Δεκεμβριανά

Must Read

Αυτές τις μέρες ήταν η επέτειος των Δεκεμβριανών (4 Δεκεμβρίου 1944). Σκέφτηκα «Τα δικά μας τα ξέρουμε, οι άλλοι όμως τι λένε;».

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Είδα ότι ο «Ριζοσπάστης» είχε σχετικό ένθετο και άρπαξα την ευκαιρία και το αγόρασα. Οπως ήταν φυσικό, πήρα γερές δόσεις από «λαϊκά κινήματα», «σεχταριστές», «δωσίλογους», «αναθεωρητές», «μαρξιστές», «φασίστες», «χαφιέδες», «ταγματασφαλίτες» και άλλα ευτράπελα που με διασκέδασαν μεν, αλλά δεν μου έδωσαν απάντηση στο ερώτημα: «Γιατί οι σύντροφοι πήγαν οπλισμένοι με όπλα, χειροβομβίδες και… πυραύλους SS 300 σε μια ειρηνική (όπως λένε) και απαγορευμένη από τις Αρχές συγκέντρωση;».

Και μη το αρνούνται, διότι, μεταξύ των πολλών άλλων μαρτυριών, η κυρία Γλύκατζη – Αρβελέρ, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, λέει: «Η διαδήλωση είχε φρουρούς του ΕΛΑΣ, οι οποίοι και άρχισαν να πυροβολούν». Αρα ήταν καλά σχεδιασμένο το τουφεκίδι, που θα γινόταν είτε πυροβολούσε πρώτη η Αστυνομία είτε όχι. Συμπέρασμα: Και πάλι τζάμπα έδωσα 2,5 ευρώ και αγόρασα τον «Ριζοσπάστη». Και δεν βάζω μυαλό, διότι το ‘χω ξαναπάθει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φινάλε για τον ∆ιονύση Ζάχο παρέα με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε. Ο Διονύσης Ζάχος ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στο Mayor, στο...

More Articles Like This