Η «Λάμψη» του Σωτήρη Τσιόδρα

Must Read

Ο ευσυγκίνητος λοιμωξιολόγος, με φωσκολικής έμπνευσης μονολόγους, μελωμένος από σοροπιαστά δάκρυα, βγάζει δουλειά για την κυβέρνηση

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, αν ζούσε ο αξέχαστος δημιουργός της τηλεόρασης και του σινεμά Νίκος Φώσκολος, θα είχε σκεφτεί πολύ σοβαρά είτε να αναθέσει στον Τσιόδρα να του γράφει διαλόγους για τη «Λάμψη» και το «Καλημέρα Ζωή» είτε θα του είχε προτείνει να αναλάβει κάποιον σημαντικό πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία ή τηλεοπτική σειρά, που θα έφερε την υπογραφή του.

Διαβάστε τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού: «Δεν έχω χαρτιά μπροστά μου. Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών, μιλάει η γλώσσα της καρδιάς. Περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλά η φωνή της συνείδησης».

Αν αντιμετωπίσεις αυτά τα λόγια ως κάποια από τα πολλά παρόμοια που έχει κατ’ επανάληψιν πει ο ευσυγκίνητος λοιμωξιολόγος στις ενημερώσεις για τον κορονοϊό, θα σου έρθει ένας τόσος δα εμετούλης από την επανάληψη και την έντονη απόπειρα νίκης στο πεδίο των μελό εντυπώσεων. Αν τα δεις σαν κομμάτι σεναρίου, θα φανούν ωραία.

Πάμε, όμως, στο «ψητό». Όλη η ενημέρωση έγινε για τα παρακάτω που είπε ο Τσιόδρας: «Έχουμε τα μέσα μεταφοράς. Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατον αυτήν τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούν. Εμείς, ως επιστήμονες, το λέμε συνέχεια: Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε τα μέσα μεταφοράς, τον συνωστισμό. Όσο αυτό είναι εφικτό».

Δηλαδή ο ιεροψάλτης μάς είπε ότι είναι «αδύνατον να επενδύσουμε» στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το α’ πρόσωπο πληθυντικού που χρησιμοποίησε δείχνει πόσο ολοκληρωμένο κυβερνητικό στέλεχος νιώθει – λες κι εκείνος βγάζει προϋπολογισμό.

Επίσης, ο Τσιόδρας νομίζει ότι απευθύνεται σε υπουργούς, που χρησιμοποιούν κρατικές λιμουζίνες και μπορούν να αποφύγουν τον… συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ναι, φιλαράκο. Θα μας δώσει ο Μητσοτάκης το ηλεκτρικό αυτοκίνητό του ή ο Καραμανλής τη λιμουζίνα του για να πηγαινοερχόμαστε στη δουλειά.

Κόψτε, βρε άνθρωποι, λιγάκι το δούλεμα και αντί για το σόου «ενημέρωση δημοσιογράφων», καλύτερα ανεβάστε όσα γράφετε και λέτε σε παράσταση, να κόψετε χιλιάδες εισιτήρια…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε μπλόκο σε συγκεντρώσεις οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι και για λόγους ασφαλείας

More Articles Like This