Ελιτιστές και εμβόλιο

Must Read

Είμαι υπέρ των εμβολίων, έχω αρθρογραφήσει και πριν από την πανδημία για τα πλεονεκτήματα του εμβολίου της γρίπης.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ναι, θα κάνω το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όταν αυτό κυκλοφορήσει και επίσημα δοθεί το πράσινο φως από το κράτος. Ο λόγος βασίζεται στην προσωπική μου αντίληψη για τη διαχείριση ρίσκου της δεδομένης δύσκολης πανδημικής κατάστασης που ζούμε: θεωρώ πολύ μεγαλύτερο τον κίνδυνο αν δεν κάνω το εμβόλιο, από το να μείνω εκτεθειμένος στον ιό χωρίς να έχω εμβολιαστεί.

Όμως η θέση μου είναι ταυτόχρονα υπέρ της ελεύθερης έκφρασης αρνητισμού και σκεπτικισμού απέναντι στο επερχόμενο εμβόλιο του κορονοϊού, και φυσικά κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από την Πολιτεία.

Είναι προφανές και απόλυτα κατανοητό ότι πολλοί συνάνθρωποί μας δεν αισθάνονται άνετα με το να τρυπηθούν με φάρμακο που θα βασίζεται σε τόσο νέα τεχνολογία (mRNA μηχανισμός), η οποία έχει δοκιμαστεί ελάχιστα, ούτε με τη fast-track διαδικασία που θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε λίγους μήνες, ενώ παλαιότερα η εγκριτική διαδικασία διαρκούσε πολλά χρόνια. Έχει κάθε δικαίωμα οποιοσδήποτε συνάνθρωπός μου, ανεξαρτήτως της μόρφωσης που έχει (ακόμα και από γιατρούς εκφράζεται σκεπτικισμός), να είναι αρνητικός. Έτσι λοιπόν με σόκαρε η πρόσφατη πλήρης απαξίωση προς τους σκεπτικιστές του εμβολίου, από τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Πορτοσάλτε στο τηλεοπτικό κανάλι Σκάι, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να βάζουμε κάθε συμπολίτη μας που αρνείται τον εμβολιασμό «στη σειρά και με το ζόρι να τον τρυπάμε».

Επίσης χαρακτήρισε με άκρως ελιτιστικό τρόπο «βλαμμένους και ηλίθιους» όποιους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Να ενημερώσω τον κ. Πορτοσάλτε ότι κάνει τεράστια ζημιά με τις συγκεκριμένες δηλώσεις, και το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι να αυξήσει την επιφύλαξη και τον φόβο στους συνανθρώπους μας που είναι δύσπιστοι.

Η απαξίωσή τους και οι απειλές ότι εξαναγκαστικά θα τους τρυπάνε αστυνομικοί με ενέσεις μόνο αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν. Προσωπικά πιστεύω στην απόλυτα θετική προσέγγιση στο συγκεκριμένο ζήτημα: καμιά απαξίωση των σκεπτικιστών, κανένας ελιτιστικός χαρακτηρισμός τους ως «αμόρφωτης πλέμπας», αλλά διαφήμιση των ευεργετημάτων αυτής της καινοτόμας επιστημονικής εξέλιξης με τον mRNA μηχανισμό, του ευαγγελισμού των θετικών αποτελεσμάτων που θα φέρει σε όλη μας την κοινωνία μια αδιαπέραστη θωράκιση απέναντι στον κορονοϊό, καθώς και δημόσιοι εμβολιασμοί ευυπόληπτων συμπολιτών μας με στόχο τη διαφήμιση του εμβολιασμού. Όχι στον χλευασμό, στην περιθωριοποίηση και την ξιπασμένη επίδειξη μόρφωσης, που φέρνουν μόνο αντίθετα αποτελέσματα.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε μπλόκο σε συγκεντρώσεις οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι και για λόγους ασφαλείας

More Articles Like This