28/5/2022

Πιο ίσοι από άλλους

Δημοσίευση:

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε ο φίλος και συνεργάτης μου Ηλίας Κωστόπουλος στα κοινωνικά δίκτυα: «Διαταγή…!!! Έκδοση Διαταγής…!!! Εφαρμογή της Διαταγής…!!! Έλεγχος εφαρμογής της Διαταγής…!!! Κυρώσεις σε αυτούς που δεν εφαρμόζουν τη Διαταγή…!!! Μην εκδίδεις διαταγή όταν δεν είσαι σε θέση ή δεν θέλεις να ελέγξεις και να απαιτήσεις την εφαρμογή της από όλους.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Απλά εάν εκδόσεις διαταγή και δεν την εφαρμόσουν όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, δεν επιβάλλεις κυρώσεις σε αυτούς που δεν την εφαρμόζουν και σε γράφουν στα παλαιά υποδήματά τους, τότε απλά θα γελoιοποιηθείς, δεν θα σε παίρνει κανένας στα σοβαρά και στην επόμενη διαταγή που θα εκδόσεις, εκτός των άλλων, θα αυξηθούν και αυτοί που δεν θα την εκτελέσουν. Με λίγα λόγια και απλά χάνεις την μπάλα. Αν δεν το έχεις, άσ’ το καλύτερα και κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο!!! Πώς θα αντικρίσεις στα μάτια και τι θα τους πεις σε αυτούς που εφάρμοσαν την διαταγή!!;; Δεν μπορείς να τηρείς δύο μέτρα και δύο σταθμά… Ο κ. Κωστόπουλος είναι απόστρατος ταξίαρχος του Ελληνικού Στρατού, αλλά σε λίγες γραμμές περιέγραψε την εύνομη λειτουργία και την ισονομία. Οπου έγραψε διαταγή, βάλτε τη λέξη «Νόμος» και έχετε μια συνοπτική και σοφή περιγραφή του νεοελληνικού προβλήματος και της ανομίας, που ακόμη μαστίζει τη χώρα, όπως κάποτε η φυματίωση και η ελονοσία.

Ως απεδείχθη, στην Ελλάδα υπάρχουν δύο έννομες τάξεις: Μία για την Αριστερά και μία για τους άλλους. Μετά την κωμική και παράνομη πρωινή φιέστα του ΚΚΕ, όπου ο νόμος δεν εφαρμόστηκε, δεν τους διέλυσαν στη Βασιλίσσης Σοφίας, δεν τους επέβαλαν πρόστιμα, δεν συνελήφθη κανείς, οι δυνάμεις της τάξης επενέβησαν δυναμικά όταν ο Κουτσούμπας και οι ιδιόρρυθμοι «ιεχωβάδες» του, που όμως πιστεύουν στην πολιτική βία, επανασυγκροτήθηκαν στην Πανεπιστημίου για να ξανακάνουν το κομμάτι τους, να επιδιώξουν τη σύγκρουση, ώστε να περιβληθούν τις δάφνες των «αγωνιστών».

Στη Θεσσαλονίκη τους περικυκλώσανε, σε έναν έναν κόβανε πρόστιμο και κάποιους που αντιστάθηκαν τους μπαγλάρωσαν. Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να γίνει και στη Βασιλίσσης Σοφίας. Να κόψουν 5.000 ευρώ πρόστιμο στον Κουτσούμπα και στο κόμμα του, που το οργάνωσε, και από 300 το κεφάλι στους 150 ματσουλαραίους που είχαν στοιχηθεί ως άτσαλοι φαντάροι. Να μην περάσει η εικόνα πως το ΚΚΕ, οποιοσδήποτε, γράφει τον Νόμο εκεί που δεν πιάνει ο ήλιος. Ηταν μεγάλο πολιτικό και επικοινωνιακό λάθος που το Μαξίμου άφησε αυτή την εικόνα να κυριαρχήσει. Δεν έχω κρύψει την εκτίμησή μου στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πράττει και ας κάνει λάθη, μόνο οι απράγμονες και οι νεκροί δεν λαθεύουν, όμως, παρότι ίσως με διαψεύσει, έχω τη βεβαιότητα πως το κράτει στην Αστυνομία κατά την πρωινή φιέστα του ΚΚΕ δεν ήταν δική του απόφαση, αλλά του Μαξίμου. Μόνο όταν είδαν πως πήρε ο απαυτός τους αέρα και τη θύελλα αντιδράσεων, διέταξε ο Χρυσοχοΐδης τα δέοντα και πήρε πάνω του την πρωινή αδράνεια.

Η ζημιά όμως έγινε. Αυτό το προσκύνημα του Μαξίμου στον ανορθολογισμό της Αριστεράς έδωσε ένα μήνυμα παράλογα άνισης μεταχείρισης. Κάποιοι πιο θερμόαιμοι πατριώτες επιχείρησαν να γιορτάσουν την 28η Οκτωβρίου. Επεσαν πρόστιμα. Ιεράρχες, ιερείς και πιστοί κυνηγήθηκαν και τιμωρήθηκαν, γιατί παραβίασαν τα μέτρα, ακόμη και ο έρμος ο Αιγιαλείας που πήρε μόνος του αγκαλιά την εικόνα και βγήκε σε μια μοναχική λιτανεία. Δεν μπορείτε να βάζετε πρόστιμο 300 ευρώ σε έναν ταλαίπωρο που μπάφιασε και έβγαλε έξω από τη μάσκα τη μύτη του και να τη χαρίζετε στον Κουτσούμπα και στην τρελοκαμπέρω τού ΜέΡΑ25 και το αριστερό τσίρκο να υποχρεώνει χιλιάδες αστυνομικούς να συνωστίζονται αναγκαστικά για να εμποδίσουν την παραβίαση των μέτρων από το ΚΚΕ.

Γιατί να διακινδυνεύσει έστω και ένας αστυνομικός, συγγενής, φίλος του να διασωληνωθεί ή και να χάσει τη ζωή του; Επειδή ο Κουτσούμπας και η παλαιολιθική σέχτα του υποχρέωσαν το κράτος να κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς; Ισονομία λέγεται και βιάστηκε, κουρελιάστηκε. Υπονομεύτηκε η νομιμοφροσύνη των πολιτών στα αναγκαία μέτρα.
Ο ιός φτάνει πια σε κάθε οικογένεια, σε κάθε παρέα. Είδα χθες τον φίλο μου τον Σάκη συντετριμμένο. Αλβανός που δουλεύει σε πάρκινγκ κοντά στο γραφείο μου, καλός οικογενειάρχης και με αληθινή αγάπη στην Ελλάδα. Η ξαδέρφη τους, 28 χρονών, μια πολύ όμορφη κοπέλα, έγκυος έξι μηνών, πέθανε στην Αλβανία από κορονοϊό, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Και έχουμε τους ηλίθιους να κάνουν συγκεντρώσεις και μερικούς να παίζουν και πετροπόλεμο, να το θεωρούν «κεκτημένο δικαίωμα», κατά της Αστυνομίας, γιατί είναι του Πολυτεχνείου τα εννιάμερα. Ωρυόταν μια φωνή σε βίντεο για κρατούμενο «γιατί τον χτυπάτε;» και δεν τον χτυπούσε κανείς. Ευτυχώς που υπάρχει το βίντεο δηλαδή, γιατί αλλιώς όντως θα νομίζαμε πως τον χτυπούσαν.

Η εικόνα έδειχνε την αλήθεια, οι αστυνομικοί ψύχραιμα, χωρίς να απαντούν σε υστερίες, να προσπαθούν να προσαγάγουν κάποιον συλληφθέντα και διάφοροι να προσπαθούν να εμποδίσουν τη σύλληψη, μια δεσποσύνη έριχνε γονατιές (!) για να απελευθερώσουν τον ήδη δεσμευμένο κρατούμενο! Και αυτό θεωρήθηκε από κάτι τελάληδες ως φυσιολογικό για τους πολίτες, που άπλωναν χέρι σε αστυνομικούς (!) και κατάχρηση εξουσίας από την Αστυνομία, διότι, λέει, το καημένο το παιδί έμενε… εκεί. Ως γνωστόν, στο άρθρο 3252 παράγραφος Β υποπερίπτωση 69 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας της Μποτσουάνα λέει πως, αν κάνεις ταρζανιές, τρέξεις και σε μαγκώσουν έξω από το σπίτι σου, δεν μπορούν να σε συλλάβουν. Εδώ όμως δεν ισχύει. Έστω δε υπ’ όψιν πως οι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν απαντήσεις σε όποιον ουρλιάζει στον δρόμο, ακόμη και αν ισχυρίζεται ή στ’ αλήθεια είναι ο Μάτλοκ.

Πολύ περισσότερο δεν μπορεί κανείς να εμποδίζει και να παρεμβαίνει στην εκτέλεση των καθηκόντων των αστυνομικών για να απελευθερώσει κρατούμενο. Το τι έγινε συνολικά δεν το ξέρουμε. Ξέρουμε όμως δύο πράγματα: Αυτά που είδαν τα μάτια μας ήταν κωμικοτραγικά αντίθετα στους ισχυρισμούς και η πιο παρακμιακή Αριστερά της Ευρώπης προσπαθεί πάλι να φτιάξει ψευτοήρωες. Κάποτε θα γίνουμε σοβαρό κράτος αλλά ακόμη έχουμε δρόμο, στον οποίο εμπόδια είναι α) η Αριστερά και β) όσοι «φιλελεύθεροι» τιμούν ενοχικά την Αριστερά, η οποία, θυμίζω, δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο, για να μην πω αυτό που είπε ο Καζαντζάκης για τον κομμουνισμό, πως είναι πνευματική ψώρα.

*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ,
www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητώντας τη συναίνεση του συστήματος

Είσαι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μελετάς τις εννέα δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μετά...

Το Αθηναμαμπάντ

Έξω από το μίνι μάρκετ τα κρεμμύδια απλώνονται μέσα σε καφάσια στο πεζοδρόμιο. Δίπλα...

Πού βαδίζουμε;

Η Τουρκία ξεδιπλώνει μεθοδικά την επιθετικότητά της εναντίον των Κούρδων, των γειτονικών χωρών καθώς...

Το ποίημα του Κούλη Ιστανμπούλη

Η Μούσα περνώντας από το Μέγαρο Μαξίμου μύρισε ινδικά στικάκια να καίνε, είδε αγαλματίδια...

Ο ατλαντισμός διαλύει την ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ντόρα τα είπε μια χαρά χθες στον Σκάι: ότι η Κομισιόν τα έχει...

Δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο…οι τούρκοι παζάρευαν με Κίσινγκερ το μισό Αιγαίο

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις θέσεις των Τούρκων σχετικά με το μοίρασμα του Αιγαίου, πίσω...

Πατριάρχης Ιωακείμ Γ΄ ο Μεγαλοπρεπής

Ήταν κάποτε ο Πατριάρχης Ιωακείμ Γ΄ ο Μεγαλοπρεπής. Στις 25 Μαΐου του 1901 εξελέγη...

Ολιστική, φολιστική, χοληστική κ.λπ. II

Φαίνεται αδιανόητο στον Μητσοτάκη να έχουν κι άλλοι λεφτά, πλην εκείνου, ή να μην...

Εμείς να επιλέξουμε την ώρα της σύγκρουσης

Η Τουρκία γνωρίζει πως και χωρίς τα F-35, με την παραλαβή όλων των Rafale,...

Πλέον έγιναν επικίνδυνοι

Τι να το κάνω εγώ το standing ovation (χειροκρότημα στο όρθιο) του Κογκρέσου προς...

Παζαρεύει ή… θέλει σύγκρουση;

Εισαγωγική παρατήρηση: Αν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάνει σαν μικρό παιδί και...

Οι έμποροι των εθνών

Η Eλλάς καθεύδει τον νήδυμο ύπνο και διά τις πράξεις και παραλείψεις της αποδεικνύει...

Πρωτοβουλία Μακρόν στα ανήσυχα Βαλκάνια

Επείγουσα πρωτοβουλία για τη διασφάλιση σταθερότητας στα δυτικά Βαλκάνια αναλαμβάνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμ....

Ολιστική, φολιστική, χοληστική κ.λπ.

Από το «λεφτά υπάρχουν» περάσαμε στην ολιστική αντιμετώπιση του «λεφτά δεν υπάρχουν αλλά και...

Μητσοτάκης: «Ολιστική» ζωή και… παντεσπάνια!

Πάντοτε μου προκαλούσαν απέχθεια οι όροι «ολισμός» και «ολιστικός».Από τον Γιάννη Χ. ΚουριαννίδηΚι...

Οψοποιών μαγγανείαι

Διαβάζω σε έγκυρες ιστοσελίδες, οι οποίες συνήθως απηχούν την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Μέγαρο...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος το VIP κελί για τον Αναγνωστόπουλο – Που μεταφέρεται

Τη μεταγωγή του στις φυλακές Μαλανδρίνου περιμένει ο καθ'ομολογία...

Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το τελευταίο (;) εργοστάσιο που έφτιαχνε κινητήρες για τα Drones

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας με ένα χτύπημα ακριβείας...

Σοκ! Νεκρός ο Andy Fletcher των Depeche Mode!

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Andy Fletcher, ιδρυτικό...

«Χαμός και σήμερα»! Μετά την Ακρόπολη, ο ΣΚΑΪ είδε τουριστικό «χαμό» και στο Μοναστηράκι!

«Μοναστηράκι και Πλάκα; Οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί παιδιά....

Ξεσπά η μητέρα του μικρού Ράινερ κατά του πρώην συζύγου της: «Οικογένεια μαφία» – «Ήταν βίαιος»

Το συγκινητικό μήνυμα που έστειλε στο παιδί της - «Με απείλησε με μαχαίρι, χτυπούσε τον Ράινερ», λέει στην επιστολή της

Φωτιά στο ΒΕΘ: Διασωληνωμένοι 2 νέοι άντρες – Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό παιδιών

Στιγμές αγωνίας και τρόμου έζησαν όσοι ήταν στο κτίριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ