Στον Πρωθυπουργό

Must Read

Κύριε Πρόεδρε,

Σας γνωρίζω αφότου ήσασταν εικοσιπεντάρης, διακινούμενος μεταξύ Ελλάδος και Αμερικής.

  • Από τον Δημήτρη Σέργιο

Είχατε εξαίρετες σπουδές εκεί, πολύ καλή θητεία εδώ, στην ΕΤΕ, αναμειχθήκατε ευλόγως στην Πολιτική, δίπλα στον αγωνιστικό και έμπειρο πατέρα σας. Συντάσσω όμως το παρόν γράμμα υπό αγχωμένη ψυχολογία: Θεωρώ ότι η πρωθυπουργία σας διασχίζει λόγω της πανδημίας την ατυχέστερη κυβερνητική θητεία που υπήρξε στη χώρα από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έως σήμερα. Παράλληλα και ταυτόχρονα αντιμετωπίζετε τις δυστυχέστερες εξελίξεις που είχαμε ακριβώς το ίδιο διάστημα σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Βαρύτατο φορτίο, κ. Πρόεδρε!

Ξέρετε, ο γράφων υπήρξε στην πορεία της ζωής του επίμονος αναζητητής αποδεκτών απαντήσεων στα καθαρώς υπαρξιακά ερωτήματα του Ανθρώπου. Ενα από τα βασικότερα συμπεράσματά μου, κ. Πρόεδρε, είναι ότι στην Ευρώπη έχει ανταριέψει μετά τη Γαλλική Επανάσταση και τη Μαρξιστική Λαίλαπα μια φοβερή αποστασιοποίηση σχεδόν του συνόλου της ευρωπαϊκής ηγεσίας από εκείνο που ο κορυφαίος Ευρωπαίος φιλόσοφος Σλαϊερμάχερ όρισε ως «Θρησκεία». Ητοι: «Ένστικτο εξάρτησης από Θείο Έλεος».

Παράδειγμα της αποστασιοποίησης δίδει ένα περίεργο, έως πνευματικά αναλφάβητο, παράπονο των «ευρω-εξαρτημένων» Ελλήνων όταν βρίσκονται σε σοβαρούς κινδύνους, χωρίς καμιά ουδαμόθεν βοήθεια: «Μας έχουν εγκαταλείψει όλοι στο έλεος του Θεού» (!) λένε. Δηλαδή, αντί να εξαρτούν με λαχτάρα -κατά Σλαϊερμάχερ- τη βοήθειά τους ακριβώς από το «έλεος του Θεού», αγκομαχούν ωσότου φανεί στον ορίζοντα αποκλειστικώς το έλεος τυχαίων -ανήμπορων έτσι κι αλλιώς!- ανθρώπων και ηγετών! Εάν ήσασταν βασιλεύς ή στρατιωτικός ηγέτης στην αρχαία Ελλάδα, στην αρχαία Ρώμη, στους Ινκας, στους Αζτέκους, στο Ισλάμ και βλέπατε να κλυδωνίζεται η ευστάθεια του βασιλείου σας: οι σύμβουλοί σας όχι μόνο θα σας ωθούσαν, αλλά, νομίζω, θα σας συνόδευαν στα… Μαντεία και στις Πυθίες της αρχαιότητος προς λήψη χρησμών. Σήμερα τέτοιες θρησκευτικές εξαρτήσεις δεν υπάρχουν!

Καταργήθηκαν όχι από κάποια Μαρξιστική Επανάσταση ούτε από κάποια Νεοφιλελεύθερη Φιλοσοφία Αγοράς! Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται, και μια θηριώδης και ασφυκτική θρησκεία εκκρούεται από μια Νέα, μη ασφυκτική και πολύ ανθρωπινότερη… Αυτή η Νέα Θρησκεία, κ. Πρόεδρε, υπήρξε (και είναι!) η Θρησκεία του Χριστού, που απαγορεύει ριζικώς και με θαυματουργική ισχύ Μαντεία, Πυθίες, ανθρωποθυσίες, χρησμούς και… άδειες του Αρη, των Αγιατολάχ! Πού καταλήγουμε; Οπως ξέρετε, ο δεύτερος οριακός μας αντίπαλος μετά την πανδημία, ο Ερντογάν, καθετί που κάνει το πλαισιώνει με δημόσια προσευχή στον Αλλάχ… Νομίζω πως ήρθε έτσι και καιρός δικής μας Προσευχής στο δικό μας Θεό Προσευχής θερμής, χωρίς μάντεις και Πυθίες! Εάν συμμερίζεσθε την άποψη, σας παρακαλώ, στο όνομα της παλιάς φιλικής γνωριμίας μας, να το περάσετε αυτό εσείς προσωπικά ως μήνυμα για τα ερχόμενα Χριστούγεννα! Θα συγκινήσετε έτσι και κάποιους που στέκουν σήμερα απέναντί σας, ενώ δεν ήταν πρόθεσή τους, και εκφράζουν απορίες ειδικώς για τον «θρησκευτικό μηδενισμό» κορυφαίων στελεχών σας…

Καλά Χριστούγεννα, επιτυχημένη η νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Oργή Βελόπουλου κατά Άδωνι!

Δείτε την τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης

More Articles Like This