Δευτέρα 14/6/2021

Κυβερνά ο υιός του ιού

Το ωραίο το λουκέτο, το φαλιμέντο το μερακλίδικο μόνο μια φιλελεύθερη κυβέρνηση κληρονομούμενης πρωθυπουργίας μπορεί να σ’ το δώσει

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, καρατερίστας της πολιτικής, που ειδικεύεται στον ρόλο του αρχαιοπρεπούς «οπαδού» όσων λέει και πράττει ο εκάστοτε πρόεδρός του, μας είπε κάτι το ωραίον: «Μας κυβερνά ο ιός».

Αρχικά, έτσι ακούστηκε, σαν να αναφέρεται με αποκαρδίωση και ίχνη απογνώσεως στην πανδημία. Το σήκωνε και η συζήτηση για την εστίαση (που μάλλον δεν θα ανοίξει). Πολλοί καχύποπτοι, όμως, θεώρησαν ότι δεν είπε ακριβώς «ιός» και δεν αναφερόταν στον κορονοϊό. Αρχισαν να διαδίδουν ότι τούτη η αμφιλεγόμενη λεξούλα του Αδώνιδος ήταν κάτι σαν εκτόξευση πάρθιου βέλους του δαιμόνιου ελληνολάτρου εναντίον του κληρονόμου της πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τυγχάνει υιός του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σίγουρα αποτελεί (ο Κυριάκος) πρόγονο κάποιων εκ των επομένων πρωθυπουργών, υπουργών, δημάρχων και φυλάρχων της Γιουνανικής Τζαμαχιρίας μας.

Υπέθεσαν οι δολιότατοι αναλυτές: Μήπως εννοούσε υιός και όχι ιός; Μήπως θέλει να κάνει νευρογλωσσικό προγραμματισμό (Neuro-linguistic programming – NLP) στους οπαδούς του και σκοπίμως δημιουργεί συνήχηση «ιού» και «υιού», και με αυτόν τον βελούδινο τρόπο να λέει χολέρα και πανούκλα και λοιμό αλλά και λιμό (λόρδα δηλαδή) τον τρισβάρβαρο νεποτισμό που τρώει τα σωθικά της Ελλάδος; Κι ενώ, δηλαδή, δεν ήταν λίγοι όσοι τον νόμιζαν λοξό τον Άδωνι, προκύπτει σκέτος λοξίας, χρησμοδότης σκοτεινός που εκτοξεύει αμφίσημες λέξεις και φράσεις εναντίον της πολιτικής πανδημίας, που ξεπαστρεύει το έθνος των λιγοστών Ελλήνων που έχουν απομείνει.

Κάτι άλλο νόστιμο που είπε στην τηλεοπτική εμφάνιση κατά την οποία μίλησε για «ιό – υιό» ήταν η ανάλυση για τον τρόπο με τον οποίο τάχα μου δήθεν θα ψωνίζουμε, το clickaway: «Είναι παραγγελία ηλεκτρονική που σου στέλνει το κατάστημα την ώρα και πας και το παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα. Βέβαια θα πρέπει προφανώς οι επιχειρήσεις να έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα».

Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτά τα clickaway σημαίνουν ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να απομείνουν φυσικά καταστήματα. Μερικοί πεισματάρηδες θα το παλέψουν λίγο, θα φαλιρίσουν μετά πολλών επαίνων και θα απομείνουν η Amazon και το Ebay.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ