Τι πληρώνει ο Σφακιανάκης

Must Read

Οι ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου: Γνωστό μοντέλο, επώνυμος επιχειρηματίας, πασίγνωστος πολιτικός, διάσημος ηθοποιός και ο Νότης Σφακιανάκης

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Στην Ελλάδα μπορεί να κάνεις πολλά εγκλήματα, ελαφρούτσικα, βαριά και βαρέων βαρών, και να σε «σεβαστούν» οι κάμερες, οι μαρκουτσοφόροι να «ζωγραφίζουν» ή να «φωτογραφίζουν» την ταυτότητά σου, αποφεύγοντας να πουν ονοματεπώνυμο, και οι δημοσιολογούντες να επικαλούνται προσωπικά δεδομένα και να μη σε δαχτυλοδείχνουν.

Όταν η ΕΛ.ΑΣ. σου περνάει «βραχιόλια», χειροπέδες δηλαδή, τα τηλεοπτικά πλάνα δεν σε δείχνουν φάτσα φόρα να οδηγείσαι στα δικαστήρια. Στην περιοχή του προσώπου σου υπάρχει πολύ «φλου», πολλά πίξελ, τα οποία θολώνουν την εικόνα.

Ο Νότης Σφακιανάκης αποτέλεσε εξαίρεση στον νεοελληνικό κανόνα. Είναι ο πρώτος επώνυμος «εγκληματίας» σε μια χώρα ανωνύμων. Γιατί, άραγε; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Μήπως ένας κροκόδειλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες; Μάλλον όχι. Οταν ακούμε νιάου νιάου στα κεραμίδια, δεν χρειάζεται να έχουμε την ευφυΐα και τη δυνατότητα ανάλυσης και σύνθεσης των πληροφοριών που είχε ο χαρακτήρας του Σέρλοκ Χολμς στα αφηγήματα του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ για να καταλάβουμε ότι πρόκειται περί γάτας!

Η σύλληψή του έγινε μεν διότι βρέθηκαν στο όχημά του 2 γραμμάρια κοκαΐνης και ένα πιστόλι χωρίς άδεια οπλοφορίας, αλλά η «διαφήμιση» του γεγονότος αποφασίστηκε για τις πατριωτικές θέσεις που διατυπώνει ο τραγουδιστής. Ο χείμαρρος των αρνητικών σχολίων (προσοχή, όχι για την παράβαση του νόμου που διέπραξε, αλλά για την προσωπικότητά του), τα οποία διατυπώνονται κυρίως σε τηλεοπτικές εκπομπές και στο διαδίκτυο, δεν οφείλονται σε καλλιτεχνική αντιζηλία, αλλά στη συνήθη πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρα όλων όσοι ξεφεύγουν από τον κανόνα της αναπαραγωγής νεοταξικών ιδεολογικών σχημάτων και τσιτάτων.

Ο Νότης Σφακιανάκης με το ταλέντο του και την ερμηνευτική δεινότητά του έχει κατορθώσει να συνδέσει το σύγχρονο ελληνικό λαϊκό τραγούδι με μια εθνοκεντρική θεματολογία – κι αυτό δεν πρόκειται να του συγχωρηθεί, όπως ασυγχώρητη θεωρείται και η περιφρόνηση που δείχνει δημόσια για τον ευπώλητο ανθελληνισμό.

Σημείωση: Για όσα έκανε κόντρα στον νόμο πρέπει να πληρώσει ο Σφακιανάκης. Να πληρώσει όσα προβλέπονται. Δεν πρέπει, ωστόσο, να πληρώνει για όσα σκέφτεται και νιώθει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοφία Μπεκατώρου: «Όταν άκουσα τις δηλώσεις Παπανώτα σκέφτηκα την Κυριακή»

Η Σοφία Μπεκατώρου, υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωταγωνίστρια του κινήματος #MeToo στην Ελλάδα μιλάει στην εκπομπή «Πρωινή...

More Articles Like This