Δευτέρα 21/6/2021

Υποκρισία της Αριστεράς

Δεν το κρύβω ότι με την αντίδραση του συνδικαλιστικού οργάνου Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο αισθάνθηκα μια δικαίωση.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στην αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 είχα γράψει άρθρο στην εφημερίδα «δημοκρατία» με τίτλο «Προστασία των θεσμών». Εκεί εξηγούσα ότι ανάμεσα σε όλα τα άλλα που έχει να αντιμετωπίσει λόγω κορονοϊού η κυβέρνηση, πρέπει να ενεργήσει εντός θεσμικών πλαισίων, όπως επιβάλλει το άρθρο 48 του Συντάγματός μας.

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω», όμως. Μάλιστα, λοιδορήθηκα από κάποιους κύκλους για το πώς τόλμησα να εκφράσω άποψη για το Σύνταγμά μας, χωρίς να είμαι συνταγματολόγος, αλλά επιστήμονας Πληροφορικής. Λες και το Σύνταγμά μας δεν μπορεί να ερμηνευτεί από απλούς πολίτες. Όλοι τότε ήταν υπέρ της ρήσης του αρχαίου Ρωμαίου φιλοσόφου Κικέρωνα, ο οποίος είχε πει σε μια φορτισμένη στιγμή «inter arma enim silent leges», δηλαδή «εν καιρώ πολέμου οι νόμοι σιγούν». Ήθελαν καθολική καραντίνα με κάθε κόστος, ακόμα κι αν καταπατηθούν αντιθεσμικά οι ελευθερίες μας, επειδή φοβούνταν για τη ζωή τους.

Έτσι, λοιπόν, η ιστορία κύλησε όπως όλοι γνωρίζουμε. Χάσαμε τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και η Αριστερά γελούσε που δεν θα γίνουν παρελάσεις. Χάσαμε το Πάσχα και η άθεη Αριστερά ξεκαρδίστηκε που δεν εορτάσαμε οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου μας. Χάσαμε τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου και η Αριστερά ευχαριστήθηκε που δεν εφαρμόσαμε τις παραδόσεις μας. Χάσαμε τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και η Αριστερά απόλαυσε ότι δεν εορτάσαμε «μιλιταριστικά με παρελάσεις» την επέτειο του ΟΧΙ.

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Το «Πάσχα των Αριστερών», η 17η Νοέμβρη. Εκεί, η Αριστερά ξαφνικά θυμήθηκε ότι δεν τηρούνται οι θεσμοί και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έγραψε αναλυτική νομική επεξήγηση με επίκληση στο άρθρο 48 του Συντάγματός μας (ότι δεν ενεργοποιήθηκε, όπως είχα αρθρογραφήσει τον Μάρτιο) και αναφέρθηκε ξεκάθαρα για «αντισυνταγματικότητα» της απαγόρευσης για την πορεία του Πολυτεχνείου. Πολύ αργά για κροκοδείλια δάκρυα, όμως.

Όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση, με μπροστάρη τον ανύπαρκτο σε αντικυβερνητικό λόγο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αρθρώσει λέξη ενάντια στην καθολική καραντίνα τόσους μήνες, είναι πραγματικά αστείο να περιμένει πως θα αλλάξει κάτι τώρα επειδή επιθυμούν οι αριστεροί να εορτάσουν το δικό τους «Πάσχα». Τόσους μήνες, και με ενεργά υποτακτικό τρόπο, η Αριστερά έχει αποδεχθεί πλήρως την πολιτική της καθολικής καραντίνας και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας. Δεν πείθουν πλέον κανέναν.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ