Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Οι ελευθερίες μας στο στόχαστρο

Ο κορωνοϊός, τελικά, «κινδυνεύει» πολύ λιγότερο απ’ όσο κινδυνεύουν όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης είναι καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης. Ανάμεσα στις λοιπές δραστηριότητές του βρίσκει τον χρόνο και βγαίνει σε ΜΜΕ για να υποστηρίξει τον περιορισμό των ελευθεριών όλων όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, βγήκε πρωτομηνιάτικα στο Mega και μας είπε ότι «συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες όπως είναι ο εμβολιασμός φέρνει ελευθερία», θυμίζοντας τον Πάγκαλο, που είχε χαρακτηρίσει το Μνημόνιο «ευλογία» για τον τόπο. Το εμβόλιο είναι ελευθερία για τον κ. Δερμιτζάκη και ιδού τι πρέπει να πάθουν όσοι δεν το κάνουν. Είπε σχετικά ο καθηγητής: «Από τη στιγμή που υπάρχουν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, δίνεται η δυνατότητα κάποιος να έχει την επιλογή. Εάν επιλέξει να μην το κάνει δεν θα μπορεί να έχει τις ελευθερίες που έχουν άλλοι».

Είναι στ’ αλήθεια πρωτοφανές να εμφανίζονται σε ΜΜΕ «ειδικοί», «εμπειρογνώμονες», γιατροί, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και άλλοι τινές να υποστηρίζουν τον περιορισμό των ελευθεριών ολόκληρων ομάδων πληθυσμού για… υγειονομικούς λόγους! Είναι προκλητικό η ευθεία αμφισβήτηση δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν με πολυαίμακτους εθνικούς αγώνες να μη συναντά ισχυρό αντίλογο και έλεγχο, τόσο από την πλευρά των δημοσιογράφων και των πολιτικών προσώπων που ακούνε όλα τούτα τα τερατώδη όσο και από τη Δικαιοσύνη.

Μπορεί οι κύριοι και οι κυρίες που ξεστομίζουν ανερυθρίαστα προτάσεις για τον υποβιβασμό κοινωνικών ομάδων στη… β΄ κατηγορία να μη νοιάζονται πολύ για το Σύνταγμα και τους νόμους που εξασφαλίζουν ίσα δικαιώματα στους πολίτες, αλλά ενδιαφέρονται όλοι οι υπόλοιποι.

Από πού κι ως πού μπορεί κάποιος όπως ο κ. Δερμιτζάκης να προτείνει περιορισμούς στις ελευθερίες των Ελλήνων υπερασπιζόμενος ένα εμβόλιο, το οποίο μόλις αδειοδοτήθηκε; Ο κ. Δερμιτζάκης εκδηλώνει τόσο απροκάλυπτα τις απωθητικές περί ελευθερίας πεποιθήσεις του, ώστε έφτασε σε σημείο να πει, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, ότι δεν κάνει καλό η κριτική που κάνουν πολλοί στην υπόθεση των εμβολιασμών: «Ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεμβάσεις δεν κάνουν καλό».

Φανταστείτε τι ετοιμάζεται για τη συνέχεια…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ