Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Ο γκρίζος λύκος κι αν φορά προβιά…

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στη στρατηγική που ακολουθεί η Τουρκία για να αποφύγει τις κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής της 10-11 Δεκεμβρίου και αναφέραμε ότι «ο κεντρικός στόχος της στρατηγικής της Τουρκίας είναι να παρουσιάσει την Κύπρο και την Ελλάδα ως προβληματικές χώρες, που εκμεταλλεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλουν να επιβάλουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις απέναντι στην Τουρκία, που αδικείται από αυτές».

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Ενώ η Τουρκία προβαίνει σε κινήσεις «καλής θέλησης» απέναντι στην Ε.Ε. για να δώσει άλλοθι στους υποστηρικτές της να την υπερασπιστούν στη Σύνοδο Κορυφής, απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα συνεχίζει τη σκληρή γραμμή, ακριβώς για να δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς την Ε.Ε. ότι δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει από τις διακηρυγμένες θέσεις της για τα «δικαιώματά» της στην αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, η οποία μάλιστα θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στα διεθνή ύδατα στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου!

Να σημειώσουμε ότι η ενέργεια αυτή δεν παραβιάζει κάποιον κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, όμως έχει συμβολική σημασία και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και προς την Ε.Ε. αλλά και προς την Ελλάδα.

Επίσης, να σημειώσουμε τη θριαμβευτική είσοδο του Ερντογάν στην Αγία Σοφία, στην προσευχή της Παρασκευής, 4 Δεκεμβρίου, κι αυτή κίνηση με υψηλό συμβολισμό για τους Τούρκους πολίτες αλλά και για όσους Ευρωπαίους ηγέτες χωρών και απλούς πολίτες θέλουν να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα Τουρκία.

Και λέω «όσοι θέλουν να συνειδητοποιήσουν», γιατί είναι προφανές ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι, με πρώτη την κυρία Μέρκελ, που δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του την ίδια ημέρα που εισέβαλε στην Αγια-Σοφιά. Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, επιτέθηκε με θρασύτατο και απαράδεκτο τρόπο στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με τις εξής ανήκουστες φράσεις:

«Ο Μακρόν είναι βάρος στις πλάτες της Γαλλίας. Ο Μακρόν και η Γαλλία περνούν μια πολύ επικίνδυνη περίοδο αυτό το διάστημα. Ελπίδα μου είναι η Γαλλία να ξεφορτωθεί το πρόβλημα Μακρόν το συντομότερο δυνατό».

Να ξεφορτωθεί τον Μακρόν η Γαλλία για να συνεχίσει ο Ερντογάν να εισβάλλει σε ξένες χώρες, να καταλαμβάνει περιοχές, να εγκαθιστά σ’ αυτές μισθοφόρους τζιχαντιστές, να προβαίνει σε δημογραφική αλλοίωση διαπράττοντας εθνοκάθαρση εις βάρος των Κούρδων και των Αρμενίων.

Να ξεφορτωθεί τον Μακρόν η Γαλλία για να συνεχίσει να ασκεί κρατική τρομοκρατία στους Κούρδους, μέσα στην τουρκική επικράτεια, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πολιτική γενοκτονία, με 1.000 συλλήψεις πολιτικών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) την τελευταία εβδομάδα.

Γιατί η Γαλλία, μια χώρα που υπήρξε παραδοσιακά φίλη και υποστηρίκτρια των Κούρδων, με πρωτεργάτρια την Ντανιέλ Μιτεράν, σήμερα είναι ο πιο ξεκάθαρος υποστηρικτής των Κούρδων και των δίκαιων αιτημάτων τους.

Δυστυχώς, οι ηγέτες της υπόλοιπης Ευρώπης, καρικατούρες των μεγάλων μορφών και προσωπικοτήτων του παρελθόντος, που υπήρξαν υποστηρικτές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων διακιωμάτων και των δικαιωμάτων των λαών, δεν έχουν ηθικό ανάστημα να καταγγείλουν την Τουρκία για τα εγκλήματα που διαπράττει καθημερινά εις βάρος όλων των γειτονικών λαών, των Κούρδων και του ίδιου του τουρκικού λαού.

Η Ευρώπη των δημοκρατικών αρχών και των αξιών κατήντησε μια ένωση άνομων συμφερόντων, που δεν έχει τη δύναμη να υψώσει το ανάστημά της απέναντι σε μια ισλαμοφασιστική Τουρκία, όπου ο Ερντογάν συγκυβερνά με τους Γκρίζους Λύκους και τη Μαφία.

Μάλιστα την Παρασκευή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατήγγειλε τον Ερντογάν ότι θέλει να δημιουργήσει ένα δεύτερο κουρδικό κόμμα, για να διασπάσει το HDP, ενώ μία μέρα πριν είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος, με τη βοήθεια των Κούρδων, «πρόσφερε» στον Ερντογάν την πρώτη στρατηγική του ήττα, προάγγελο της τελικής ήττας στις επόμενες γενικές εκλογές.

Μια τέτοια χώρα δεν μπορεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ, στο καταστατικό του οποίου αναφέρεται ότι οι χώρες-μέλη του πρέπει να έχουν δημοκρατικό καθεστώς, μια τέτοια χώρα δεν μπορεί να έχει καθεστώς υποψήφιας χώρας της Ε.Ε.

Ελλείψει άλλων ψυχωμένων ηγετών, ας ελπίσουμε ο Εμανουέλ Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής να πρωταγωνιστήσει στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και εμπνεόμενος από την Ντανιέλ Μιτεράν, να βγάλει την προβιά από τον μεταμφιεσμένο γκρίζο λύκο Ερντογάν και να καταγγείλει τις θηριωδίες του καθεστώτος του εναντίον των Κούρδων και των Αρμενίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ