Εκείνη συγχωρεί, εμείς όχι!

Must Read

Αντιμετωπίζουμε τρεις κινδύνους: την καλπάζουσα πλέον τουρκική επιθετικότητα, την πανδημία και την ύφεση που αυτή προκαλεί λόγω των αναγκαίων μέτρων ανάσχεσής της.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Η δε σειρά δεν είναι τυχαία, χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει τίποτε. Ειρήνη υπάρχει και στα νεκροταφεία και υπάρχουν φυλακισμένοι που σφύζουν από υγεία. Σε αυτούς, λοιπόν, τους δύσκολους καιρούς ο λαός απαιτεί από τα πολιτικά κόμματα παράδειγμα ηγεσίας και στάση πολιτικής ευθύνης και πατριωτισμού. Θα σας δώσω τρία τέτοια παραδείγματα. Τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, πνευμονολόγο, τον Χρήστο Κέλλα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, επίσης πνευμονολόγο, και τον Κωνσταντίνο Μπλούχο της Ν.Δ., επίσης γιατρό, που με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησαν να ενταχθούν στο προσωπικό των ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων των περιφερειών τους. Δηλαδή στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υγεία των πολιτών, αποδεχόμενοι όλους τους κινδύνους που υπάρχουν για το νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν τους γνωρίζω, είναι όμως όλοι αξιέπαινοι, οι ψηφοφόροι να τους θυμούνται όταν έρθει η ώρα, και ο κ. Λαμπρούλης είναι μεν στην άλλη ιδεολογική όχθη, όμως πλέον θα τον ακούω με σεβασμό, διότι στους δύσκολους καιρούς, σε αντίθεση με το κόμμα του, έδειξε έμπρακτη πατριωτική ευθύνη.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, θιγέντες, έβγαλαν λάβρες ανακοινώσεις λόγω της παραγγελίας προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατόπιν αναφοράς μου προς τον κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον έλεγχο της παραβίασης εκ μέρους τους των μέτρων για την πανδημία την ημέρα του Πολυτεχνείου και για όσα προηγήθηκαν.

Βλέπεις το πρωτοσέλιδο φυλλάδας περιορισμένης κυκλοφορίας και ανεπίσημου οργάνου της τρομοκρατίας και όσα λένε οι ηρωικές αντιστασιακές ανακοινώσεις των θιγέντων κομμάτων, και νομίζεις πως ήρθε το Μηχανοκίνητο του Μπουραντά, πιάστηκαν αιχμάλωτοι έπειτα από μάχη και τώρα τους κάνουν φάλαγγα στα υπόγεια της Μπουμπουλίνας.

Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας πίνει φραπόγαλο, ο sui generis καραφλοδαίμων φρέντο καπουτσίνο deca με γάλα σόγιας, στέβια και βιολογική κανέλα, ο Κουτσούμπας βαρύ ρωσικό τσάι, από το καλό, του Τσερνόμπιλ, και από τις πολυθρόνες στα γραφεία τους μιλούν στα iPhones και κανονίζουν την επόμενη επαναστατική γυμναστική βλέποντας Netflix. Στην ουσία η Αριστερά διεκδικεί το δικαίωμα να περνάει με κόκκινο, να παρκάρει στις ράμπες αναπήρων, να ανάβει φωτιά στο δάσος τον Αύγουστο. Ο ψευτοτσαμπουκάς να κάνουν μαζικές εκδηλώσεις και τα καλέσματα στον κόσμο -άλλο αν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 τελευταία στιγμή κώλωσαν από τις αντιδράσεις και έκαναν μικρότερες παραβάσεις από το ΚΚΕ- δεν διαφέρουν σε τίποτε από όσα περιέγραψα ως παράνομες συμπεριφορές. Διεκδικούν ο Νόμος να εφαρμόζεται σε όλους εσάς και να εξαιρούνται αυτοί, γιατί είναι… αριστεροί! Η απαίτηση για ισονομία είναι πάνδημη και, όσο και αν με βρίσουν οι ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα, ο λαός, όταν βλέπει να πέφτουν «καμπάνες» σε μικροπωλητές λαϊκών αγορών, ηλικιωμένους, άνεργους διαβάτες που δυσφόρησαν και κατέβασαν τη μάσκα ή ταλαίπωρες πόρνες σε οίκους ανοχής, οργίζεται.

Εκεί όμως όπου η πολιτική επιστήμη και η κοινή λογική παραιτούνται και αναλαμβάνει η ψυχιατρική είναι σε όσα έγιναν στις 21 Νοεμβρίου, στα Εισόδια της Θεοτόκου, που είναι προστάτις των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες εορτάζουν την ίδια μέρα. Κατόπιν αξιέπαινης πρωτοβουλίας του ΓΕΕΘΑ, που αποδέχθηκε εξίσου αξιέπαινα ο πρόεδρος της Βουλής και διακομματικά η Συνδιάσκεψη των Προέδρων, προβλήθηκε με προτζέκτορα στην πρόσοψη της Βουλής ένα τιμητικό ολιγόλεπτο βίντεο με στιγμές από τους διαχρονικούς πολεμικούς αγώνες του Εθνους, το οποίο για τέσσερα δευτερόλεπτα έδειξε μια ωραία βυζαντινή εικόνα της Παναγίας, της Υπερμάχου Στρατηγού. Η Ελληνική Δημοκρατία με ελάχιστο κόστος τίμησε τον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας, τις Ενοπλες Δυνάμεις, και την προστάτιδά τους, προκαλώντας κύμα ικανοποίησης και συγκίνησης στη συντριπτική πλειονότητα.

Πλην όμως υπήρξαν οι εμετικές εθνομηδενιστικές αντιδράσεις, με κατάπτυστες δηλώσεις εκ μέρους κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτών και στελεχών, που έκαναν όπως ο Μπέλα Λουγκόζι, ο οποίος υποδυόταν τον Κόμη Δράκουλα, όταν του έριχναν αγιασμό ή κάρφωναν τον πάσσαλο στην παγωμένη καρδιά του. Κάποιος πρέπει να τους πιάσει από τη φαβορίτα, όπως έκανε ο δάσκαλός μας στο δημοτικό, και να τους κάτσει στο θρανίο για να διαβάσουν το Σύνταγμα. Μπερδεύουν την ανεξιθρησκία, που κατοχυρώνεται στο άρθρο 13, με το άθεο κράτος. Το Σύνταγμα στο άρθρο 3 λέει: «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού». Καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, όμως αυτό το κράτος έχει χρώμα, έχει πίστη, γιατί αυτό είναι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, αλλά και για έναν επιπρόσθετο λόγο. Σε αντίθεση με τα άλλα Συντάγματα, το δικό μας τις αληθινές υπογραφές του δεν τις φέρει στο τέλος του κειμένου αλλά στην αρχή. Αυτές οι νοερές υπογραφές υπάρχουν στο προοίμιο, «εις το Ονομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος».

Όταν οι αγωνιστές την 1η Ιανουαρίου 1922 στην Επίδαυρο συνέταξαν το Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος, καθισμένοι οκλαδόν, με τις πάλες και τα καριοφίλια ανάμεσα στα πόδια τους, άρχισαν το κείμενο με την επίκληση στην Αγία Τριάδα και αυτό επαναλήφθηκε στα Επαναστατικά Συντάγματα του Άστρους, της Τροιζήνας και του Άργους, και μετά ενσωματώθηκε σε όλα τα Συντάγματα της ελεύθερης πια Ελλάδας. Αποτελεί την Κιβωτό της βούλησης όσων έχυσαν το αίμα τους για να μπορούν οι Φίληδες, που φέρει ως βάρος αυτή η γη, να κοπρίζουν τους δυσώδεις μηδενιστικούς νεωτερισμούς τους. Οι Πρίγκιπες Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Νικηταράς και οι συναγωνιστές τους ήθελαν και έφτιαξαν ένα χριστιανικό κράτος, διότι ο αγώνας τους ήταν αυτό που έλεγε το κέλευσμα της πρώτης επαναστατικής προκήρυξης του Αλ. Υψηλάντη όταν διέβη τον Προύθο με τους μαυροφορεμένους ιερολοχίτες του: «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».

Αυτό το ιδεολογικό «ρούχο», ως κρατική ιδεολογία, στενεύει μέρος της Αριστεράς στις λυμφατικές της μασχάλες, όμως το έραψαν στα μέτρα του ρωμαλέου και αγωνιζόμενου Εθνους αυτοί που διεξήγαγαν με άπειρες θυσίες έναν Εθνικό και Θρησκευτικό πόλεμο και ως σύμβολο της νίκης τους βροντοφώναξαν και έγραψαν στην πρώτη σελίδα το όνομα της Αγίας Τριάδας. Οι δε σημερινοί Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν στην επετηρίδα τους ως αρχαιότερους όλων τους πολεμιστές της Εθνεγερσίας. Ο πρώτος Στρατός και το πρώτο Ναυτικό μας στη νεότερη Ελλάδα συγκροτήθηκαν από τους αγωνιστές και στις 21 Νοεμβρίου κάθε έτους τιμούμε και αυτούς, καπεταναίους και ναυμάχους, αόρατη ηθική σκιά των σημερινών στελεχών, που είναι πάντα σάρκα από τη σάρκα του Έθνους.

Εάν τούτα δω τα παρτάλια απηύθυναν αυτή την αντισυνταγματική και ανθελληνική χλεύη π.χ. στον Μακρυγιάννη, στον Χατζηχρήστο, στον εθελοντή Κρίστο Δάγκοβιτς από το Βελιγράδι πως τους ενόχλησε η μορφή της Θεομήτορος, αυτή στην οποία προσευχόταν κάθε φορά ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης από το Λιμποβίσι της Αρκαδίας, πριν ριχτεί στην μάχη, θα τους έκοβαν τη μύτη και τα αυτιά, αν όχι το κεφάλι. Τώρα, στη γενναιόψυχη και υπερανεκτική Δημοκρατία μας, όταν ξερνούν τη χολή τους δεν κινδυνεύουν από κανένα σπαθί, το πολύ από δημόσιο εμπτυσμό. Όμως ας μαζέψουν τη γλώσσα τους.

Αν νιώθουν τέτοια απέχθεια για τη Μάνα όλων μας, αν τους ενοχλεί τόσο πολύ, απλά ας κοιτάξουν από την άλλη ή ας κλείσουν τα μάτια και να φανταστούν όσα ορέγονται και τους συγκινούν, παρενδυτικούς περιθωριακούς και παρδαλά χρώματα. Οταν βέβαια τους χτυπήσουν, ο μη γένοιτο, ο πόνος και η συμφορά την πόρτα, στη ζούλα κι αυτοί θα κλάψουν μπροστά Της και θα ανάψουν κερί.

Οι υβριστές υποχρεούνται να σεβαστούν το Σύνταγμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και Αυτήν που τους συγχωρεί όλους, ακόμη κι αυτούς που δεν θα συγχωρέσουμε εμείς ποτέ, διότι βλάπτουν σοβαρά την Πατρίδα.

*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελίνα Ακριτίδου μάς συστήνει τον 18χρονο γιο της Nικόλα στο Instagram

Η ηθοποιός Ελίνα Ακριτίδου, διατηρεί προσωπικό λογαριασμό στο Instagram στον οποίο δημοσιεύσει στιγμιότυπα από την οικογενειακή της ζωή. Η...

More Articles Like This