Κυριακή 20/6/2021

Οι «διαφωτισμένοι»

Θα μεταφέρω στη στήλη δύο ειδήσεις που άκουσα στην ΕΡΤ (19-11-20)

  • Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Mάλιστα, αυτές προέρχονται από τη θεωρούμενη «πολιτισμικό πρότυπο» της σημερινής Ευρώπης χώρα, δηλαδή την Ελβετία. Πριν τις παραθέσω θα προλάβω κάπως τον αναγνώστη… Θα πω άφοβα ότι και οι δύο αποτέλεσαν στο μυαλό και στην όλη πνευματική πορεία μου (κοινωνική, εκπαιδευτική, επιστημονική) μία από τις πιο φρικτές επιβεβαιώσεις ότι η Ευρώπη, μολονότι αποκαλείται «πολιτισμένη» (παρά τους άφθονους -μέχρι Παγκόσμιους- πολέμους που έχει προκαλέσει με πολλές δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς…), επιμένει εντούτοις και σήμερα να εμπτύει το δηλητήριο του εμετικού εγωισμού της στις πιο ουσιώδεις, πιο ευαίσθητες, πιο ιερές παρακαταθήκες της πνευματικότερης και ανθρωπινότερης θρησκείας της Ιστορίας: του Χριστιανισμού.

Παραθέτω τις ειδήσεις: α) Η Ένωση εντατικολόγων γιατρών της Ελβετίας ανάρτησε στο τουίτερ το ακόλουθο μήνυμα: Επειδή συμπληρώθηκαν ήδη σχεδόν εντελώς οι θέσεις στις εντατικές μονάδες της χώρας λόγω της πανδημίας του

, καλούν τους έχοντες ανάγκη εντατικής θεραπείας να συντάξουν διαθήκη (!) όπου θα γράφουν εάν εξουσιοδοτούν ή όχι (προπάντων μη χαθεί κανένα «ατομικό νομικό δικαίωμα»!) τους γιατρούς να τους κάνουν… ευθανασία, ώστε να μη φρακάρουν οι κλίνες που έχουν απομείνει στις εντατικές!

Και η δεύτερη είδηση (ελβετική κι αυτή, όπως λέμε… ελβετικό τυρί): Επειδή υπάρχουν και πολίτες που για κάποιους -έστω περίεργους- λόγους θεωρούν «μαγειρεμένη» την πανδημία, Ελβετοί επιστήμονες ζητούν και από αυτούς να συντάξουν «υπεύθυνες δηλώσεις» ότι δεν ενδιαφέρονται για θεραπεία σε εντατικές μονάδες! Μάλιστα, κορυφαίος σύμβουλος νοσοκομείων της Ελβετίας ονόματι Βίλι Οζιέ προχώρησε περισσότερο! Εξέφρασε την άποψη ότι στην περίπτωση πολιτών της κατηγορίας αυτής (σημ.: δηλαδή γνωστών ως «ψεκασμένων»!) δεν χρειάζεται καν η δήλωσή τους προκειμένου να τους αποκλείσει η Ελβετία από νοσηλεία σε εντατικές!

Στην εκπομπή του Α’ Προγράμματος της ΕΡΤ, από όπου μεταφέρω τις ειδήσεις, ο έκπληκτος (εξίσου με εμένα) παρουσιαστής είχε την επιμέλεια να καλέσει στο τηλέφωνο τον γνωστό λοιμωξιολόγο ιατρό Μ. Δερμιτζάκη που, παρεμπιπτόντως, ευρίσκετο στην Ελβετία (σημ.: μάλιστα, εάν δεν κάνω λάθος, ζει και δραστηριοποιείται εκεί) και να του ζητήσει μια σύντομη συνέντευξη επί των ανωτέρω φρικτών ειδήσεων… Πρέπει να ομολογήσω ότι ο γνωστός ιατρός απαντούσε στις ερωτήσεις του παρουσιαστού απολύτως καταδικαστικά για το περιεχόμενο των ανωτέρω ανακοινώσεων. Και θεωρώ ότι αξίζει γι’ αυτό ειδικό διεθνή έπαινο, τόσο ως ιατρός όσο και ως Νεοέλλην Ορθόδοξος Χριστιανός, έναντι των «διαπεφωτισμένων» Ευρωπαίων αγρίων που παριστάνουν τους παγκοσμίως πρωτοπόρους ανθρωπιστές!

Διότι ποιοι, επιτέλους, είναι όλοι αυτοί οι αναίσχυντοι κύριοι; Πού βρήκαν το θράσος να ζητούν «εξουσιοδοτικές… διαθήκες» προς αφαίρεση ζωής ανθρώπων με ευθανασία, για τον λόγο ότι λείπουν κρεβάτια για τη θεραπεία ασθενών; Τι είναι οι συνάνθρωποί μας, επιτέλους; Ζωάκια που τους γίνεται ευθανασία για κάποιους λόγους (παραδεκτούς, πάντως, από θρησκευτική πλευρά); Και τι είναι, επιτέλους, οι αγενώς αποκαλούμενοι «ψεκασμένοι»; Δεν είναι και αυτοί συνάνθρωποί μας που -ανεξαρτήτως τι θεωρούν «αλήθεια» και τι «ψεύδος» σε αυτή την ιστορία- δικαιούνται, πάντως, και αυτοί να εισέλθουν σε μια εντατική για να νοσηλευθούν, εν περιπτώσει βαριάς ασθένειας; Πώς είναι δυνατόν επιστήμονες, κατά τα λοιπά πρωτοπόροι (!) επί Γης, να έχουν και να προβάλλουν δημόσια απόψεις σαν τις παραπάνω των Ελβετών εντατικολόγων; Θεέ μου, σώσε μας από τους «ψεκασμένους» με τόσο βαρύ σπρέι εγωισμού ευρω-διαφωτισμένους!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ