Πολιτικά νήπια

Must Read

Η πληροφόρηση που έχω από την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη δεν είναι καλή. Προβλέπει σύντομα «πατατράκ» στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και τη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Ωστόσο οι εικόνες ντροπής που φτάνουν στα σπίτια, στα γραφεία και τα κινητά μας από τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο των Αθηνών γεννούν μεγαλύτερη ανησυχία ακόμα και από τα σχέδια που απεργάζονται εις βάρος ημών οι Τούρκοι. Πρώτον, διότι με ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων (κυρίως της Αριστεράς) επαναχαράσσονται οι σκληρές διαχωριστικές γραμμές της δεκαετίας του ’80. Το ακούς στις φωνές των ακροατών στα ραδιόφωνα.

Αναγεννώνται ο αντικομμουνισμός, ο αντισυριζαϊσμός και ο αντιμητσοτακισμός. Οι «σταλινοφασίστες» από τη μια, το «αστυνομικό κράτος» από την άλλη. Δεύτερον, διότι η ανωριμότητα του πολιτικού συστήματός μας είναι πρω-το-φα-νής σε σύγκριση με τους θανάσιμους κινδύνους που διέρχεται η χώρα. Τη στιγμή που ο Ερντογάν αναγγέλλει τη διχοτόμηση της Κύπρου από την Αμμόχωστο, απειλεί ότι θα κάνει Ναγκόρνο-Καραμπάχ τη Θράκη και ετοιμάζεται να στείλει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο, στην Αθήνα χθες συνέβαιναν τα εξής:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε αξημέρωτα στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι, σαν τον κλέφτη.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε για το Αμπού Ντάμπι, προκειμένου να εορτάσει εκεί την «εθνική επέτειο».

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 έγραψαν στα παλαιά τους τα παπούτσια την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και διοργάνωσαν συγκεντρώσεις υπερμετάδοσης του ιού, διαλύοντας περισσότερο μια ήδη διαλυμένη πόλη. Και ρισκάροντας «κόκκινη» αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Για να εορτάσουν τι; Μια επέτειο, οι ηγήτορες της οποίας «έθαψαν» μεταπολιτευτικώς από θέσεις ευθύνης την Ελλάδα με τον δογματισμό τους.

Το θέαμα ήταν ιλαρό: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδήγησε τον στρατό του στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ο παλιμπαιδίζων αρχηγός πολιτικού κόμματος Βαρουφάκης παραβίασε οκλαδόν τον νόμο 4683, που απαγόρευε τη συγκέντρωση, αν και ο ίδιος ψήφισε «παρών» (!) όταν αυτός ενεκρίθη από τη Βουλή. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συμπεριφερόμενος σαν πολιτικό νήπιο που του πήραν το γλειφιτζούρι από το χέρι, θέλησε να κάνει δύο πορείες: μία στη Βασιλίσσης Σοφίας (με 300 ηλικιωμένους) και μία στην Πανεπιστημίου (με 1.500 κνίτες).

Δεν χόρτασε με τη μία. Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης διαμαρτυρόταν θεατρινίστικα, σαν άλλος… σφαδάζων Καραγκούνης, ότι οι αστυνομικοί τού έκαναν φάουλ, τον τράβηξαν από τη φανέλα, του έσκισαν το πουκάμισο, όταν αυτός προσπαθούσε να αποτρέψει συλλήψεις (κρίμα, Θανάση, στα γεράματα!).

Και όλοι μαζί, τη στιγμή που είχαν προκαλέσει τεράστιο συγχρωτισμό στο κέντρο των Αθηνών, διαμαρτύρονταν γιατί οι αστυνομικοί εφάρμοζαν τον νόμο και έκαναν προσαγωγές! Μολονότι τους ζητήθηκε εκατό φορές με ντουντούκα να διαλυθούν. Και αύριο όλοι αυτοί θα μας πουν ότι ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία και θα ισχυριστούν πως δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων! Είναι λυπηρό. Πραγματικά λυπηρό. Τα «κακομαθημένα» της Μεταπολίτευσης με τον αριστερό εγωισμό παριστάνουν τα θύματα (από αγωνία μην τους πάρει την αντιπροσωπία ο Τσίπρας), ενώ αύριο θα αποδειχθεί πως πρόκειται για τους θύτες. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορεί να πάει έτσι ο τόπος μπροστά.

Όταν αρχηγοί κομμάτων παραβιάζουν τον νόμο και ζητούν και τα ρέστα, τι θα κάνει αύριο ο επιχειρηματίας που έχει το κατάστημα κλειστό και είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας; Θα παραβεί τον νόμο, θα το ανοίξει και, αν τολμήσει να τον πειράξει κανείς, θα στείλει τον λογαριασμό στον Κουτσούμπα! Αλλά είπαμε: Η διάλυση της κοινωνικής συνοχής είναι το λιγότερο κακό. Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει στη βάση της κοινωνίας σωρευμένη ενέργεια και οργή προς εκτόνωση, αλλά η δημόσια υγεία είναι λάθος γήπεδο διαμαρτυρίας για τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών. Το μείζον κακό είναι η διάλυση της εθνικής συνοχής.

Η επαναφορά των σκληρών διαχωριστικών γραμμών στο δίπολο «αντικομμουνισμός – αντιμητσοτακισμός». Με τον επιτήδειο Τσίπρα να κάθεται σαν την αθώα περιστερά στη μέση, Μητσοτάκης και Κουτσούμπας ας διερωτηθούν για ποιον δουλεύουν! Ειδικώς ο Κουτσούμπας. Αν νομίζετε ότι η απάντηση είναι «Τσίπρας» ή «μόνο Τσίπρας» ή το βρόμικο μεταρρυθμιστικό σημιτικό κέντρο, πλανάστε. Η διαίρεση ανοίγει την όρεξη στη γείτονα και ωφελεί τον ξένο παράγοντα… Οπως μια ζωή! Δυστυχώς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This