Η Παναγία στη Βουλή

Must Read

Έχω στηλιτεύσει στο παρελθόν πολλές φορές τη Ν.Δ. όταν παρεκκλίνει προς αντιπατριωτικές ή έκδηλα αριστερές ιδεολογίες που αντιτίθενται στο τρίπτυχο Ελλάδα – Ορθοδοξία – παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Όμως κάθε φορά που ενεργεί με ξεκάθαρη πατριωτική τάση πάντα το επιβραβεύω, γιατί, εκτός από δίκαιος άνθρωπος που προσπαθώ να είμαι, θεωρώ ότι ο «καπετάνιος» πρέπει να ακούει τόσο τις αντιδράσεις όταν παρεκκλίνει το πλοίο όσο και να του αποδίδονται τα εύσημα όταν η πορεία του καραβιού είναι η ορθή.

Έτσι, λοιπόν, ενθουσιάστηκα όταν την 21η Νοεμβρίου η Βουλή μας φωτίστηκε με εικόνες της Παναγίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που εόρταζαν εκείνη την ημέρα.

Πολλοί άθεοι αντέδρασαν, γιατί, βλέπετε, είχαν συνηθίσει η Βουλή μας να φωτίζεται μόνο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το σύμβολο των ανωμαλιστών και της αποδομητικής προς τα χρηστά ήθη ιδεολογίας τους.

Επίσης, αντέδρασαν αριστεροί που θεωρούν πως οποιαδήποτε εορτή και τιμή προς τις Ενοπλες Δυνάμεις αποτελεί «χουντικό ατόπημα». Τους προσέβαλε η εικόνα της μάνας όλων μας, της Παναγίας, πάνω στο κτίριο του Κοινοβουλίου μας. Μάλλον έχουν λησμονήσει ότι το ελληνικό Σύνταγμα έχει -διαχρονικά- ως προοίμιο τη φράση «Εις το όνομα της Aγίας και Oμοουσίου και Aδιαιρέτου Τριάδος», όπως επίσης ότι το τρίτο από την αρχή άρθρο αναφέρει ρητά ότι η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα μας είναι η Ορθοδοξία.

Αλλά για πρώτη φόρα σε άρθρο μου θα πράξω κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Θα αφήσω μόνο τις φράσεις διάσημων φιλελεύθερων και αριστερών να σας δείξουν ακριβώς τι αντίδραση προκάλεσε η συγκεκριμένη προβολή στη Βουλή.

Από αυτές τις φράσεις θα καταλάβετε γιατί πρέπει να επικροτούμε μαζικά τέτοιες πατριωτικές ενέργειες από την κυβέρνηση.

Νίκος Φίλης, βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Στυγνή προσβολή της δημοκρατίας η απεικόνιση του κτιρίου της Βουλής με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα». Βίβιαν Ευθυμιοπούλου (ενώ δείχνει σε tweet της τη Θεοτόκο στη Βουλή): «Τι δείχνει αυτή η φωτογραφία; Ηρεμα ρωτάω». Ελενα Ακρίτα (επιδεικνύοντας σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα τη Θεομήτωρ στο Κοινοβούλιο): «1. Ποιος έδωσε την εντολή; 2. Πόσο κοστίζει;» ΜέΡΑ25 (Γιάνης Βαρουφάκης): «Επί της προσόψεως της Βουλής αποφάσισαν η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής να “τιμήσουν” τα Εισόδια της Θεοτόκου. Αυτό είναι το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κοσμικό κράτος του “φιλελεύθερου” κ. Μητσοτάκη;»

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This