλλους, τους Ελλαδίτες, τους Ελληνοκυπρίους και τους Αρμενίους.

Πρέπει να πούμε κάτι στους εαυτούς μας, αν θέλουμε να αντέξουμε ως Ευρώπη και ως Δύση σε αυτόν τον πολυετή ιδεολογικό πόλεμο που έρχεται. Ναι, εξακολουθούμε μέσα στην παρακμή μας να είμαστε ελκυστικοί σε εκατομμύρια μετριοπαθείς φιλήσυχους μουσουλμάνους μετανάστες που ξεκινούν από τις χώρες τους για την ήπειρό μας σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.

Γιατί οι αξίες μας παραμένουν ισχυρές, με πρώτες την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ευημερία, αγαθά αδιανόητα για τις κουλτούρες της Μέσης και της Απω Ανατολής. Αλλά η ήπειρός μας και ο κόσμος μας μαζί με τις ελευθερίες κουβαλούν και πολύ μεγάλα αρνητικά φορτία πάνω τους, που αξιοποιεί η ολοκληρωτική κοσμοθεωρία του ριζοσπαστικού Ισλάμ για να στρατολογεί ισχυρότατες μειονότητες φανατισμένων καμικάζι τόσο από τις τάξεις των μουσουλμάνων όσο και από τις τάξεις των δυτικών.

Δεν είναι η ώρα να πούμε ποια είναι αυτά τα φορτία. Αλλά για να εύρει χώρο μια ολοκληρωτική κοσμοθεωρία -ιδεολογία-θρησκεία για να αποδομήσει με επιτυχία τη Δύση και να απλωθεί στο έδαφός της πρέπει-πρώτα η Δύση να της έχει δώσει άπειρο ηθικό χώρο. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αξιακά τον πόλεμο, ας αρχίσουμε λοιπόν από αυτό: τη μεταρρύθμιση της ηθικής μας. Τα λοιπά έπονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

EastMed: Το ουτοπικό γεωπολιτικό powerplay του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπάρχει μια ύπουλη πλάνη που κυνηγάει την Ελλάδα: Η γεωπολιτική. Ο αγωγός EastMed (East...

Δημοκρατία και τριτοκοσμική φυλαρχία

Μπορούμε να γίνουμε ισχυροί σαν τη Μεγάλη Βρετανία αν καταργήσουμε το πρωθυπουργικό ακαταδίωκτοΑπό...

Με ποιους είστε, κύριοι;

Ψάχνουμε να βρούμε τον εχθρό απέναντί μας. Καταγράφουμε κάθε μέρα τις «προκλητικές» δηλώσεις των...

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε μια ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτικά ιστορία στην Αυστραλία, η οποία συγκέντρωσε...

Η κόλαση του… Δάντη!

Ναι, διώξεις δημοσιογράφων για τα ρεπορτάζ τους γίνονται. Στα απολυταρχικά καθεστώτα, όμως, όχι στις...

Ο νέος πατριωτισμός των ελίτ είναι η άρνηση του πατριωτισμού

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου προξένησε την εβδομάδα που πέρασε μια ιδεολογική τοποθέτηση που έκανε ο...

Γιατί ο Μητσοτάκης είναι Κεντροαριστερός

Η Αριστερά πάντοτε κατευθύνει την πολιτική συζήτηση στα δικά της ιδεολογικά μέτρα. Για παράδειγμα,...

Ο Θανάσης Κοντογεώργης και ο Μηλιώκας

Μόλις πέρασε ο πρώτος ενθουσιασμός της Μεταπολιτεύσεως, άρχισαν να κυκλοφορούν τραγούδια που αποκάλυπταν την...

«Σκασίλα μου» τώρα, παναγιότατε;

Εκτός από τη γεωπολιτική των κρατών υπάρχει και η γεωπολιτική των Εκκλησιών.Από τον...

Ντουντούκες πεισιθανάτιου ενδοτισμού

Το θράσος σίγουρα πηγαίνει πακέτο με τους Αποστόλους του Μαρασμού. Το γιγαντώνει η υπερπροβολή...

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό και συνάμα θαρραλέο βήμα, υπογράφοντας συμφωνία στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας...

Ποιος παίζει τελικά με τη φωτιά;

Χρειάζεται πράγματι κάμποση δόση αποκοτιάς για να προκαλείς τους Ρώσους στην αυλή του σπιτιού...

Η Τουρκία επιστρέφει στην αγκαλιά της Δύσης

Τελικώς, όλα έχουν την εξήγησή τους. Η αμερικανική απόσυρση από την υποστήριξη του αγωγού...

Εξουσία και εθελοδουλία

Κομψή και «αεράτη» κυρία, φανατική «αντιψέκας», απολάμβανε τον καφέ της σε αθηναϊκό πεζοδρόμιο επιδεικνύοντας...

Ο κομάντο Θάνος Πλεύρης ενημερώνει

Η κοινή λογική έχει μπει σε καραντίνα. Αναμένεται να απελαθεί κλοτσηδόν από την Ελλάδα,...

Το σενάριο “Αρμαγεδών” για τον βιασμό της αμερικανικής Δημοκρατίας…      

Γράφει η Ζέζα Ζήκου «Kαθώς ο λαός, από δικό του λάθος, έχασε την εμπιστοσύνη των...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξέσπασε σε λυγμούς η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού – «Αφήστε με να πάω στην κηδεία του» 

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η σύζυγός του...

Σουίτα βιασμού: Οι αδελφοί Λεβέντη της Coca-Cola και τα άλλα τρία «μπουμπούκια»

«Σεισμός» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την υπόθεση-σοκ! Ιδιαιτέρα μεγαλοβιομηχάνου το θύμα

Γκιώνης αδειάζει Τούνη για το «ροζ» video: Πληρώθηκε αδρά για να κλείσει το στόμα της

Όχι μόνο «αδειάζει» την Ιωάννα Τούνη για την ανάρτησή...

Το τραγικό χτύπημα της μοίρας στην 24χρονη που βιάστηκε από τα Rich Kids στη Θεσσαλονίκη

Η άτυχη 24χρονη έχασε την οικογένεια και τον αγαπημένο της μέσα σε δύο χρόνια

Ηρωίδα η Γεωργία! Δεν λυγίζει από τις απειλές των καθαρμάτων και μιλάει δημόσια

Δημόσια βγαίνει να καταγγείλει τον εφιάλτη που έζησε στα...

Εξελίξεις! Βρέθηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα στον οργανισμό της Γεωργίας

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης αναμένονται από ώρα σε ώρα - Τι βρέθηκε στον οργανισμό της 24χρονης που βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ